مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با بیان اینکه نان تولیدی در خوزستان آنچنان که عنوان میشود بی کیفیت نیست، گفت: کیفیت آرد تولیدی در ۱۵ کارخانه این استان بر اساس ارزیابیهای مستمر و دقیق در اکثر موارد مطابق با استانداردهای جهانی است.
امید جهان نژادیان در شورای آرد و نان شوش که روز دوشنبه در سالن نشستهای فرمانداری این شهرستان برگزار شد، کیفیت نان را ناشی از سه عامل مواد اولیه، دستگاهها و تجهیزات و همچنین نیروی انسانی دانست و افزود: مواد اولیه پخت نان شامل آب، آرد و افزودنی ها بوده که بررسیهای ملی نشان میدهد آرد خوزستان باکیفیت است.
وی با بیان اینکه تشخیص کیفیت آرد با چشم غیرممکن است و نیاز به ارزیابی دقیق آزمایشگاهی دارد، ادامه داد: آرد تولیدی خوزستان مازاد نیاز مصرف داخلی استان است به همین دلیل آرد مورد نیاز از گندم باکیفیت خوزستان تامین میشود و نیازی به تامین گندم و یا آرد از سایر استانها نیست.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: نان تولیدی در خوزستان در کیفیت لازم را ندارد حال آنکه نان پخته شده از آرد تولید استان در استانهای دیگر بسیار باکیفیت است که این نشان میدهد دلیل اصلی کیفیت پایین نان در این استان، مواد اولیه نیست.
جهان نژادیان با بیان اینکه وظیفه اداره کل غله تامین آرد باکیفیت برای نانوایان است که بر اساس ارزیابی دستگاههای متولی، آرد توزیع شده در استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است، گفت: آموزش متولیان پخت نان، بهبود تجهیزات و عوامل مرتبط با پخت به عهده اتحادیههای نانوایی در شهرستانها است.
وی ادامه داد: تجهیزات به روزی در صنعت نانوایی ساخته شده است که متاسفانه به دلیل استقبال بسیار پایین و همکاری نکردن بانکها، امکان پرداخت تسهیلات به نانوایان برای کمک به خرید این تجهیزات در خوزستان فراهم نشد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان اظهارکرد: واقعی نبودن قیمت نان موجب شده تا نانوایان انگیزهای برای ارتقای کیفیت نان نداشته باشند.
وی با بیان اینکه خوزستان در ۱۲ سال گذشته همواره مقام اول تولید گندم کشور را داشته است، افزود: تولید گندم در این استان از ۹۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن افزایش یافته است.
جهان نژادیان، شوش را سرزمین خوشههای طلایی گندم دانست و گفت: شوش سال هاست که مقام اول تولید گندم و کلزا را در خوزستان دارد.
وی با اشاره به تعطیلی برخی سیلوهای شوش افزود: فعالیت سیلوهای تعطیل شده شوش با پرداخت مطالبههای دولت از سر گرفته شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان ادامه داد: افزایش سهمیه آراد شوش، برگزاری دورههای آموزشی به منظور ارتقای کیفیت نان و همچنین کمک به ارتقای نظارت بر فعالیت نانوایان این شهرستان مورد تاکید است.
فرماندار شوش نیز در این نشست، گفت: سرمایه گذاری برای احداث کارخانه آرد و زیرساختهای مرتبط با غله از جمله سیلوهای گندم در شوش باید براساس نقشه راه و ظرفیت مناطق انجام شود.
امید صبری پور ادامه داد: تمام چرخه و مواد اولیه ساخت کارخانه شیرینی پزی صنعتی در شوش وجود دارد که نبود این واحد صنعتی یکی از حلقههای مفقوده در این شهرستان است.
وی با بیان اینکه تامین آرد و افزایش کیفیت نان در شوش نیازمند برنامه ریزی منسجم است، افزود: نانواییهای شوش برای بهرهمندی شهروندان نباید تعطیل شوند.
فرماندار شوش مطالبه مردم شوش را بازنگری در ساعت فعالیت نانواییها و افزایش کیفیت نان در این شهرستان دانست و گفت: کیفیت پایین نان پخت شده در شهرستان موجب شده تا ۲۰ تا ۳۰ درصد از این نان تبدیل به ضایعات شود.
وی بستر سازی برای جذب سرمایه گذار به منظور ایجاد خانههای نان در شهرستان شوش را مورد تاکید قرار داد و افزود: کم کاریهای جدی در بخش آموزش نانوایان و ارتقای کیفیت نان، مدیریت کاهش هزینه تمام شده آرد و فرهنگ سازی مصرف نان وجود دارد.
صبری پور با بیان اینکه مطالبه مردم شوش در بخش آرد متمایز از سایر شهرستان هاست، گفت: شوش، قطب تولید گندم کشور و انبار غله خاورمیانه است و تامین آرد با کیفیت برای نانوایان شوش مطالبه به حق مردم این شهرستان است.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید میشود. شوش همواره جزو رتبههای نخست کشور در تولید گندم و کلزا است.
۴۱ هزار هکتار گندم، ۱۱ هزار هکتار کلزا، ۱۱ هزار هکتار چغندرقند، ۱۱ هزار هکتار نیشکر و یک هزار هکتار صیفی جات در شوش کشت میشود.
سال گذشته ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن محصول کلزا و ۱۲۲ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان شوش و کرخه خریداری شد.
نخستین جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش به عنوان مهمترین قطب تولید گندم کشور اواسط اردیبهشت ماه امسال در این شهرستان برگزار شد.