تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۱:۱۸
کد خبر: ۶۹۳۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
افزايش فشارهاي پنهاني براي خداحافظي كفاشيان
مرداد، معمولا ماه خوش يمني براي فوتبال ايران نيست. مرداد سال 85 و چند روز پس از بركناري ناگهاني محمد دادگان از رياست فدراسيون فوتبال بود كه فيفا ايران را تهديد كرد به دليل دخالت سياسيون در فوتبال، فدراسيون فوتبال را تعليق خواهد كرد. به رغم دفاعيه بلند بالاي مديران وقت دستگاه ورزش، اين تهديد چند روز بعد و در آبان همان سال عملي شد و فيفا تمام فعاليتهاي فدراسيون فوتبال ايران را به حالت تعليق درآورد.

به گزارش تابناک، امروز كه حدود پنج سال از روزهاي خاكستري فوتبال ايران گذشته، اثرات سوء اين ماجرا در تار و پود فوتبال ايران خودنمايي مي‌كند اما انگار اين اتفاقات براي مديران بالادست ورزش ايران عبرت آموز نبوده است. اين روزها فضاي مشابهي در فدراسيون فوتبال حاكم است و در فاصله شش ماه مانده به پايان دوره پرفراز و نشيب علي كفاشيان، تحركات براي بركناري محترمانه آقاي رئيس به اوج رسيده است. 

حذف تمام تيمهاي پايه‌اي درمسابقات فوتبال قهرماني آسيا و بازماندن اين تيم‌ها از صعود به جام جهاني، ناكامي تيم ملي در مسابقات مقدمات جام جهاني 2010، شكست برابر كره‌جنوبي در مرحله يك چهارم جام ملتهاي آسيا و حذف شگفت‌انگيز تيم اميد از مسابقات انتخابي المپيك لندن، سياهه عملكرد علي كفاشيان در فدراسيون فوتبال را تكميل كرده و مديران ورزشي- سياسي كه معمولا چنين شكست‌هايي را در عرصه فوتبال برنمي تابند، مسير قطع همكاري مسالمت آميز با رئيس فدراسيون فوتبال را جست و جو مي‌كنند. عبور و مرور گاه و بي‌گاه افراد ناشناس در ساختمان فدراسيون فوتبال تا به حال كارساز نبوده و علي كفاشيان همچنان در برابر جرياني كه در صدد حذف او هستند مقاومت به خرج مي‌دهد. حتي يكي از روساي فدراسيون‌هاي ورزشي هم به نمايندگي از حاميان كناره‌گيري كفاشيان از فدراسيون فوتبال، مدتي قبل در اتاق كفاشيان، مهمان رئيس فدراسيون فوتبال بود و جالب اينكه اين رئيس فدراسيون به رئيس فدراسيون فوتبال توصيه كرد از رياست فدراسيون استعفا دهد!مطمئنا اين رئيس فدراسيون به اختيار خود نمي‌توانسته چنين پيشنهادي را به كفاشيان بدهد و مقام بالاتري از او خواسته به ديدار كفاشيان برود و چنين پيشنهادي را مطرح كند. 

در اوج اين كش و قوس‌ها، مدتي قبل علي كفاشيان پيش از جلسه محمد عباسي سرپرست وقت وزارت ورزش و جوانان با اعضاي هيات رئيسه فدراسيون فوتبال، از او درخواست جلسه‌اي خصوصي كرد و حدود بيست دقيقه با عباسي به گفت ‌و گو نشست. كفاشيان در اين جلسه تاكيد كرد نمي‌خواهد زير بار فشارهايي كه جهت استعفايش وجود دارد برود اما حاضر است پيش از موعد، مجمع فدراسيون فوتبال را براي انتخاب تيم جديد مديريت فدراسيون فوتبال برگزار كند. اما پاسخ عباسي به اين پيشنهاد منفي بود و او به كفاشيان اطمينان داد مورد حمايت دستگاه ورزش قرار دارد. 

سرپرست وقت وزارت ورزش براي اينكه به كفاشيان ثابت كند پاي حرفش ايستاده به او گفت با سعيدلو و علي‌آبادي درباره روساي فدراسيونها صحبت كرده و اين دو نظر مثبتي نسبت به او دارند. در پايان جلسه، كفاشيان بار ديگر هشدار داد كه دخالتهاي احتمالي در مديريت فدراسيون فوتبال چه تبعات سنگيني را براي ورزش ايران به همراه خواهد داشت. 

