تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸
کد خبر: ۲۵۷۶۴۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تعاون روستایی خوزستان برنامه‌ای برای خرید توافقی خرمای استعمران ندارد
 مدیر تعاون روستایی خوزستان با بیان اینکه پارسال دولت حدود ۲۲هزار تن خرمای استعمران را به صورت توافقی خریداری کرد گفت: تعاون روستایی استان امسال برنامه‌ای برای خرید توافقی خرمای استعمران از نخل داران ندارد.

محمدامین معین راد افزود: خرید توافقی خرمای استعمران از نخل‌داران خوزستانی توسط بخش خصوصی و کارگاه‌های بسته‌بندی خرما در حال انجام است و تعاون روستایی دلیلی برای ورود به خرید خرما ندارد.

وی با بیان اینکه پارسال دولت حدود ۲۲هزار تن خرمای استعمران را به صورت توافقی خریداری کرد گفت: با توجه به شرایط موجود و استقبال خوب خریداران درون و برون استانی به ویژه استان بوشهر برای خرید خرمای استعمران ، خرید توافقی خرما به خوبی پیش می‌رود و پیش بینی نمی شود خرمای مازادی روی دست نخل‌داران خوزستانی بماند.

امسال خرید توافقی خرمای درجه یک استعمران هر کیلوگرم ۱۳۰ هزار ریال و درجه دو ۱۵درصد کمتر از بهای خرمای درجه یک تعیین شده است.

مدیر تعاون روستایی خوزستان با اشاره به شرایط آب وهوایی و آسیب رسیدن به محصول خرمای برخی استان های خرماخیز کشور از جمله سیستان و بلوچستان ، هرمزگان و بوشهر ناشی از بارندگی‌های موسمی بیان کرد: خوشبختانه نخیلات خوزستان تحت تاثیر باران های موسمی قرار نگرفتند بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به شرایط بازار، خرما استعمران خوزستان روی دست نخل داران نخواهد ماند.

معین راد در عین حال افزود: برخی شرکت های تعاونی به صورت مستقل و با استفاده از منابع مالی داخلی اقدام به خرید توافقی خرما کرده‌اند.

پیش بینی شده امسال حدود ۲۴۲هزار تن خرما ، خارک و رطب از نخلستان های خوزستان برداشت شود که در مقایسه با سال زراعی گذشته که ۲۳۵ هزار بود حدود سه درصد افزایش خواهد یافت.

برداشت خرما در خوزستان از اوایل شهریور شروع و تا اواخر مهر ادامه دارد.

استعمران ، برحی ، بریم ، دیری ، زاهدی ، خضراوی ، گنطار و عویدی  از مهمترین اقلام تولیدی خرما در خوزستان است.

خرما  از مهمترین محصولات باغی خوزستان است. پیش بینی می شود امسال حدود ۸۰ هزار تن خرمای استعمران که مهمترین خرمای تجاری خوزستان است پس از بسته بندی به خارج صادر شود.

ناکافی بودن صنایع فرآوری پیشرفته مهمترین چالش خرما برای خلق ارزش افزوده این محصول در خوزستان است.

به گزارش ایرنا ۲ سوی رودخانه بهمنشیر آبادان ، کرانه شرقی اروندرود ، دشت آزادگان ، بهبهان ، اهواز ، شادگان و خرمشهر از مهمترین کانون های تولید خرما در خوزستان هستند.

استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی ، به تنهایی حدود ۱۴ درصد کل محصولات کشاورزی و باغی کشور را تولید می‌کند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار