تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۵۰۱۳۹
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
یادداشتی‌از دکترقمشی، استاد دانشگاه شهید چمران ومشاور استاندارخوزستان؛
چرا با انتقال آب كارون مخالفت می شود؟
اول آب كارون تماما می تواند به منظور كشاورزى در خوزستان به كار گرفته شود. دوم اينكه انتقال از سرشاخه هاى كارون كسب انرژى برقابى از پنج نيروگاه بزرگ واقع در سدهاى ساخته در مسير را تحت تاثير قرار می دهد و از اين بابت به منافع ملى ضرر عمده اى وارد می كند. همچنين هزينه هاى انتقال بسيار زياد است. در يك مورد كه تونلى به طول 60 كيلومتر در عمق بين 300 مترى تا 1200 مترى زمين بايد ايجاد شود حداقل هزينه اى برابر هفت هزارميليارد تومان بايد صرف شود در حالى كه با اين سرمايه در استان خوزستان می توان نزديك به يك ميليون هكتار زمين را ...
 دکتر مهدی قمشی (استاد دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور استاندار خوزستان درامور مدیریت منابع آب و صیانت از رودخانه های استان خوزستان)خوزنیوز/ دکتر مهدی قمشی (استاد دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور استاندار خوزستان درامور مدیریت منابع آب و صیانت از رودخانه های استان خوزستان)

كارون را از قديم به عنوان پر آبترين رود و تنها رودخانه قابل كشتيرانى ايران می شناسيم. اين رودخانه از كوههاى زاگرس سرچشمه می گيرد كه از نظر موقعيت جغرافيايى در استا نهاى چهارمحال بختيارى و كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد و بعد از آن وارد خوزستان می شود.در استان خوزستان در محلى بنام بندقير با رودخانه دز كه خود از استان لرستان سرچشمه می گيرد و سپس وارد خوزستان می شود، يكى شده و كارون بزرگ را تشكيل می دهند. رودخانه كارون بزرگ با عبور از اهواز به سمت خرمشهر سرازير شده و در نزديكى خرمشهر به دو شاخه تقسيم می شود كه يكى از آ نها بهمنشير نام دارد و با عبور از آبادان در منطقه اروندكنار به خليج فارس می ريزد و ديگرى وارد اروند رود شده و از آن طريق وارد خليج فارس می شود.

مقدار آبى كه ساليانه از رودخانه كارون بزرگ عبور می كند، بسيار متغير است. در سا لهاى خشك اين مقدار به هشت ميليارد متر مكعب می رسد و در معدود سالهاى سيلابى به 27 ميليارد مترمكعب نيز می رسد. مقدار متوسط دراز مدت آب عبورى 17 ميليارد مترمكعب برآورد شده است. جهت ذخيره آب فصول پرآبى و استفاده از انرژى برقابى اين آب، پيش بينى شده كه تعداد يازده سد بر روى رودخانه كارون و تعداد پنج سد بر رودخانه دز ساخته شود.

از طرفى خوزستان داراى 3 ميليون هكتار زمين قابل كشت است كه حدود 2 ميليون هكتار آن اطراف رودخانه هاى كارون و دز است. علاوه بر اين شرايط آب و هوايى اين استان سبب شده است ضمن داشتن ظرفيت تنوع كشت، در چهار فصل سال نيز بتوان از زمين هاى استان بهره بردارى كرد. در حال حاضر تراكم كشت در 1 (يك و هفت دهم) است يعنى بطور متوسط / زمين هاى استان 7 هر زمين نزديك به دو بار در سال كشت می شود. ضمنا در كارهاى كشاورزى نمی توان بر مقدار آورد متوسط ساليانه حساب باز كرد زيرا اين مقدار آورد در نصف سال برآورده نمی شود بنابراين طورى بايد برنامه ريزى شود كه حداقل در 80 درصد سالها مشكل كم آبى نمود پيدا نكند.

