مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: براساس پروتکل های همکاری که با مراکز آموزشی عقد شده است، میزان تلفات دامی در اثر بیماری از ۱۸ درصد به ۹ درصد کاهش یافته که هر یک درصد کاهش هر دوره بیش از ۲ میلیارد تومان سود آوری دارد.
منصور کنار کوهی اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی خوزستان در 2 محور اساسی، کنترل و پیشگیری از بیماری ها و همچنین رصد کیفیت فراورده های خام دامی فعالیت می کند.
وی در باره اهمیت این سیستم، افزود: خوزستان بیش از 4 میلیون راس دام کوچک و بزرگ و سالیانه 40 میلیون قطعه جوجه ریزی دارد که کنترل مستمر این دام ها و طیور بحثی جدی است.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان گفت گفت: برای کنترل روزانه و مستمر بیماری ها سیستم سنجش از راه دور (GIS) طیور در همه شهرستان های خوزستان راه اندازی و فعال شده است.
وی بیان کرد: سیستم از زمان آغاز فعالیت پرورش طیور در هر واحد تولیدی فعال می شود و اطلاعات واحد و فعالیت خود را ثبت می کند و این از طریق سیستم سنجش از راه دور در کل کشور قابل رصد و مشاهده است.
کنارکوهی گفت: با این سیستم هر واحد تولیدی در ابتدای فعالیت، همه فعالیت های تولیدی و تاریخ آنها را در سیستم با اطلاع بازرسان دامپزشکی ثبت می کند.
وی بیان کرد: این سیستم طوری طراحی شده است که می توان به صورت مرتب و منظم همه فعالیت ها را رصد کرد گفت:با این سامانه حتی می توان تاریخ جوجه ریزی، نوع تغذیه، نوع واکسن و نوع هورمون تزریق شده را با میزان دوز مصرفی به راحتی رصد و کنترل کرد.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان: سیستم سنجش مرحله رسیدن محصول تولیدی به محل مصرف را هم تحت نظارت دارد و واحد تولیدی باید شرایط وسایل انتقال محصول را هم ثبت و سپس اقدام به توزیع کند.
وی افزود: بازرسان دامپزشکی به طور مرتب با واحدهای تولیدی ارتباط دارند و توصیه های لازم را با رصد سیستم سنجش از راه طیور به اطلاع واحد های تولیدی می رسانند.
کنار کوهی گفت: با فعال شدن این سیستم، کنترل بیماری ها بهتر و از شیوع و گسترش بیماری ها جلوگیری و این پایش باعث بهبود کیفی فراورده می شود.
وی در مورد شیوع بیماری ها در خوزستان گفت: سالیانه در خوزستان بیش از 9 میلیون راس دام بصورت دوره ای واکسینه می شوند که این مانع از شیوع بیماری های خطرناکی چون مشه مشه، لمپی اسکین که در کشورهای هم مرز شیوع دارند، شده است.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: طبق پروتکل های همکاری که با مراکز آموزشی عقد شده است، میزان تلفات دامی در اثر بیماری از 18 درصد به 9 درصد کاهش یافته که هر یک درصد کاهش هر دوره بیش از 2 میلیارد تومان سود آوری دارد.