تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۲۹۵۸۱۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد
لزوم ارتقای ‌استانداردهای‌ خدمات درمانی در اربعین/ توجه به انتقال زائران از مرزهای شرقی

 معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سال گذشته فضاهای خوبی در حوزه درمانی در مرزها ایجاد شد که امسال به بهره‌برداری می‌رسند و امیدواریم خدمات درمانی که در مرزها به زائران اربعین ارائه می‌شود، استانداردهای بالاتری داشته باشد.

دکتر حسین فرشیدی در حاشیه سفر امروز (۱۰ تیرماه) به دزفول در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به هدف از این سفر اظهار کرد: با توجه به لزوم بازدید مستمر از دانشگاه‌های مختلف و فعالیت آن‌ها و همچنین افتتاح چند پروژه و قدردانی از همکاری خوب در این حوزه، سفر به دزفول انجام شده است.

وی افزود: در چند سال اخیر ارائه خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بسیار خوب بوده است. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جوانی جمعیت است و سال گذشته دزفول رتبه نخست کشور را در حوزه جوانی جمعیت‌ کسب کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پایه و اساس سلامت، بهداشت است و همیشه می‌گوییم پیشگیری بهتر از درمان است. باید توجه شود پیشگیری تنها به ساخت چند بنا متکی نیست بلکه باید فرهنگ یک جامعه در موارد مختلف از جمله فعالیت بدنی و تغذیه تغییر کند و دانشگاه‌های علوم پزشکی وظیفه دارند در این زمینه نقش خود را ایفا کنند.

وی با بیان اینکه حوزه بهداشت باید فرهنگ سلامت زیستن را ارتقا دهد، افزود: بهداشت حوزه بسیار گسترده‌ای است که بر سلامت جسم و روان تاثیرگذار است. تاثیرگذاری اقدامات حوزه بهداشت در بیمارستان‌ها مشاهده می‌شود. اگر در حوزه بهداشت خوب کار شود، تخت‌های بیمارستانی، تخصص‌های پیشرفته،‌ داروها و هزینه‌های گران‌قیمت درمان حذف می‌شود. البته در کنار این اقدامات، خدمات اورژانسی درمان باید انجام شود.

لزوم همکاری مردم در پیشگیری از بروز بیماری‌های واگیر

فرشیدی با اشاره به اقدامات مقابله‌ای در خصوص بیماری تب دنگی عنوان کرد: واحد بهداشت محیط و واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در کنار هم در این زمینه فعالیت می‌کنند. باید توجه شود برای مقابله با بیماری تب دنگی یا مالاریا، قبل از اینکه به بیماری بپردازیم باید به محیط توجه شود. در واقع مقابله با این دو بیماری از اصل بهسازی محیط آغاز می‌شود.

وی با اشاره به نقش مردم در بهسازی محیط برای پیشگیری از انتقال عوامل بیماری‌های واگیر بیان کرد: مردم باید دقت کنند زباله را دور از دسترس پشه‌ها قرار دهند و آب اطراف محل زندگی هم جمع‌آوری و تمیز شود تا محل امنی برای پشه وجود نداشته باشد. این کارها در کنترل بیماری تاثیرگذار هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از سوی دیگر در فصل تابستان قرار داریم و در مسافرت‌های تابستانه به ویژه در محل اسکان و اماکن تفریحی باید مراقبت‌های لازم در خصوص مصرف غذای سالم انجام شود.

توجه به انتقال زائران اربعین از مرزهای شرقی به عراق

وی با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی(ع) و فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود افزود: هر سال چندین استان و مرزهای کشور درگیر مراسم اربعین هستند و در روز چهارشنبه این هفته هم کنگره اربعین در تهران به منظور بررسی تجارب سال گذشته و ایجاد آمادگی لازم برگزار می‌شود.

فرشیدی گفت: امسال با توجه به اینکه موارد بیماری جدید تب دنگی در کشور مشاهده شده است، انتقال زائران اربعین به ویژه از مرزهای شرقی به عراق، نیازمند تمهیدات بهتری است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت بیماریابی در مرزهای کشور بیان کرد: زائران باید در جاهایی که عامل انتقال بیماری مشاهده و بومی شده است، کمتر تردد داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: علاوه بر این با توجه به گرمای شدید هوا، در ترددهای زائران گرمازدگی عامل بسیار مهمی است و باید مردم آموزش‌های لازم به منظور پیشگیری از گرمازدگی را فرا بگیرند. همچنین رایزنی‌هایی در خصوص اینکه مردم حداقل معطلی را در مرزها داشته باشند، انجام شده است.

وی بیان کرد: سال گذشته فضاهای خوبی در حوزه درمانی در مرزها ایجاد شد که امسال به بهره‌برداری می‌رسند و امیدواریم خدمات درمانی که در مرزها به زائران اربعین ارائه می‌شود، استانداردهای بالاتری داشته باشد.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار