امير حاجرضايي ميگويد بايد براي صعود تيمهاي دسته يک به ليگ برتر شرايط خاصي در نظر گرفته شود. او معتقد است اين تنها يکي از مشکلات فوتبال ايران است و بيقانوني در فوتبال زياد است.
کارشناس فوتبال درباره بحثهايي که اين روزها مبني بر 18 تيمي ماندن ليگ برتر مطرح ميشود و فشار برخي باشگاهها براي لغو مصوبه 16 تيمي شدن ليگ اظهار کرد: هر کاري بايد توسط خبرگان آن کار مورد کارشناسي قرار گيرد و بعد از آن به اجرا دربيايد. براي مثال شما اگر سند چشمانداز صد ساله فوتبال ژاپن را نگاه کنيد، متوجه ميشويد که يکي از قوانينش اين است که تيمهايي که از جيليگ 2 ميخواهند به دسته بالاتر صعود کنند، بايد حتما شرايط را داشته باشند که بتوانند با توجه به آن شرايط به جيليگ يک بيايند و تنها امتيازهايي که ميگيرند کافي نيست.
وي ادامه داد: اين در حالي است که در ايران براي صعود يک تيم به ليگ برتر تنها به امتيازها نگاه ميشود اما در ژاپن اگر باشگاهي امکانات و شرايط لازم را براي حضور در ليگ برتر نداشته باشد، نميگذارند به دسته بالاتر صعود کند.
حاجرضايي با اشاره به اينکه اگر فدراسيون تحت فشار تعداد تيمهاي ليگ را کم کرده باشد، قدرت خود را زير سوال برده است، گفت: اگر تصميم کاهش تعداد تيمهاي ليگ با فشار کيروش انجام شده باشد ولو اينکه به سود فوتبال ما باشد، کار اشتباهي است. کيروش به عنوان سرمربي تيم ملي صاحب نظر است اما نميتواند نظر خود را تحميل کند. علاوه بر آن نميدانيم اين کار، کارشناسي شده است يا نه که حالا بخواهند آن را پس بگيرند. متاسفانه آنقدر مشکلات زياد است که مثل کندو ميماند و مسائل در آن فرو ميآيند. من قبلا گفته بودم که بايد به تيمهاي ليگ يکي ابلاغ کنيم که تنها داشتن امتياز بالا در جدول اين ليگ، ملاک صعود به ليگ برتر نيست.
وي افزود: با اين وجود در ليگ برتر ما هم هستند باشگاههايي که شرايط لازم را ندارند. گهر دورود باشگاهي بود که تا نيم فصل دوم مجبور بود در بازيهاي خانگياش هم مهمان باشد. داشتن ورزشگاه، ترازنامه مالي مثبت، داشتن فرودگاه يا فاصله 2 ساعته با شهري که فرودگاه دارد، هيات مديره و... عواملي است که بايد براي صعود باشگاهها به دسته بالاتر در نظر گرفته شود.
اين کارشناس فوتبال با بيان اينکه بيقانوني در فوتبال ما زياد است، گفت: معضل فوتبال ما تنها اين نيست. مگر داور گلمحمدي را اخراج نکرد؟ رييس فدراسيون گلمحمدي را ميبخشد. همه اينها بيقانوني است. حال ما ميآييم دوباره قانون ميگذاريم. وقتي آنها را ميشکنيم چه سودي دارد؟ واقعا اينها مصوبه است؟ فدراسيون نبايد تصميم نهادها و زيرمجموعههاي خود را زير سوال ببرد. اگر کارشناسي انجام شده افرادي که اين قانون را تصويب کنند، بگويند چه کار کردهاند و بر چه اساسي به اين تصميم رسيدهاند.
حاجرضايي با اشاره به کيروش گفت: سرمربي تيم ملي به ليگ اعتقاد ندارد. البته اين را به زبان نياورده است اما کدهايي در اين رابطه داده است. يکي همين کم شدن تعداد تيمهاي ليگ بود و کد ديگر هم اين است که از ليگهاي خارجي بازيکن ميآورد. من اين کار را عيب نميدانم و هر ايراني که شايستگي داشته باشد ميتواند در تيم ملي بازي کند. نبايد تنگنظرانه نگاه کنيم. بايد بنشينيم و با کيروش گفتوگو کنيم. شايد بخشي از حرفهايش به سود فوتبال ما باشد.
وي گفت: به نظر من چند موضوع در فوتبال ما گم شده است. صراحت و شفافيت يکي از آنهاست که باعث شده چيزي مثل "رسانه شايعه" به وجود بيايد که به سود فوتبال نيست. قوانيني تدوين ميشود اما همان مجموعه قوانين به وسيله خودشان شکسته ميشود. مصداقهاي آن هم بارز است. مثل بخشش محروميت گلمحمدي که باعث بياعتماد کردن خودشان نزد افکار عمومي ميشود. حالا اين قانون 16 تيمي شدن را تصويب کردهاند که ما نميدانيم روي کار کارشناسي بوده يا نه و اگر به اين مصوبه توجهي نشود و ليگ با همان 18 تيم برگزار شود بايد بر زندهي مسئولان نماز خواند!
حاج رضايي در پاسخ به اين سوال که در کل فکر ميکنيد 16 تيم براي ليگ مناسب است يا 18 تيم، گفت: تعداد مهم نيست. ممکن است 10 يا شايد 20 تيم در ليگ باشند، اگر تيمها شرايط حرفهاي را نداشته باشند، ليگ هم کيفيتي نخواهد داشت. بايد در حوزههاي مختلف کارشناسي شود. فوتبال ما شبيه گاليور است و هزاران ليليپوت هم به عنوان غلط و اشتباه، گاليور را متوقف کردهاند. هر کدام از اين ليليپوتها بحثهايي است که من و شما را به خود مشغول ميکند.