كفاشيان با چراغ سبز وزير ورزش به فعاليتش ادامه مي‌دهد اما اين پايان ماجرا نيست و به نظر مي‌رسد او همچنان در محاصره افراد با نفوذي كه مي‌خواهند قبل از انتخابات مجمع، زمام امور فدراسيون را در دست بگيرند قرار دارد. دراين ميان تعدادي از دوستان كفاشيان كه پست‌هاي كليدي فدراسيون را در اختيار دارند آب به آسياب كساني مي‌ريزند كه براي استعفاي او لحظه شماري مي‌كنند. مدتي قبل، يكي از مديران فدراسيون فوتبال كه معمولا هم خودش را در دايره دوستان كفاشيان قرار مي‌دهد، در ملاقات با يكي از مديران اسبق باشگاه پرسپوليس وعده داده چنانچه به عنوان سرپرست فدراسيون انتخاب شود، مسئوليت بخش بازاريابي فدراسيون را به او واگذار خواهد كرد. 

مديران بالادست ورزش مثل عموم اهالي فوتبال و مردم عادي به اين نتيجه رسيده‌اند كه فدراسيون فعلي روزهاي تاريكي را براي فوتبال ايران رقم زده اما معلوم نيست چراعده‌اي از دوستان سابق كفاشيان در فدراسيون فوتبال كه نوعي شريك جرم محسوب مي‌شوند براي بركناري او بي‌تابي مي‌كنند و با دستپاچگي براي حضور در انتخابات آتي فدراسيون فوتبال آماده مي‌شوند؟ وقتي تشكيلات فعلي فدراسيون فوتبال به عنوان مسبب تمام ناكامي‌ها در عرصه فوتبال شناخته مي‌شود، طبعا كسي نمي‌تواند عده‌اي از مديران همين فدراسيون را صاحب صلاحيت بداند و كساني بخواهند از دل همين فدراسيون شكست خورده براي انتخابات بعدي نامزد شوند. عموم اهالي فوتبال ورود وزير جديد ورزش به معادلات و زد و بندهاي رايج در فدراسيون فوتبال را باعث به مخاطره افتادن دوباره موقعيت فوتبال ايران در فيفا مي‌دانند اما به نظر مي‌رسد اين بار فدراسيون فوتبال سركشي عباسي به حوزه فوتبال را مي‌طلبد. وزير ورزش اكنون بايد با جرياني كه براي وادار كردن كفاشيان به استعفا به هر ترفندي متوسل مي‌شود، مقابله كند تا فوتبال ايران به سرنوشت پنج سال پيش دچار نشود. از مهدي تاج، نايب رئيس فدراسيون فوتبال به عنوان كسي نام‌برده مي‌شود كه جريان بركناري محترمانه كفاشيان را رهبري مي‌كند اما او بارها اعلام كرده تمايلي براي تصاحب صندلي رياست فدراسيون ندارد و تنها در صورتي در انتخابات مجمع شركت مي‌كند كه علي كفاشيان در انتخابات حضور نداشته باشد. 

جنگ قدرت در فدراسيون فوتبال به اوج رسيده و علي كفاشيان ترجيح مي‌دهد كمتر وارد مجادلات و منازعات رسانه‌اي شود. رئيس فدراسيون فوتبال از مدتي قبل كه در يك گفت و گوي بلند بالا صدا و سيما را به عنوان سردمدار جرياني كه در صدد حذفش هستند معرفي كرد، ديگر تن به گفت و گو با خبرنگاران نداد و براي تلطيف شرايط فعلي حتي از حضور در برنامه تلويزيوني 90 امتناع كرد. موج تازه براي بركناري رئيس فدراسيون البته در همين برنامه پرمخاطب و البته تاثيرگذار كليد خورد و اشاره به گاف‌هاي تاريخي فدراسيون كفاشيان به تسريع روند بركناري محترمانه كفاشيان كمك خواهد كرد. 

رئيس فدراسيون كه قبلا هم به مديران بالادست فدراسيون فوتبال هشدار داده بود با بركناري‌اش فوتبال ايران تعليق خواهد شد در كشاكش اين اتفاقات جديد به دوستانش اعلام كرده استعفا بده نيست و مخالفانش بايد پنج ماه ديگر او را تحمل كنند. كفاشيان قبل ازعلني شدن در تنگنا قرار گرفتن گفته بود فدراسيون فوتبال خانه آخرش است و پست‌هاي اجرايي ورزش را نمي‌پذيرد.روز گذشته اما خبر رسيد او نامزد يكي از پست‌هاي كليدي وزارت ورزش است. اين شايد آخرين پيشنهاد مديران بالادست براي دست به سر كردن رئيس فدراسيوني باشد كه از مصونيت قانوني برخوردار است. كسي از پشت پرده فوتبال ايران خبر ندارد.
برچسب ها: کفاشیان
:
:
:
آخرین اخبار