یک نکته مهم دیگر که در ارتباط با کارشناسی کارون روشن می شود، افق 1400 و نگرانی های عمیقی است که بخش هایی از آن توسط مرکز مطالعات مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. یعنی در بهترین وضع و خوش بینانه ترین حالت، کارون تا 10 سال دیگر حتی نمی تواند پاسخ گوی 50 درصد از نیازهای موجود استان خوزستان باشد. اگر رشد جمعیت با همین نرخ موجود در نظر بگیریم، تا 10 سال دیگر جمعیت خوزستان بین 6 تا 7 میلیون نفر خواهد بود و برای تامین حتی اب آشامیدنی نصف این جمعیت، آب موجود در کارون پاسخگو نیست
آقا یا خانم احمدی از کاربران خوزنیوز، ذیل مطلب «
آب که هیچ، آبرویم تقدیم به تو هموطن! » نظری را ارسال نموده است که جهت مطالعه بازدیدکنندگان محترم متن آن در زیر می آید:
در مقاله " آب که هیچ، ..." نوشته آقای خداداد شوراب، همانطور که در کامنت های آن یک خواننده به هوشیاری اشاره می کند، یک نکته اساسی نهفته است که متوجه دولت و نمایندگان آن در بخش نیرو مانند سازمان آب و برق است. این نکته عبارت از کار کارشناسی درباره کارون است.
الآن هرچه آمار یا مطالعات است مربوط به گذشته بوده و یا آمارهایی می باشد که توسط شرکت های مرتبط با انتقال آب از کارون انجام شده است. این فی نفسه یک موضوع مهمی است که تا امروز نفعش را کسانی برده اند که توجهی به سرنوشت کارون و آسیب هایی زیست محیطی انتقال آب آن ندارند. اگر کارون را دوباره کارشناسی کنند یعنی یک نگاه فنی جدید به ان بیاندازند و نتایج آن را در اختیار مردم بگذارند،حقایق بطور عریان آشکار می شوند.
بطور مثال در همه مطالعات انجام شده بر روی کارون که در قبل از انقلاب صورت گرفته است، بین 12 تا 20 سد را در بالادست کارون پیش بینی نموده اند. این پیش بینی ها همگی مربوط به زمان هایی است که دبی آب کارون بالای 3000 متر مکعب بر ثانیه بوده است. اما امروز این میزان به 600 تا 700 متر مکعب در ثانیه و حتی در مقطع دارخوین به زیر 300 متر مکعب در ثانیه کاهش یافته است. اگر همین ارقامی که بطور غیر رسمی در اختیار ما هستند بصورت کارشناسی تایید شوند، بدیهی است که حتی همین چهار یا پنج سد موجود هم توجیه شان مشکل و سخت می شود.
یک نکته مهم دیگر که در ارتباط با کارشناسی کارون روشن می شود، افق 1400 و نگرانی های عمیقی است که بخش هایی از آن توسط مرکز مطالعات مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. یعنی در بهترین وضع و خوش بینانه ترین حالت، کارون تا 10 سال دیگر حتی نمی تواند پاسخ گوی 50 درصد از نیازهای موجود استان خوزستان باشد. اگر رشد جمعیت با همین نرخ موجود در نظر بگیریم، تا 10 سال دیگر جمعیت خوزستان بین 6 تا 7 میلیون نفر خواهد بود و برای تامین حتی اب آشامیدنی نصف این جمعیت، آب موجود در کارون پاسخگو نیست.
بنابراین منطقی است که بجای فریادها و اعتراض هایی که مانند سالهای 1380و 1381 بجایی نرسید، اینبار توجه خود را بر روی خواسته مشخصی متمرکز کنیم و از مسولین بخواهیم تا کارون را دوباره کارشناسی کنند.
همانطور که ما در مورد خیلی از اتفاقات سیاسی اظهار نظر می کنیم چون آنها را دنبال می کنیم چون این مسئله هم مسئله اول استان خوزستان است ماها باید اطلاعاتمان را بالاببریم و به عنوان یک شهروند تحلیل داشته باشیم تا نتوانند به راحتی حقمان را ضایع کنند