تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۲۹۲۲۹۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
شورای نمونه‌ کمترین تغییر و بیشترین حمایت از شهردار را دارد
شورای نمونه‌ کمترین تغییر و بیشترین حمایت از شهردار را دارد

 استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم حمایت شوراها از شهرداران گفت: شورایی نمونه است که کمترین تغییر را دهد و بهترین انتخاب و بیشترین حمایت از شهردار را داشته باشد.

علی‌اکبر حسینی‌محراب در همایش ملی روز شوراها که امروز (۹ اردیبهشت‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با تبریک روز شوراها و دهه کرامت اظهار کرد: شوراها سابقه قدیمی در تاریخ و مکتب ما دارند که نشان‌دهنده توجه به حضور مردم در میدان و تصمیم‌گیری برای آینده خود است. دین به این امر پسندیده تاکید کرده است و ما به عنوان سربازان دین باید به آن اهمیت دهیم و با انجام عمل صالح به نحو احسن از این موضوع پاسداری کنیم.

 ، وی افزود: شوراها می‌توانند بهترین امین و طرف مشورت مدیران باشند و باید مدیران سراسر استان خوزستان از این ظرفیت استفاده کنند و شوراها هم باید ظرفیت مورد نیاز مدیران را در خود نشان دهند. بهترین اتاق فکر، نخبگی و فرهیختگی، شوراها هستند و می‌توانند یار بخش اجرایی باشند.

استاندار خوزستان گفت: شوراها باید به مدیران نشان دهند برای اینکه مرکز اندیشه‌ورزی باشند، توانایی دارند. زمانی که مدیر احساس کند طرح، ایده و توان شورا مضاعف و بیشتر از دستگاه اجرایی است، حتما به این ایده عمل می‌کند.

وی بیان کرد: باید نظارت بر زیبایی شهر، استحکام بناها، پاییندی به معماری اسلامی و دینی در دستور کار شورا قرار بگیرد و نمادهای ارزش‌های ملی، دین و قرآن در شهرها متبلور شود.

حسینی‌محراب گفت: نظارت شورا باید به گونه‌ای باشد که شهرداران به سمتی حرکت کنند تا هر کسی وارد شهر می‌شود چهره ایرانی اسلامی، فرهنگ دینی و چهره‌های بزرگی که برای دین و حکومت اسلامی تلاش کردند و در جنگ نمونه بودند را ببیند.

وی افزود: مردم برخی استان‌ها که برای زیارت راهیان نور به خوزستان می آیند می‌گویند راهیان نور در استان آن‌ها جلوتر است و در استان خوزستان خبری نیست. این را چه کسی می‌تواند تغییر دهد؟ باید به گونه‌ای عمل شود تا هر کسی وارد می‌شود ارزش‌ها و شهدای ما را ببیند.

استاندار خوزستان گفت: اگر ما نمادهای ارزشی استان خوزستان را به رخ دیگران نکشیم، همین فیلم هایی که در برخی جاها در کوه‌ها، دره‌ها و رودخانه‌ها ضبط و پخش می‌کنند،  فرهنگ ما را تشکیل می‌دهد. اما آیا فرهنگ خوزستان این است؟

وی بیان کرد: باید نیازهای جامعه به ویژه معلولان و جانبازان در سطح شهر و اماکن عمومی در نظر گرفته شود و در تصمیم‌گیری در شهرداری‌ها باید به این موضوع توجه شود. همچنین توجه به امور بانوان در سطح شهر از جمله ایجاد پارک بانوان باید محقق شود تا بانوان ما در شهر از این امکانات استفاده کنند. در شهرهایی که این کار انجام شده، آرامش و اطمینان زیادی حاصل شده است.

حسینی‌محراب با تاکید بر لزوم گسترش پارک‌های بانوان در همه شهرهای استان خوزستان گفت: شهرداران باید توجه کنند حتی نگهبان پارک‌های بانوان نباید مرد باشد.

وی با بیان اینکه شوراها باید تعامل دوستانه و هم‌افزایی داشته باشند، تصریح کرد: اینکه سه نفر یک جا و هفت نفر یک جای دیگر باشند، کار شیطان است. کسی که این تفرقه‌ها را ایجاد می‌کند کسی به جز شیطان نیست تا شورا را از خدمت کردن باز بدارد. اختلاف مال شیطان و وحدت مال خدا است.

