تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۱۳۵۵۳۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست:
مردم پیگیر مسایل زیست‌محیطی باشند
معاون امور تالاب‌های دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: پارادوکس‌های توسعه ناموزونی که در منطقه اتفاق افتاده است در یک‌جا به هم می‌رسد و آن‌جا نیز محیط زیست و تالاب است و در نهایت مشکلات فراوانی برای این بخش به وجود می‌آید
مسعود باقرزاده کریمی در جلسه بررسی وضعیت تالاب هورالعظیم که روز گذشته (14 آبان‌ماه) در فرمانداری هویزه برگزار شد، اظهار کرد: نقطه آخر تمام برنامه‌های توسعه‌ای که انجام می‌گیرد در نهایت به تالاب‌ها می‌رسد و مشکلات فراوانی برای اکوسیستم منظقه به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به این‌که اکنون نگاه دنیا به تالاب‌ها عوض شده است، افزود: مهم‌ترین مساله‌ای که در زمینه تالاب‌ها اهمیت دارد آن است که تالاب، هویت یک منطقه است و اگر تالابی از بین برود هویت آن منطقه پاک شده است بنابراین باید برای حفظ تالاب‌ها تلاش کرد.

باقرزاده کریمی تصریح کرد: در این زمینه مشکلات به وجود آمده برای تالاب‌های خوزستان، به ویژه تالاب هورالعظیم با فعالان محیط زیست در خوزستان هم‌نظر هستیم ولی اطلاعات بیشتری نسبت به برنامه‌ها و اقدامات دولت در این زمینه داریم که بیانگر آن است که اقدامات خوبی برای رفع این مشکلات در حال انجام است.

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی زودتر از سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال تصویب قوانین در خصوص تالاب‌ها است و دولت نیز بر موضوع محیط زیست تاکید ویژه دارد، بنابراین با توجه به وجود این عزم و اراده در دولت و مسئولان، مردم باید از ظرفیت به وجود آمده استفاده کنند و پیگیر مسایل زیست‌محیطی باشند.

باقرزاده کریمی عنوان کرد: در حال حاضر قوانین مترقی در خصوص تالاب‌ها برای تصویب به مجلس شورای اسلامی برده می‌شود که باید از این فرصت استفاده و برای حفظ تالاب‌ها و محیط زیست تلاش کرد.

وی گفت: سازمان محیط زیست به صورت صددرصدی آماده همکاری با تشکل‌ها، انجمن‌ها و مردم در بحث احیای تالاب‌ها است و حل این مشکلات مطالبات منطقی و مداوم مردم را برای کمک به سازمان می‌طلبد.

باقرزاده کریمی با بیان این‌که در دوره‌های مختلف فراز و نشیب‌های فراوانی برای دشت خوزستان به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: در سال 1380 آب کارون به علت پایین آمدن میزان بارش‌ها و ورود آب شور مجتمع‌های کشت و صنعت به این رودخانه، شور شد و مشکلات فراوانی برای این رودخانه به وجود آمد که این مشکل موجب وارد شدن فشارهای مختلف به سازمان محیط زیست شد.

وی افزود: در آن دوره، سازمان حفاظت محیط زیست به شدت زیر فشار بود تا شورآبه‌های کارون در تالاب شادگان رها شود ولی سازمان حفاظت محیط زیست زیر بار این فشار نرفت ولی در نهایت به دلیل مشکلات امنیتی که به وجود آمد، سازمان محیط زیست مجبور شد تا برای یک فصل اجازه ورود این آب‌های شور را به تالاب شادگان بدهد تا مشکلات به وجود آمده حل شود؛ اکنون از این یک فصل چندید سال می‌گذرد و تغییرات اکولوژیکی فراوانی اتفاق افتاد.

معاون امور تالاب‌های دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم توسعه به صورت پایدار در کشور رقم بخورد، مردم و تشکل‌ها باید سازمان حفاظت محیط زیست را حمایت کنند تا شاهد حل مشکلات به وجود آمده در محیط زیست کشور باشیم.

وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم بررسی می‌شود

مشاور پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عزم و اراه جدی بین نمایندگان خوزستان وجود دارد تا مشکلات به وجود آمده در خصوص تالاب هورالعظیم حل شود و بررسی‌های لازم انجام گیرد تا صحت صحبت‌های انجام گرفته در خصوص آبگیری حدود 65 درصد از این تالاب بررسی شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی در جلسه بررسی وضعیت تالاب هورالعظیم که روز گذشته (14آبان ماه) در فرمانداری هویزه برگزار شد، اظهار کرد: به منظور بررسی تالاب هورالعظیم به دستور خانم ابتکار در خوزستان حضور پیدا کرده‌ایم تا صحت میزان آبگیری تالاب طبق صحبت‌های گفته شده بررسی شود.

وی با اشاره به این نکته که در بسیاری از مسایل زیست محیطی باید به صورت تخصصی کار شود، افزود: در هیچ دوره‌ای به این میزان در سطح کشور به تشکل ها و انجمن‌ها بها داده نشده است؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست بسیار به تشکل‌ها اعتقاد دارد و در این شرایط بنابراین باید یک نفر از اعضای تشکل‌های زیست محیطی استان خوزستان به عنوان نماینده در جلسات سطح استان شرکت کرده و مسایل مختلف زیست‌محیطی خوزستان را پیگیری کند.

سادات ابراهیمی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از حضور فعال انجمن‌ها و تشکل‌ها حمایت می‌کند زیرا در بسیاری از مسایل نمی‌توان به صورت یک‌طرفه به خوبی عمل کرد و به همکاری سایر بخش‌ها و نهادها نیز نیاز است.

وی ادامه داد: همه مسئولان در بخش‌های مختلف باید احساس کنند که در زیر یک پرچم زندگی می‌کنند و خرابی‌های به وجود آمده در بخش‌های مختلف به خصوص مسایل زیست‌محیطی، حاصل عملکرد همه مجموعه‌ها است. بنابراین باید برای حل این مشکلات به دنبال راهکار باشیم زیرا در این زمینه شعار دادن و یاس و نا امیدی هیچ فایده‌ای ندارد.

سادات ابراهیمی با اشاره به نقش حاکمیتی سازمان حفاظت محیط زیست، عنوان کرد: این سازمان، تحت تاثیر هیچ فشار سیاسی قرار نمی‌گیرد و یک سازمان مستقل و حاکمیتی است، هرچند فشارهای سیاسی فراوانی به این سازمان در بخش‌های مختلف وارد می‌شود ولی سازمان حفاظت محیط زیست زیر بار هیچ کدام از این فشارها نخواهد رفت.

مشاور پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: انجمن‌های زیست‌محیطی مردم‌نهاد و تشکل‌های استان خوزستان باید از ظرفیت دغدغه مسئولان و نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی استفاده کنند و پیگیر مشکلات خوزستان در بحث‌های زیست‌محیطی باشند و در این زمینه مکاتبات خود را با سازمان حفاظت محیط زیست افزایش دهند تا شاهد حل مشکلات زیست‌محیطی در خوزستان باشیم.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۲
0
0
اگرمحیط زیست سیاسی نبود لیسانس تاریخ مشاورپارلمانی اش نمی شد.
hhh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
0
0
ایشان به واسطه سابقه اشان در مجلس و آشناییان با مجلس و نمایندگان پارلمان مشاور انتخاب شدند .کاش همه انتخاب ها این قدر رابطه داشتند
:
:
:
آخرین اخبار