مديركل ثبت احوال استان خوزستان در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر 28 اداره فعال در استان خوزستان خدمات ثبت احوال را به طور مستقيم به مردم ارايه ميدهند و علاوه بر آن در نمايندگيهاي ثبتاحوال در شهرستانها نيز خدمات ارايه ميشود.
بهنام مريدي در نشست خبري كه همزمان با آغاز هفته ثبت احوال در محل ادارهكل ثبت احوال استان برگزار شد، اظهار كرد: در تمامي دهياريهاي استان، ثبتياران (ياوران ثبت) به فعاليت مشغول هستند. در بيمارستانهايي كه بيش از 20 ولادت در آنها رخ ميدهد و در آرمستانهاي مهم نيز افرادي از سوي ثبتاحوال فعاليت ميكنند و گزارشهاي فوت و ولادت را به ادارات ثبت احوال ارايه ميدهند.
وي ادامه داد: همچنين براي ارايه خدمات در همه روستاها به خصوص روستاهايي با راههاي صعبالعبور به صورت هفتگي، به روستاييان و عشاير اين مناطق خدمات ثبتاحوال ارايه ميشود.
مريدي با اشاره به اين كه ثبتاحوال استان خوزستان سال گذشته رتبه برتر كشور را به دست آورد، گفت: همچنين براساس طرح تحرك، ابلاغي از سوي سازمان ثبتاحوال كشور، خوزستان در بين 31 دستگاه به عنوان دستگاه نخست انتخاب شد.
وي افزود: ثبت احوال استان درابتداي سال 89 رتبه 27 كشور را داشت اين در حالي است كه در انتهاي همان سال رتبه ثبت احوال خوزستان به 12 ارتقا يافت و در سال 90 رتبه نخست كشوري را اخذ كرد.
مديركل ثبت احوال خوزستان به برنامههاي جديد ثبتاحوال در كشور اشاره كرد و گفت: به منظور اجراي طرح صدور و چاپ شناسنامه مكانيزه، همه ادارات ثبتاحوال خوزستان به تبع سراسر كشور به دستگاههاي چاپ شناسنامه جديد تجهيز شده است. در 9 ماهه سال 91 تعداد 120 هزار شناسنامه مكانيزه بالاي 15 سال در استان صادر شد كه در مجموع بيش از 200 هزار شناسنامه به صورت مكانيزه تعويض و صادر شدند.
مريدي با بيان اين كه تاكنون در زمينه صدور شناسنامه جديد مشكل خاصي به وجود نيامده است،اظهار كرد: در تعويض شناسنامه و صدور شناسنامه مكانيزه جديد اولويت براي افرادي قرار داده شد كه درخواست هر گونه تغييري در شناسنامه خود مانند عكسدار كردن يا تغيير نام دارند.
وي عنوان كرد: آرشيو الكترونيكي برنامهاي است كه به طور جدي در كشور در حال پيگيري بود. ثبتاحوال با اجراي اين برنامه از حالت سنتي خارج و وارد سيستمهاي نوين شده، در اين طرح همه اسناد به جاي دستي، مكانيزه و الكترونيكي ميشوند.
مديركل ثبت احوال خوزستان گفت: استان خوزستان در اين برنامه موفق ظاهر شد به طوري كه در ثبت احوال استان 7.5 ميليون سند اسكن و وارد سيستم شد و بدين ترتيب آرشيو الكترونيكي خوزستان تكميل شد.
وي ادامه داد: در حال حاضر تنها دو استان خوزستان و كهگيلويهوبويراحمد در كشور توانستهاند آرشيو خود را به طور كامل الكترونيكي كنند.
مريدي صدور كارت ملي هوشمند را يكي ديگر از برنامههاي اساسي سازمان ثبتاحوال كشور برشمرد و خاطرنشان كرد: عليرغم تحريمهايي كه وجود داشت خوشبختانه نيمه نخست امسال اولين دستگاه مربوط به اين طرح وارد كشور شد و اكنون حدود 200 كارت ملي هوشمند صادر شده است.
وي افزود: سازمان ثبتاحوال كشور به دنبال اين است كه در استان قم به عنوان پايلوت در اين زمينه، اين اقدام را در كشور عملياتي كند ولي به دليل اينكه قم آرشيو الكترونيكي خود را هنوز تكميل نكرده است و با توجه به اين كه مجموعه آرشيو خوزستان كامل شده، مقدمات انجام اين طرح در خوزستان آماده است و اگر سازمان ثبت احوال كشور ملزومات صدور كارت را براي خوزستان فراهم كند، اين استان آمادگي دارد كه در اين زمينه پايلوت قرار بگيرد و كارت ملي هوشمند را صادر كند و در اين زمينه ثبت احوال خوزستان آمادگي كامل دارد.
