تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۱
کد خبر: ۳۳۹۵۲۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول:

تولید ارقام مقاوم در برابر خشکی و پرآبی برای توسعه کشاورزی ضروری است  

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: برای توسعه کشاورزی در شرایط مختلف باید ارقام مقاوم در برابر خشکی و پرآبی تولید و ژنتیک ارقام اصلاح شود.
 

 

منصور معیری  بر ضرورت بیمه بیولوژیک محصولات تاکید و بیان کرد: باید ارقامی مقاوم در برابر بارش‌ها و همچنین متحمل خشکی و پرآبی تولید شود؛ در کشت‌های گذشته اگرچه گندم‌های تولیدی در برابر بارش‌های زیاد مقاومت داشتند ولی عملکرد کاهش یافت که این مورد باید با اصلاح ژنتیک و تولید رقم مقاوم‌تر اصلاح شود.

وی افزود: هر ساله شاهد بارش باران شدید یا خشکسالی به ویژه در زمان گلدهی محصول و پایان رشد هستیم که اصحاب رسانه باید این موضوع را اطلاع‌رسانی کنند تا ضمن همکاری کشاورزان و اصلاح ژنتیک ارقام، جلوی خسارت‌ها گرفته شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول از کشاورزان تقاضا کرد در الگوی کشت به برنامه آبیاری توجه و برای شروع کشت، زمین را تسطیح کنند و کشت روی پشته انجام دهند.

وی افزود: شمال خوزستان محل برخورد ۲ توده گرم و مرطوب جنوبی و سرد و کوهستانی و همچنین دارای نوسانات اقلیمی سالیانه است به طوری که در برخی نقاط شاهد برف و در برخی نقاط شاهد خشکسالی هستیم.

معیری با تحلیل اثرات ال نینو روی اقلیم منطقه گفت: طبق نقشه‌های هواشناسی، بارش‌های سیلابی پیش‌بینی شده است به طوری که بارندگی‌ها سهم چند ماه گذشته را نیز تامین خواهد کرد البته وقوع خشکسالی نیز با درصد پایین‌تری احتمال می‌رود.

وی افزود: براساس این پیش‌بینی‌ها، گرمای هوا را در ال نینو خواهیم داشت که این وضعیت در پاییز و زمستان ممکن است اهمیت نداشته باشد ولی گرمای بالای ۵۰ درجه برای تابستان و بهار از اهمیت زیادی در منطقه برخوردار است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه هیچگاه در خوزستان رشد گیاه متوقف نشده است، اظهارکرد: رشد گیاه در سردترین دمای هوای خوزستان و همچنین در شرایط افزایش دما ادامه دارد ولی باید به مراحل رشد توجه و آن را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: برای تامین آب به ویژه در تابستان و خشکسالی باید ارتباط بین مزرعه تا حوضه آبریز مدیریت شود و از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک برویم و برنامه‌های بلندمدت، میان مدت، کوتاه مدت براساس پیش‌بینی‌ها داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه اقدامات زیادی برای لایروبی سدها و زهکش‌ها در حال انجام است، گفت: با روان‌آب پنج رودخانه مواجه خواهیم شد که باید مدیریت شوند و در صورت وقوع سیلاب اقدامات لازم صورت گیرد.

 سالانه افزون بر ۲.۵ میلیون تُن انواع محصولات زراعی و باغی در دزفول تولید می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اواسط مرداد امسال براساس الگوهای هواشناسی، شدت ال‌نینوی پیش بینی شده را کم‌سابقه دانست و اعلام کرد: شاخص‌های اقلیمی از احتمال بارش‌های نرمال تا فراتر از نرمال در نیمه دوم پاییز حکایت دارد، هرچند برای پیش‌بینی دقیق‌تر باید منتظر تکمیل داده‌های کوتاه‌مدت بود.
اواخر مرداد امسال نیز اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا اعلام کرد پدیده اقلیمی «ال‌نینو» در حال تشدید سریع است و حدود ۷۰ درصد احتمال دارد به قوی‌ترین رویداد ثبت‌شده از سال ۱۹۵۰ تاکنون تبدیل شود و رکورد ال‌نینوی شدید سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۳ را پشت سر بگذارد.
پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد ال‌نینوی پیش‌رو ممکن است از نظر شدت، از رویداد موسوم به «سوپر ال‌نینو» در سال‌های ۱۹۸۲-۱۹۸۳ فراتر رود و به یک رویداد بی‌سابقه از زمان آغاز ثبت منظم این داده‌ها در سال ۱۹۵۰ تبدیل شود.
ال‌نینو یک الگوی اقلیمی در اقیانوس آرام است که با افزایش دمای آب‌های اقیانوسی همراه می‌شود و می‌تواند الگوهای آب‌وهوایی را در مناطق مختلف جهان، به‌ویژه مناطق ساحلی و بخش‌های گسترده‌ای از کره زمین، تحت تاثیر قرار دهد.
در مقابل، لانینا مرحله مخالف این چرخه اقلیمی است که معمولا با کاهش دمای جهانی همراه می‌شود. دوره‌های میان ال‌نینو و لانینا نیز به‌عنوان مرحله خنثی شناخته می‌شوند که در آن الگوهای معمول‌تر و طبیعی‌تر آب‌وهوا غالب هستند.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار