مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران گفت: متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در سال گذشته موفق به انجام 44 هزار و 818 متر حفاری به روش افقی و جهتدار در مناطق خشکی و دریایی کشور شدند.
مهران عالیپور در این زمینه توضیح داد: این عملیات بر روی 81 حفره صورت گرفت و در قیاس با عملکرد سال قبل از آن از نظر متراژ هشت درصد و از لحاظ تعداد چاه 13 درصد رشد نشان میدهد.
وی گفت: در این مدت متخصصان و کارشناسان این مدیریت موفق به اجرای یک هزار و 555 متر عملیات مغزهگیری از چاههای نفت و گاز شدند و پنج عملیات در خصوص عبور از جداره چاه نیز انجام شد.
عالیپور، حفاری افقی و جهتدار را از روشهای روزآمد در صنعت حفاری در جهان عنوان کرد که نیازمند تخصص بالا و کاربری خاص از نظر موقعیت عملیات و شرایط محیطی است.
وی افزود: این نوع حفاری در چاههای امدادی و مناطقی که امکان استقرار دستگاه حفاری وجود ندارد مانند مناطق مسکونی یا در میادینی که کارشناسان تشخیص میدهند میتوان با اثبات یک دکل حفاری در یک نقطه چند حلقه چاه حفر کرد کاربرد دارد.
مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: در این زمینه دستگاه حفاری در فاصله مناسب مستقر و عملیات حفاری پس از عمق تعیین شده عمودی، در جهت محاسبه شده مخزن به صورت انحرافی هدایت و در فاصله دورتر از نقطه صفر آغاز حفاری، مته وارد مخزن و چاه تولیدی میشود.
عالیپور اظهار کرد: این شیوه پیشرفته حفاری در کشور بومی شده و ضمن اذعان به توان متخصصان کارآزموده و آشنا به دانش فنی و تخصصی حفاری به شیوه افقی و جهت دار، بخشی از تجهیزات و ابزار اختصاصی آن نیز در داخل کشور تولید میشود.
وی به دستاوردهای سال 96 اشاره کرد و گفت: از شاخصترین موفقیتهای این مدیریت در سال گذشته عملیات حفاری چاه امدادی برای مهار و کنترل فوران چاه 147 رگ سفید بود که با بکارگیری دستگاه حفاری 93 فتح تحقق یافت.
عالیپور ادامه داد: متخصصان این مدیریت که پیش از این تجربه حفر چاههای امدادی مانند حفاری جهتدار در میدان گازی کنگان را در کارنامه خود داشتند با همکاری سایر بخشهای شرکت این عملیات را با موفقیت کامل انجام دادند و این در حالی است که توان اجرای حفاری این نوع چاه در جهان در اختیار چند کشور و شرکتهای انگشت شماری است.
وی افزود: سال قبل برای اولین بار تعمیر و کالیبراسیون سنسورهای جهتیابی با موفقیت انجام و فرآیند تعمیرات اساسی دورهای ابزار جهتیابی تهیه و در مدار عملیات قرار گرفت.
مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران در همین زمینه به ساخت لولههای مغزهگیری، ساخت باطریهای لیتیومی و بخشی از ابزار کاربردی و عدم نیاز به تامین آن از خارج اشاره کرد.
عالیپور با بیان اینکه هم اکنون حدود 20 شرکت در داخل کشور در بخش عملیات حفاری ویژه فعالیت دارند، اظهار کرد: با این وصف 40 درصد سهم بازار حفاری جهتدار توسط شرکت ملی حفاری ایران صورت میپذیرد و افزایش این سهم به لحاظ کار کیفی، متخصصان با تجربه و تجهیزات مناسب در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: تقویت ناوگان عملیات ویژه، تهیه ابزار پیشرفته LWD ، ساخت ابزار MWD ، تامین موتورهای درون چاهی و تلاش برای حضور در بازار منطقه از جمله برنامههای تبیین شده این مدیریت در سال جاری به شمار میآید.