تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۸
کد خبر: ۳۲۰۵۹۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

آبادان و خرمشهر در مسیر توریسم درمانی

منطقه آزاد اروند در مسیر تبدیل به قطب «گردشگری سلامت» جنوب کشور است؛ جایی که بیمارستان‌های نوساز، مرز زمینی با عراق و ظرفیت پزشکان بومی در کنار سرمایه‌گذاری‌های جدید، نوید آینده‌ای متفاوت برای آبادان و خرمشهر می‌دهد.
 اروند این روزها در تب و تاب شکل‌گیری فصلی تازه از توسعه است؛ فصلی که محور آن نه صنعت و نه تجارت، بلکه گردشگری سلامت است. منطقه‌ای با موقعیت مرزی منحصربه‌فرد، پیشینه فرهنگی غنی و دسترسی مستقیم به بازار درمانی عراق، اکنون می‌خواهد دروازه همکاری‌های سلامت‌محور ایران و عراق باشد.جبار سالم‌پور، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند، در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «این همایش گردشگری پزشکی، گامی راهبردی برای رسیدن به توسعه متوازن منطقه است. ما می‌خواهیم اروند را به الگویی از هم‌افزایی میان نهادهای دولتی و خصوصی در مسیر توسعه گردشگری سلامت تبدیل کنیم.»در حالی که بسیاری از پروژه‌های اقتصادی کشور درگیر پراکندگی و جزیره‌ای عمل کردن هستند، در اروند ایده هم‌افزایی به محور عمل تبدیل شده است.
 
ارسطو یاری‌حصار، معاون نظارت بر امور شرکت‌های هلدینگ هگتا، با اشاره به این رویکرد گفت: «برنامه‌ریزی برای گردشگری سلامت در اروند در سه فاز انجام شده؛ از شناخت ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها تا برگزاری همایش و انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری و در نهایت، نمایشگاه ظرفیت‌های گردشگری سلامت در بصره.»
 
به گفته یاری‌حصار، تکمیل پروژه‌های درمانی نیمه‌تمام، معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و ساماندهی مرز شلمچه به عنوان دروازه گردشگری زیارتی و سلامت، از مهم‌ترین محورهای این برنامه است؛ مسیری که اگر با عزم جمعی دنبال شود، می‌تواند اروند را به قطب گردشگری سلامت جنوب غرب کشور بدل کند.
پیرهادی، فرماندار آبادان نیز با اعلام خبر اتصال بندر واصلیه میان ایران و عراق در آینده نزدیک گفت: «این اقدام آغازگر فصل تازه‌ای از همکاری‌های اقتصادی، تجاری و درمانی میان دو کشور است.»
 
مصطفی مطورزاده، نماینده مردم خرمشهر در مجلس نیز تکمیل بیمارستان تخصصی قلب خرمشهر را یکی از گام‌های حیاتی در این مسیر دانست و تأکید کرد: «گردشگری سلامت باید به پیشران توسعه پایدار منطقه تبدیل شود.»ناصر ملکی، معاون اقتصادی هگتا، با اشاره به نیاز اروند به زیرساخت‌های اقامتی گفت: «ما باید دین خود را به آبادان و خرمشهر ادا کنیم. حمایت از طرح‌های هتل‌سازی و توسعه مراکز اقامتی در دستور کار هگتاست.»
 
 در همین زمینه، محمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس، پیشنهاد کرد: «گردشگری سلامت باید با گردشگری دریایی پیوند بخورد. توسعه سواحل اروند و استفاده از ظرفیت‌های آبی، فرصتی تازه برای منطقه ایجاد می‌کند.»همایش گردشگری پزشکی منطقه آزاد اروند قرار است در آذرماه برگزار شود؛ اما بیش از یک همایش، نوید یک حرکت تازه است — حرکتی که نشان می‌دهد وقتی همه نهادها پای کار بیایند، اروند می‌تواند از مرز یک منطقه آزاد فراتر رود و به نقطه اتصال سلامت، فرهنگ و اقتصاد دو ملت تبدیل شود.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار