تناقض در این دوگفته رییس جمهور آشکار است. شاید مشاورین محترم رییس جمهور به سمع و نظر ایشان نرسانده باشند که در شرایط کنونی که آبی منتقل نگردیده است بسیاری از زمین های کشاورزی حاصلخیز و دایر خوزستان به علت کمبود آب کشت نمی شوند و حق آبه به آنها تعلق نمی گیرد. حال شما قضاوت کنید وعده رییس جمهور مبنی بر زیر کشت بردن 550 هزار هکتار زمین بایر در صورتی که آب (حال برای هر مصرفی) نیز منتقل گردد چقدر می تواند عملی باشد
در حکایتی از مثنوی ملای رومی آمده است که درویشی سوار بر خرش به خانقاه درویشان رسيد. او که از راهي دراز آمده و خسته بود و تصميم گرفت كه شب را در آن جا بگذراند پس خر خود را به نگهبان خانقاه سپرد.
درویشان خر مسافر را پنهانی فروختند و با پول آن مجلس مهمانی و بزم شبانه مفصلی ترتیب دادند و به پایکوبی و مراسم سماع پرداختند. مسافر قصه ما هم گرسنه و خسته بود و بااشتیاق تمام، دعوت شرکت در مراسم درویشان را پذیرفت. ذکر مجلس "خر برفت..." بود که تا آغاز صبح ادامه داشت و درویش صاحب الاغ از همه جا بى خبر با آنها دم گرفته و همان را با شوق تکرار می کرد. صبح، درویش صاحب خر، بیرون آمد و خر خود را از نگهبان خانقاه طلبید. او گفت : "صوفیان دیشب خر شما را فروخته ، سفره دیشب را به راه انداختند و خود شما نیز در مراسم ضیافت شرکت داشتید."
بینوا گفت : "چرا مرا از این کار آگاه نکردی؟ من الان یقه چه کسی را بگیرم؟ و از کی شکایت کنم؟"
نگهبان گفت : " به خدا سوگند من خواستم بیایم تا ترا آگاه سازم ، حتى وارد خانقاه شدم ، ولى دیدم تو نیز مانند دیگران با شوقى بیشتر، این جمله را تکرار می کنی و مى گویى "خربرفت ، خربرفت ..." من گفتم لابدخودت از اوضاع خرت آگاهی و مى دانی چه بلائى به سر خر آمده است؛ و گرنه معنى ندارد یک مرد جمله اى را نسنجیده بگوید و نفهمد که چه مى گوید و براى چه مى گوید."
خوزنیوز: سفر استانی 2 روز و نصفی رییس جمهور به خوزستان در حال پایان یافتن است. اینکه رییس جمهور خوزستان را به عنوان مقصد اولین سفر استانی خود انتخاب کرده است در ابتدا برای خوزستانی ها شاید دلنشین می نمود از آنجا که می توانست نشان از توجه این مقام مسئول به این سنگ زیرین آسیاب کشور عزیزمان ایران باشد.
توقع آن است که وقتی مسئولی آن هم با این شکل به جایی می رود، چیزی، وعده ای و یا خبر خوشی برای آنجا به ارمغان بیاورد. رییس دولت هم در این سفر دست خالی نبود.
اهم آنچه که تا این لحظه رییس جمهور در لابه لای سخنرانی های خود به مردم خوزستان وعده داده است عبارتند از :
- آب آشامیدنی اهواز هفته آینده وصل می شود (اگر از این بگذریم که این پروژه در زمان دولت پیشین اجرایی شده و در این دولت به بهره برداری می رسد و همچنین از این نکته که این پروژه به صورت نیمکاره افتتاح می شود و به جای آب رودخانه دز، آب رودخانه کرخه که به هیچوجه شرایطی همسان با دز را ندارد را منتقل می کند و چندین اما و اگر دیگر... این کمترین وظیفه دولت است که بدون منت نهادن آب شرب شهروندی را که در کنار بزرگترین رودخانه ایران قرار دارد تامین کند)
- طرح شبکه فاضلاب شهرهای خوزستان در دستور کار است.(همانطور که از دولت های قبل در دستور کار بوده و متاسفانه به علت نبود اعتبار به کندی پیش می رود)
- پاکسازی و لایروبی اروندرود که «ما باید این کار را با توافق دولت عراق به ثمر برسانیم»
- دولت مصمم است که کل آبادان و خرمشهر را به عنوان منطقه آزاد اروند اعلام کند. (گرچه امید است که این مصمم بودن به تصمیم هم منجر گردد اما مسئولین محترم باید بررسی کنند همان بخش از این دو شهرستان که تا کنون جزء این منطقه آزاد اعلام شده اند چه بهره ای نصیبشان شده است که ...)
موارد ذکر شده بالا به شرط اجرایی شدن گرچه می تواند در بخشی از خوزستان باعث تغییراتی مثبت باشد اما مطمئنا آنقدر با اهمیت نیستند که رییس جمهور و چندین وزیر و هیئات همراه را به استان خوزستان بکشاند.
اما در بین صحبت های مطرح شده توسط رییس جمهور 2 نکته را می توان بیش از همه مورد اهمیت دانست:
1- کارون یعنی شریان حیات استان خوزستان، کارون یعنی رودخانه زیباییها، برای احیای این رودخانه شورای عالی آب دولت تصمیم گرفت از سرشاخههای کارون جز برای آب آشامیدنی هیچ اقدام دیگری صورت نگیرد. (
رییس جمهور در این جملات با زیرکی اصل انتقال آب را تایید و پذیرفته شده از سوی خوزستانی تلقی نموده و آن را به عنوان یک خدمت از سوی دولت به مردم تلقی می نماید و این درحالی است ایشان از ابتدای فعالیت خود در برابر درخواست کارشناسی مجدد کارون که از سوی مردم، کارشناسان، رسانه ها و حتی استاندار و معاون منصوب خودشان سکوت اختیار کرده است و این درحالی است که این اقدام می تواند مشخص نماید که آیا کارون واقعا ظرفیت انتقال آب حتی برای شرب را دارد یا خیر. گرچه ناگفته پیداست که به هیچوجه کارون این ظرفیت را ندارد وقتی که حتی قادر نیست آب آشامیدنی مجاورین خود را تامین کند)
2- تا سه سال آینده همه زمینهای خوزستان (550 هزار هکتار) را آماده کشت میکنیم.
تناقض در این دوگفته رییس جمهور آشکار است. شاید مشاورین محترم رییس جمهور به سمع و نظر ایشان نرسانده باشند که در شرایط کنونی که آبی منتقل نگردیده است بسیاری از زمین های کشاورزی حاصلخیز و دایر خوزستان به علت کمبود آب کشت نمی شوند و حق آبه به آنها تعلق نمی گیرد. حال شما قضاوت کنید وعده رییس جمهور مبنی بر زیر کشت بردن 550 هزار هکتار زمین بایر در صورتی که آب (حال برای هر مصرفی) نیز منتقل گردد چقدر می تواند عملی باشد.
رییس جمهور باید بداند که مردم خوزستان در ذهن خود یوم الحساب این سفراستانی را برپاخواهند کرد و داده ها و ستانده های ایشان را در این سفر قضاوت می کنند.