مديركل ثبت احوال خوزستان بيان كرد: وظيفه اصلي ثبت احوال ثبت بههنگام وقايع حياتي است. پيش از اين بزرگترين معضل ما اين بود كه وقايع بههنگام ثبت نميشد. در سالهاي گذشته كمتر از 70 درصد وقايع فوت، بههنگام ثبت ميشد كه تبعات خاص خود را داشت. در بخش ولادت نيز حدود 76 درصد اين واقعه بههنگام ثبت ميشد.
مريدي با بيان اين كه مدت زمان ثبت بههنگام ولادت، 15 روز پس از تولد و ثبت واقعه فوت 10 روز پس از وفات تعيين شده است، گفت: با تلاشهاي انجام شده در خوزستان در سال گذشته، 99 درصد ولادتها و 98.5 درصد وقايع فوت، بههنگام ثبت شد.
وي با اشاره به اين كه خوزستان از استانهايي است كه نُرم ولادت در آن بسيار بالا است، اظهار كرد: در 9 ماهه امسال در خوزستان 81 هزار و 98 واقعه ولادت و 14 هزار و 962 واقعه فوت ثبت شد.
مريدي ادامه داد: نرخ تولد در كشور به ازاي هر هزار نفر جمعيت، 18.5 است كه اين رقم در استان خوزستان 22.7 است. در اين بخش سيستان و بلوچستان با نرم 32.5 در جايگاه نخست قرار دارد و خوزستان نيز از استانهاي خوب كشور محسوب ميشود.
مديركل ثبت احوال خوزستان گفت: نُرم كشوري فوت(نرخ فوت در كشور به تفكيك هر هزار نفر جمعيت) سالانه 5.6 و در خوزستان 4.5 است كه نشان ميدهد آمار فوت در استان پايين است. عليرغم اينكه نرخ مواليد در سيستان و بلوچستان بالا است، آمار فوت در اين استان نيز از نرم كشوري بالاتر است و عدد 6.4 را به ازاي هر هزار نفر جمعيت دارد.
مريدي اظهار كرد: در بخش ازدواج و طلاق نيز در خوزستان به ازاي هر 9 ازدواج يك طلاق رخ ميدهد و اين در حالي است كه در سطح كشور از هر 6 ازدواج يكي به طلاق منجر ميشود. بهترين استان در اين زمينه سيستان و بلوچستان است كه به ازاي هر 20 ازدواج يك طلاق ثبت ميشود. در تهران نيز از هر سه ازدواج يكي به طلاق منجر ميشود.
وي افزود: نرخ ازدواج (نرم ازدواج) به ازاي هر هزار نفر جمعيت در كشور 11.7 است كه نرخ ازدواج در استان خوزستان از نرم كشوري بالاتر است و عدد 12.7 را نشان ميدهد. بهترين نرم ازدواج به استان خراسان شمالي با 14.8 ازدواج تعلق دارد و پايينترين نرخ ازدواج با 3.8 مربوط به استان البرز است. همچنين نرخ طلاق در كشور(به ازاي هر هزار نفر جميعت) 1.9 و در استان خوزستان 1.5 است. استان البرز با 2.9 داراي بالاترين و ايلام با 0.9 داراي پايينترين نرخ طلاق در كشور هستند.
مديركل ثبتاحوال خوزستان به فعاليت دفاتر پيشخوان در استان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر هشت دفتر پيشخوان به منظور ارايه خدمات ثبت احوال در سطح شهر اهواز و يك دفتر نيز در دزفول فعال است و تا پايان سال نيز 9 دفتر ديگر فعاليت خود را در استان آغاز ميكنند.
وي ادامه داد: در كلانشهر اهواز با توجه به جمعيت 1.5 ميليون نفري آن دو دفتر ديگر راهاندازي خواهد شد و بقيه دفاتر در شهرستانهاي ديگر استان فعال ميشوند كه در اين ميان شهرستانهاي آبادان، دزفول و رامهرمز در دستور كار قرار دارند. با توجه به ارايه كليه خدمات ثبتاحوال در اين دفاتر، دفاتر پيشخوان كمك بسيار خوبي هستند كه در كنار ادارات ثبت احوال فعاليت ميكنند و استان خوزستان از استانهاي پيشرو در اين زمينه بوده است.