 با اين وضعيت مقدار آبى كه در حوزه كارون بزرگ می تواند مورد برنامه ريزى قرار گيرد عددى نزديك به 13 ميليارد مترمكعب خواهد بود. حتى اگر مبناى آورد آب ر ا همان 17 ميليارد مترمكعب متوسط آورد قرار دهيم و در شرايط راندمان بالاى استفاده از آب نيز هيچوقت نمی توان 2 ميليون هكتار زمين موجود در پيرامون رودخانه استان خوزستان را زيركشت برد و اين مقدار حداكثر در حد 1.2 (يك و دو دهم) ميليون هكتار باقى خواهد ماند.

با اين مقدمه نسبتا طولانى وارد اصل مطلب شويم و آن اين است كه چرا مردم خوزستان نسبت به آب كارون حساس شده اند و نسبت به انتقال آب كارون از سرشاخه ها عكس العمل نشان دادند؟ مساله در دو چيز می تواند خلاصه شود، كميت و كيفيت آب كارون در شرايط فعلى.

در سا لهاى اخير مقدار آورد رودخانه از نظر كميت دچار كاهش شديد شده است اين مساله به اين دليل است كه در سا لهاى گذشته چندين طرح انتقال آب از سرشاخه هاى كارون و دز به مناطق مركزى صورت ، گرفته است كه مهمترين آ نها تونل كوهرنگ 1، تونل كوهرنگ 2 تونل كوهرنگ 3، طرح چشمه لنگان و انتقال آب به قمرود است. در مجموع در سا لهاى اخير حدود يك و نيم ميليارد مترمكعب در سال از بالادست كارون منتقل شده است. همچنين استانهاى كهگيلويه و بوير احمد، چهارمحال بختيارى و لرستان كه در حوضه اين رودخانه قرار دارند بيشتر از آ بهاى اين رودخانه استفاده می كنند. بنابراين در شرايط فعلى حداقل 2 ميليارد متر مكعب در سال از آب رودخانه در مناطق بالادست درون حوضه مورد استفاده قرار می گيرد و به دليل توسعه كشاورزى در آينده بيشتر نيز خواهد شد.

متاسفانه در سا لهاى اخير نمود تغيير اقليم در كشور ما ايران به صورت كاهش ريزش نزولات جوى در نيمه غربى كشور به اثبات رسيده است به طورى كه مقدار آورد رودخانه ديگر هيچ وقت مانند گذشته نخواهد بود. از نظر كيفيت آب، در دهه هاى 50 و 60 آب كارون از كيفيت مطلوبى برخوردار بوده است. مثلا از نظر شورى متوسط آن حدود 600 ميكروموس بوده است (كه از نظر شرب در محدوده مطلوب قرار دارد) اما در چند سال گذشته كيفيت آب شهرى نامطلوب شده است به طور نمونه، مقدار متوسط شورى به 2500 ميكروموس رسيده است يعنى بيش از چهار برابر گذشته شده است؛ به طورى كه هم اكنون در اغلب شهرهاى استان از جمله اهواز، آبادان و خرمشهر آب لوله كشى شهرى قابل استفاده جهت شرب و ساير نيازهاى خانگى نيست و مردم از دستگاههاى تصفيه خانگى استفاده می كنند يا آب تصفيه شده اصطلاحا بشكه اى استفاده می كنند اين شورى آب بر بخش كشاورزى نيز سبب خسارات زيادى شده است زيرا بالا بودن شورى آب افت شديدى در محصولات كشاورزى ايجاد كرده است.

 متاسفانه هم اكنون زه كشهاى كشاورزى، خانگى و صنعتى به مقدار زياد بدون هيچ پالايشى وارد رودخانه كارون می شوند. كاهش ورود آب شيرين از بالادست به دلايل فوق الاشاره غلظت آلاينده ها را در خوزستان بيشتر كرده است و سد گتوند كه روى رودخانه كارون ساخته شده نيز مشكل سازند نمكى دارد كه انحلال اين نمك ها در آب مخزن مقدار شورى آب خروجى از سد را افزايش داده است.

در اين شرايط است كه تصميم به انتقالهاى بی رويه از بالادست به منظور فعاليتهاى كشاورزى هم مقدار كميت و هم كيفيت آب را تحت تاثير قرار خواهد داد. ناگفته نماند كه متخصصان آب كشور از جهت اقتصادى نيز با طرحهاى انتقال آب كه از بالادست كارون به منظور غير شرب انجام می شود موافق نيستند كه دلايل آن را به اختصار می توان به شرح زير دانست:

اول آب كارون تماما می تواند به منظور كشاورزى در خوزستان به كار گرفته شود. دوم اينكه انتقال از سرشاخه هاى كارون كسب انرژى برقابى از پنج نيروگاه بزرگ واقع در سدهاى ساخته در مسير را تحت تاثير قرار می دهد و از اين بابت به منافع ملى ضرر عمده اى وارد می كند. همچنين هزينه هاى انتقال بسيار زياد است. در يك مورد كه تونلى به طول 60 كيلومتر در عمق بين 300 مترى تا 1200 مترى زمين بايد ايجاد شود حداقل هزينه اى برابر هفت هزارميليارد تومان بايد صرف شود در حالى كه با اين سرمايه در استان خوزستان می توان نزديك به يك ميليون هكتار زمين را تحت آبيارى آن هم از نوع آبيارى تحت فشار قرار داد.
از ديگر سوكاهش آورد رودخانه مسائل و مشكلات زيست محيطى جدى در پايين دست رودخانه كارون يعنى در خوزستان ايجاد می  كند. علاوه براين بايد توجه داشت كه كشور عزيزمان ايران از نظر حجم آب شيرين قابل استحصال ساليانه جزو كشورهايى است كه با تنش آب روبروست يعنى مقدار آب شيرين موجود كفاف همه نيازهاى كشور را نمی دهد. بنابراين نمی توانيم همه زمينهاى قابل كشت موجود در كشور را با آب شيرين موجود به زير كشت ببريم در اين صورت انتقال آب تنها می تواند محل كشاورزى را از منطقه اى به منطقه ديگر جابجا كند. بنظرمی رسد مشكلات مناطق كم آب مركزى كشور بايد با رو شهاى غير از انتقال بين حوض هاى مانند مديريت تقاضا، بالا بردن راندمان آبيارى و استفاده از آبهاى غير متعارف (در صنعت) و... حل شود.

نكته آخر اينكه با توجه به محدوديت آبهاى شيرين در كشور مسئولان و دستگاه هاى متولى آب كشور بايد به وظيفه ذاتى خود توجه و به دقت نسبت به چگونگى استفاده از اين آ بها برنامه ريزى كنند تا با اعلام آن و دقت در استفاده بهينه از آن از ايجاد مشكلات احتمالى آينده جلوگيرى كرد.
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۸
ُسجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
0
13
متن زیبایی بود اما چرا نخبه های استان یک گردهمایی تشکیل نمی دهند و هرکدام جداگانه تفکرات خود را بیان می کنند ، همیشه گروه بهتر از فرد است و تاثیرش بیشتر . اگر همه ی فعالان هم دل شوند وبا هم باشند می توانند با دعوت از مسئولان کشوری به استان وضعیت کارون را به انها نشان دهند و گام بلندی برای جلوگیری از انتقال اب کارون بردارند.
ابوعدنان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
0
16
درست می فرمایید استاد لاکن بعضی ها به دنبال دلیل منطقی نیستند .بعضی ها باید از بین بروند که بعضی ها زنده شوند این هم دلیل است !اینطور نیست استاد
جلیلی مسجد سلیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
0
16
کارون=خوزستان *خوزستان=کارون
علی حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
15
مرحبا به استاد محترم
این طرح می تواند تمام طرحهای پایین دست کارون تحت تاثیر قرار دهد
جزء اولین زیر ساختهای توسعه منطقه ازاد تجاری صنعتی اروند آب خام پایدار است . که متاسفا با بی تدبیری در بالادست کارون همخوانی ندارد .
علی حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
7
مرحبا به استاد محترم
این طرح می تواند تمام طرحهای پایین دست کارون تحت تاثیر قرار دهد
جزء اولین زیر ساختهای توسعه منطقه ازاد تجاری صنعتی اروند آب خام پایدار است . که متاسفا با بی تدبیری در بالادست کارون همخوانی ندارد .
حمید صدر رضوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
4
مطلب مختصر،مفید وسنجیده ای بود واز نظر علمی وبررسی جوانب مختلف وعوارض برداشت بی رویه وبی قاعده وایجاد هزینه های گزاف مالی واجتماعی بالا اثبات میکند که این برداشت آب از سرشاخه های کارون نابجا ، غیر منطقی و بی خردانه است
این وطیفه نمایندگان است که با نشست با کارشناسان وبخصوص اساتید مربوطه دانشگاه های خوزستان وکارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان وتهیه گزارش جامع از این موضوع آن را با رئیس جمهور روحانی و مرکز پژوهشهای مجلس .وزارت خانه های نیرو ،جهاد کشاورزی وسازمان حفاظت از محیط زیست
ودیگر سازمان های مربوطه مسئله را به طور ویژه پیگیری نمایند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
4
خوزنیوز از اینکه در رابطه با قضیه انتقال آب کارون با جدیت پیگیری میکنید ممنون اما یک انتقاد هم داشتم و اون اینه که قضیه انتقال آب نباید باعث بشه که قضایای دیگه مورد بررسی قرار نگیره به طور مثال قضیه استخدامی استانداری خوزستان مدت هاست که هیچ خیری از اون منتشر نمیشه خواهشا این موضوع رو که با بیکاری جوانان ارتباط مستقیمی داره و مسئله فوق العاده مهمی هست رو انعکاس بدید چرا بعد از یک سال نیم که از آزمون خرداد سال 91 گذشته هنوز ما قبول شده ها سر کار نرفتیم، چرا هنوز نتایج آزمون اسفند 91 اعلام نشده و هزازان چرایی دیگر خوزنیوز خواهشا پیگیری کنید.لطفا نظر من رو منتشر کنید و پاسخ بدید ممنون
یلدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
8
استاد عزیز متشکرم که بسیار خوب این مسائل را بیان کردید اما یک مسئله اینکه با وجود دمای بالای 50 درجه و امکان کسب انرژی خورشیدی چه نیازی به این احداث این همه سد در مسیر رود کارون هست؟ هدف انتقال آب شرب نیست هدف نابود کردن کارون و زنده کردن رودخونه فصلی زاینده رود هست به هر قیمتی است و هدف احیای برنج کاری اصفهان و باغ های پسته کرمان. کرج به قم نزدیک تر بود چرا اجازه دادید از این سرچشمه ها آب ببرن؟ پس باز هم هدف نابود کردن کارون هست و لاغیر
ایرانی خوزستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
6
3
آقای دکتر سلام، جنابعالی را کارشناس منصفی میشناسم سمت جدیدتان را هم تبریک می گویم امیدوارم مشاور خوبی برای استاندار محبوب وعزیزمان باشید شما اول خوب توضیح دادید که کارون در دو شاخه به خلیج فارس میریزد، اما نگفتید چه باید کرد تا جلو این همه آب خروجی را گرفت، شما گفتید به طور متوسط سالیانه 17 هزار متر مکعب از کارون میگذرد اما نگفتید چه میزان آن از اهواز عبور میکند و به هدر می رود، گفتید 11 سد روی کارون در برنامه احداث بوده ،اما نگفتید با حذف 7 تای آنها امکان استفاده سایر هموطنانمان فقط به منظور شرب در بالا دست بجای آن 7 سد احداث نشده امکان پذیر است یا نه، گفتید کارون از چهارمحال می آید وبعد به خوزستان میرسد، اما نگفتید علت استفاده ما از این آب دست دوم در استانمان که برای مردم ما توقعات مالکیتی ایجاد نموده است و جزء انفال عمومی است که در اختیار دولت باید باشد و ما نمی توانیم خود را مالک مطلق آن قلمداد کنیم، گفتید اصفهان باید 7000 میلیارد هزینه کند که یک کانال خروجی به طرف خود ایجاد کند اما نگفتید پیشنهاد می شود این 7000 میلیارد را در پایین دست خوزستان برای خروج واستفاده بهینه در خوزستان هزینه کنند آب شرب آنها را تضمین می کنیم، فرمودید که الان ما داریم آب تصفیه بشکه ای استفاده می کنیم درست است البته سالهاست ،اما این در حالی است که بهمنشیر و اروند بدون هیچ مانعی خلیج فارس را نمک زدایی میکنند وهیچ پیشنهادی که جلوی آن گرفته شود را مرقوم نمی فرمایید لطفا علمتان،سوابق تدریستان و آن همه کار کارشناسی یتان را که من کاملا از آن آگاهم و شما را استاد تمام میدانم و دلسوز، فدای احساسات ناسیونالیستی استانی نکنید و به همه مملکت اسلامی ایران بیاندیشید وهمکار دولت اعتدال تدبیر وامید باشید و با جایگاهی که دارید آب را در پایین دست نجات دهید
پاسخ ها
خوزستانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
زیاد سفسته کرده ای ،خارجی غیر خوزستانی
اگر دین ندارید لاقل آزاده باشید.
آنرانی تبار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
0
سلام استاد کارون بیش از300 کیلومتر به طول در حوضه مرزی و درونی شهرستان ایذه طی مسیر میکند و فاصله اش با دشت وشهر ایذه در نزدیکترین فاصله حدود5 کیلومتر است و خیلی ازهمین اقوام ایذه ای از کوهرنگ تا مرز مسجدسلیمان مالک حوضه آبریز کارون هستند. لطف بفرمایید مطلبی هم از دل ما بنویسید که آبی هم به مردم ایذه بدهند تا تشنه نمانند و به همان اندازه که همین سدها زمینهای مردم را به زیرآب بردند جایی دیگر برای کشت مردم شهرستان زمینها را آبی کند
با تشکر
آبادانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
4
آقای ایرانی خوزستانی؛ مغالطه می فرمایید. شما این اقلیمی را که طی میلیونها سال شکل گرفته و اینک به لطف... ما خوزستانی‌ها در حال نابودی است، می‌خوهید بالتساوی بین بقیه تقسیم کنید؟ شما گفتید که باید جلوی آب ورودی به خلیج فارس را گرفت ولی نگفتید با این جلوگیری چه بلایی سر زمینهای پایین دست در خرمشهر و ابادان خواهد آمد؟ شما در مورد آب به هدر رفته در اهواز گفته‌اید ولی نگفته‌اید که بر اثر کاهش دبی چه مقدار فاضلاب ورودی به آب کارون می‌ریزد و به کام مردم اهواز، و شهرهای پایین دست می‌رود؟ شما در مورد انفال گفتید و نگفتید که ایا رودهای شمال انفال نیستند که از آنها برای انتقال آب به قم استفاده شود که فاصله‌ی کمتری دارد؟ شما درباره‌ی نمکزدایی بهمنشیر و اروندرود گفتید و دقیقا اینجا میزان دانش شما نسبت به استاد محترم مشخص می شود. لطفا اگر ساکن اهواز هستید دو ساعت پایین تر به ابادان و اروندکنار بروید و فاجعه پیشروی آب دریا را به سمت این دو رودخانه را ببینید. عزیزم نمکزدایی کدام است؟ آب دریا اینقدر پیشروی کرده که در رودخانه میگو صید می‌شود و بسیاری از نخلستان‌ها در حال مرگ هستند. دبی عظیم اب در سالهای خوش گذشته کیلومترها آب شور دریا را پس می‌زد اما اینک جریان خروشان دریا بر باریکه این دو رود می‌تازد و شوری را تا گلوی این دو رودخانه در بصره و حوالی دارخوین می‌راند. شک ندارم که ایرانی هستی ولی خوزستانی: بعید است چون مفهوم مصیبتهای وارده را در این چند سال فقط خوزستانی‌ها می‌دانند. با استدلال شما دریاچه ارومیه و سدسازی‌های بی رویه‌ی مهندسان بیسواد ایرانی بر آن هم فدای مردم اصفهان و جاهای دیگر. صبر کن آن‌گاه که توفانهای نمک و شن به سرزمین های زادبوم شما رسید آن‌گاه معنای احساسات ناسیونالیستی را خواهی فهمید. به گمان من اگر یک بار بوی گند فاضلاب کارون و کارخانه‌ی الکل نیشکر به بینی شما مهمان شده باشد، آن‌گاه در مورد انفال اینگونه سخن نخواهید گفت که گفته‌اند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
3
دوست ایرانی خوزستانیم. اولاً بحث مخالفت با انتقال آب برای مصارف غیر شرب است نه مصرف شرب دوستان اصفهانی. دوماٌ بخشی از آب شیرین کارون برای جلوگیری از پیشروی آب دریا باید به اروند و خلیج همیشه فارس بریزد. سوم اینکه ما ادعای مالکیت نکرده ایم فقط گفته ایم آبی که به منزل رواست را چرا بادی برای مصارف غیرشرب به منزل همسایه داد.
کوثرمنصوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
3
بااستادبزرگوارم موافقم چون:
ازاونجایی که کارون یه منبع ملی ست همه باید در حفظ ونگهداریش کوشاباشیم نه اینکه کمر به نابودیش ببندیم!چراکه سدهایی که روی کارون احداث شده یا قراره بشه قراره که برق کل کشور رو تأمین بکنه نه فقط خوزستان رو!پس مابفکرکشور مون هم هستیم فقط میگیم این راهش نیست!
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
3
جناب آقاي دكتر قمشي حرف همه ما همين است چرا بايد هزينه هاي هنگفتي صرف انتقال آب كارون بشود در صورتي كه با نصف اين پول در اين استان مي شود كارهاي عظيمي انجام داد چرا؟چون استان خوزستان است ؟؟بايد محروم بماند؟چون نفت و گاز دارد چون خاك و آب دارد و ساپورتر استانهاي ديگر است؟بابا بسه تورا به خدا هر چي سكوت كرديم حرف نزديم كسي پيدا شد به داد اين استان برسد يا دلش به حال اين مردم بسوزد؟هر كسي دارد براي استان خودش و رفاه حال مردمش تلاش مي كند.مگر غير از اين است؟ما هم آب خوردن نداريم ما هم جاده هاي ايمن و استاندارد نداريم ما هم گرد و خاك تنفس مي كنيم و هزاران بيماري كه بر اثر اين مشكلات به وجو آمده گناه ما چيست فقط سكوت..مردم به ستوه آمده اند چرا كسي و استاني در اين شرايط سخت كوچكترين دفاع از مردم خوزستان نكردند؟؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
0
با سلام
دوستان بروید به سایت صاحب نیوز که پایگاه خبری شهر اصفهان هست و ببینید که چطور ادعا کردند که ما ( اصفهان ) داریم به شما خوزستانی ها آب میدهیم و این آب زاینده رود است که در کارون است و انتقال آب کارون فقط برای شرب مردم خوزستان ساکن اصفهان است
سایت صاحب نیوز حتما ببینید
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
3
استاد کاملا درست فرمودید که:
اول آب كارون تماما می تواند به منظور كشاورزى در خوزستان به كار گرفته شود. دوم اينكه انتقال از سرشاخه هاى كارون كسب انرژى برقابى از پنج نيروگاه بزرگ واقع در سدهاى ساخته در مسير را تحت تاثير قرار می دهد و از اين بابت به منافع ملى ضرر عمده اى وارد می كند. همچنين هزينه هاى انتقال بسيار زياد است. در يك مورد كه تونلى به طول 60 كيلومتر در عمق بين 300 مترى تا 1200 مترى زمين بايد ايجاد شود حداقل هزينه اى برابر هفت هزارميليارد تومان بايد صرف شود در حالى كه با اين سرمايه در استان خوزستان می توان نزديك به يك ميليون هكتار زمين را تحت آبيارى آن هم از نوع آبيارى تحت فشار قرار داد.
رامهرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
0
2
با سلام و صلوات.اول از همه باید الگوی مصرف آب در آشامیدن و کشاورزی و صنعت درست شود.چرا اصفهانیها و یزدیها و کرمانیها و قمی ها که خود را در همه چیز پیشرو میدانند در اینباره پیشقدم نمیشوند.اصلاح شبکه آب و تصفیه آب هزینه ای به مراتب کمتر و فایده ی بسیار فراوان برای محیط زیست و تامین آب مناطق مرکزی دارد
:
:
:
آخرین اخبار