تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰
کد خبر: ۳۲۱۵۰۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

افزایش حدود سه برابری سطح زیرکشت سویا در اندیمشک

 مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک با اشاره به خرید تضمینی سویا توسط دولت گفت: سطح زیرکشت سویا در این شهرستان از ۶۰ هکتار در سال گذشته به ۱۵۰ هکتار در امسال افزایش یافت.

محمدجعفر آفرین بیان کرد: برداشت سویا از ۱۵۰ هکتار از زمین های اندیمشک آغاز شده است که این سویا با قیمت تضمینی خریداری می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خاص اندیمشک برای توسعه کشت دانه‌های روغنی سویا بیان کرد: سویا به دلیل پروتئین بسیار بالا در حاصلخیزی و بهبود ساختمان خاک، تناوب زراعی و کاهش آفت‌ها موثر است و بر میزان عملکرد محصول بعد از خود نیز تاثیر به سزایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک، عملکرد مزارع سویای این شهرستان در سال گذشته را بسیار مناسب دانست و افزود: سویا با رقم‌های مختلف سالند، کاسپین، آرمان، سروناز، داریان، نازگل، اس کا و اشکان منطقه آزادی اندیمشک کشت که به طور میانگین، پیش بینی می شود که از هر هکتار بیش از ۲.۵ تن محصول برداشت شود.

وی نیاز آبی کم نسبت به سایر محصولات به ویژه ذرت را از ویژگی‌های مهم کشت سویا دانست و ادامه داد: عملکرد بالا نسبت به محصول برداشت شده در هکتار، قیمت تضمینی و همچنین کنترل علف‌های هرز، تثبیت ازت خاک، آماده سازی زمین برای کشت دوم و بازسازی خاک زراعی از جمله مزایای کشت سویا است.

آفرین با اشاره به تنش آبی سال زراعی و ضرورت پرهیز از کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا بیان کرد: ویژگی‌های ممتاز کشت سویا موجب شده تا این محصول قابل رقابت و جایگزین مناسبی برای کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای تابستانه در این شهرستان باشد.

  سویا یکی از دانه‌های روغنی مهم است که به دلیل اهمیت، مورد توجه سیاست‌ گذاران بخش کشاورزی قرار دارد.

سویا حاوی بیش از ۲۰ درصد روغن و ۳۵ تا ۴۵ درصد پروتئین است که علاوه بر تولید روغن خوراکی در تهیه فرآورده‌های غذایی نیز نقش دارد.

بنابر آمار سالانه حدود ۳.۵ میلیون تن کنجاله سویا مورد نیاز کشور است که ۵۰ درصد به صورت کنجاله و ۵۰ درصد دانه تامین می‌شود.

حدود ۲۰ درصد کنجاله سویا در کشور تولید داخل و بیش از ۸۰ درصد وارداتی است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار