تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۰
کد خبر: ۳۴۶۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
«دفتر موسیقی»، فرزندی که وزارت ارشاد دوستش ندارد

سرپرست جدید دفتر موسیقی وزارت ارشاد کیست؟ جواب این پرسش را «گوگل» هم نمی‌داند. یعنی نامش مشخص است اما هیچ پیشینه‌ای از او در دسترس نیست.

  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرزندان زیادی دارد که باید از آنها حمایت کند اما انگار چند سالی می‌شود که نسبت به یکی از آنها بی‌مهری می‌کند.

فرزندی که گاه و بی‌گاه کنسرت‌هایش لغو می‌شود، مجوز آلبوم‌هایش در صف‌های نه چندان کوتاه منتظر می‌ماند، ارکسترهای بزرگش گاه با سازهای رام و گاه تعطیل، جشنواره‌هایش گهی تند و گهی خسته، روزی با پول و روزی تهی از بودجه و اعتبارات.

***

اواخر سال 91 بود که اعلام شد، سیدمحمد میرزمانی به دلیل تشدید بیماری از سمت مدیرکلی دفتر موسیقی استعفا کرده است.

این استعفا درست یک روز قبل از نشست خبری جشنواره موسیقی فجر انجام شد؛ آن هم در حالی که آشفتگی ارکسترها به اوج خود رسیده بود.

چیزی به جشنواره موسیقی فجر نمانده بود و دفتر موسیقی ثبات مدیریتی نداشت.

میرزمانی هم در پاسخ به رسانه‌ها می‌گفت: به دلیل کسالتی که داشتم قرار شد، بخشی از امور اجرایی را به عهده علیرضا پاشایی بگذارم و بیشتر به کارهای تخصصی این حوزه بپردازم.

او همچنین گفت: پاشایی به عنوان قائم مقام در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب می‌شود.

***

جشنواره موسیقی فجر به پایان رسید. سال 91 هم به پایان رسید اما کسی از حال و احوال دفتر موسیقی خبر نداشت؛ چرا که معمولا کم پیش می‌آید که کسی حتی تلفن‌های این دفتر را جواب دهد.

***

سرانجام 20 فروردین‌ماه و در پشت درهای بسته، حمید شاه‌آبادی - معاون هنری وزارت ارشاد - به علیرضا پاشایی حکم سرپرستی دفتر موسیقی را ارائه کرد.

حضور نداشتن نمایندگان رسانه‌ها در این مراسم امر بی‌سابقه‌ای نبود اما از آنجا که معاونت هنری برای تمامی عزل و نصب‌های خود حکم‌های مربوط را برای انتشار به رسانه‌ها ابلاغ می‌کند، این بار از انجام این کار هم سرباز زد و با کمترین سر و صدایی علیرضا پاشایی بر صندلی ریاست دفتر موسیقی تکیه زد.

***

وقتی از طریق پیگیری متوجه شدیم مدیر دفتر موسیقی منصوب شده است، تلاش کردیم تا با روابط عمومی دفتر موسیقی تماس بگیریم و برای تکمیل اخبار و اطلاعات خودمان رزومه‌ای از فرد منصوب‌شده به دست آوریم.

اما مدیر روابط‌ عمومی دفتر موسیقی تنها به گفتن این اندک بسنده کرد: آقای پاشایی کارمند وزارت ارشاد نیستند اما اطلاعاتشان در زمینه موسیقی کافی است.

او حاضر نشد، سوابق فرهنگی مدیر جدید دفتر موسیقی را بیان کند.

در چنین شرایطی اگر شما هم به جای ما بودید، دست به دامن موتورهای جست‌وجو در فضای اینترنت می‌شدید، تا سر در بیاورید، سرپرست جدید دفتر موسیقی پیش از این در کدام یک از بخش‌های فرهنگی خدمت کرده و حائز چه شرایط و ویژگی‌هایی است که اکنون معاون امور هنری او را برای چنین سمتی شایسته دانسته است؟

اما موتور جست‌وجو هم تنها اخباری را که توسط خبرگزاری‌ها مبنی بر انتصاب سرپرستی منتشر کرده‌اند، ارائه می‌دهد.

بعد از کلی پرس و جو البته نه از منابع رسمی دریافتیم که علیرضا پاشایی مدیر سابق تالار وزارت کشور بوده است.

***

اینجا بود که یاد درد و دل‌های هنرمندان افتادیم.

مثلا علیرضا مشایخی در نشستی بیان کرد: «ما یک سازمان موسیقایی در کشور نداریم که رییس آن تحصیلات جدی در موسیقی داشته باشد. مثل آب خوردن رییس قند و شکر در این مملکت رییس موسیقی می‌شود.»

یا محمدرضا درویشی که می‌گفت: « مشکل ما در ایران این است که هرچندسال یک بار مدیری را عوض می‌کنند و مدیر جدید به طور کلی سیستم قبلی را نابود می‌کند و می‌خواهد همه چیز را از صفر بچیند؛ برای همین است که هیچ وقت پیشرفت نمی‌کنیم.»

***

قطعا بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در قبال انتصاب علیرضا پاشایی که از ایشان هیچ شناختی ندارد و نه هیچ مدیر دیگری از دیدگاه شخصی ننگریسته، این پرسش را با توجه به شرایط موجود وارد می‌داند که چرا دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان متولی سیاستگذاری‌های کلان حوزه موسیقی کشور باید از بی‌ثباتی و حتا در مقاطعی فقدان مدیریت رنج ببرد؛ و آیا این‌گونه رفتار به مثابه باری به هر جهت رفتار کردن برای به پایان رساندن دوره‌ی مدیریتی نیست؟

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار