مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه امسال تولید ۹۰۰ هزار تن شکر در استان پیش بینی شده است گفت: این میزان تولید ۴۵ درصد نیاز داخلی را تامین خواهد کرد.
عبدعلی ناصری جمعه در جمع خبرنگاران با اشاره به اعضای کمیسیون ویژه تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی، خوزستان را به قطب استراتژیک تولید شکر و امنیت غذایی ایران عنوان کرد و افزود: تولید ۹۰۰ هزار تن شکر در خوزستان گامی به سوی خودکفایی این کالای اساسی است.
وی ادامه داد: امسال ۷۰۰ هزار تن از مجموع تولید پیش بینی شده در واحدهای توسعه نیشکر رقم زده خواهد شد که با دستیابی به حداکثر ظرفیت تولید، این مجموعه صنعتی میتواند به تحقق شعار سال کمک کرده و نیاز داخلی را تا حد چشمگیری تأمین کند.
سهم تولید هفتتپه در تامین شکر
مدیرعامل توسعه نیشکر در ادامه اظهار کرد: کشت و صنعت نیشکر هفتتپه نیز با تولید ۸۰ هزار تن شکر، سهمی قابل توجه در تولید داخلی ایفا میکند؛ به این ترتیب، مجموع تولید شکر شرکت توسعه نیشکر از واحدهای هشتگانه به حدود ۷۸۰ هزار تن خواهد رسید.
ظرفیت تولید شکر در استان خوزستان
ناصری با اشاره به دیگر ظرفیتهای تولید شکر در خوزستان اظهارکرد: این استان، با درنظر گرفتن تولید ۱۲۰ هزار تنی شکر از شرکت کشت و صنعت کارون، مجموعا نزدیک به ۹۰۰ هزار تن شکر تولید میکند. این میزان، معادل ۴۵ درصد از نیاز داخلی کشور است.
وی همچنین تاکید کرد: با احتساب تولیدات چغندرقند، ظرفیت تولید شکر خوزستان به یک میلیون تن در سال میرسد.
اهمیت راهبردی خوزستان در تامین امنیت غذایی کشور
ناصری تولید شکر در این حجم را نمادی از جایگاه راهبردی خوزستان بهعنوان قطب کشاورزی و صنعتی کشور دانست و افزود: مدیریت بهینه منابع، بهویژه منابع آبی، پایهای برای توسعه پایدار این استان و گامی مؤثر در تأمین امنیت غذایی کشور به شمار میرود.
براساس این گزارش، نیاز سالانه کشور به شکر حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که از این میزان، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر از طریق تولید داخلی شامل نیشکر و چغندرقند تأمین میشود.