استاندار خوزستان گفت: در زمان جنگ، خواندن دعاهای توسل، ندبه و .. چقدر خوب بود، هر جا گیر می‌کردیم دعای توسل می‌خواندیم اما اکنون شوراها و استانداری‌ها چقدر از گره‌ها را با دعای توسل حل کرده‌اند؟ از معنویت دور شده‌ایم اما اگر معنویت و توکل به خدا و توسل به ائمه باشد، حرکت ما اثرگذار خواهد بود و برکت در زندگی ما جاری و مشکلات‌مان حل می‌شود.

حسینی‌محراب با تاکید بر لزوم حمایت شوراها از شهرداران افزود: شورایی نمونه است که کمترین تغییر را دهد و بهترین انتخاب و بیشترین حمایت از شهردار را داشته باشد.

وی با اشاره به برخی آفت‌های شوراهای شهر بیان کرد: نباید بگوییم ما از این حزب و دیگری از آن حزب یا از قوم دیگری است. همه سرباز خدا و انقلاب هستیم و باید کمک کنیم همه ابعاد این دینی که در جمهوری اسلامی بر گردن داریم با هم رشد یابد. 

استاندار خوزستان گفت: جوانان نباید اختلافات بین شورا را ببینند و سخنرانی و مصاحبه ضد یکدیگر نباید انجام شود، اما متاسفانه در برخی شهرها، اختلافات در شوراها رنگ و بوی بدی پیدا کرده است.

وی بیان کرد: شوراها باید قدر خود را بدانند و فرصت را مغتنم بشمارند و طبق قانون عمل کنند. علاوه بر این، وقت بیشتری بگذارند تا کاروان را به مقصد برسانند.

حسینی‌محراب گفت: نخستین آفتی که سر راه شوراها است، مسائل سیاسی و انتخابات و دومین مساله قوم‌گرایی است و اختلاف هم آفت سوم است و باید از این آفت‌ها پرهیز شود. اختلاف، رمز بدبختی و عقب‌ماندگی است و هر جا این اتفاق بیفتد باید برای رفع آن برنامه داشته باشند.

وی افزود: دو شغله بودن برخی از اعضا و باندبازی یکی دیگر از مصیبت‌ها و آفت‌های شوراها است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

استاندار خوزستان با تاکید بر پرهیز از خودمحوری در شوراها گفت: شوراها باید از دخالت در امور اجرایی و مدیریت شهرداران یا روستاها پرهیز کنند و باید تنها نظارت کنند زیرا اگر تصمیم‌گیری برای کار اجرایی دو یا چند نفره شود،‌ معلوم است مدیر نمی‌تواند یک کار اجرایی را با ۱۳ نظر یا هفت نظر عملی کند. باید شرایط به گونه‌ای باشد که پیمانکار سراغ شورا نیاید زیرا اگر پیمانکار سراغ شورا بیاید می‌شود آفت دو فرمانده در صحنه کار.

وی عنوان کرد: قانون‌گریزی و توجیه قانون به نفع خود، از دیگر آفت‌های شورا است، بنابراین باید مّر قانون از طریق مشورت با حقوقدانان اجرا شود.

حسینی‌محراب با تاکید بر لزوم استفاده از تجربه شوراهای استان‌های دیگر برای رشد شهرها و روستاها گفت: از سوی دیگر در دستگاه‌های دولتی، مقاومتی در برابر شوراها وجود دارد در حالی که باید همه نهادها برای اجرای ایده‌های شهری از تجربه و فکر شوراها استفاده کنند تا دوباره کاری و سه باره کاری نشود.

وی عنوان کرد: اکنون که قرار است پروژه فیبر نوری اجرا شود باید مجددا در سطح شهر کنده‌کاری شود در حالی که اگر همراهی و هماهنگی می‌شد چنین اتفاق رخ نمی‌داد. از این به بعد باید هم‌افزایی بیشتر شود. نمی‌شود شهر در اختیار یک جریان عمرانی قرار بگیرد بلکه باید همه موارد با هم دیده شوند که بهترین جا برای آن شورا است.

استاندار خوزستان گفت: شورا تفکر و ایده‌های مردم را در صحنه مدیریت می‌آورد اما برخی این موضوع را برنمی‌تابند، در حالی که باید تعامل داشته باشند و اختیار را به شوراها واگذار کنند تا برخی مسائل شهری و خدمات شهری را حل کنند.

وی افزود: شوراها باید در یک سال باقیمانده تلاش کنند کار ماندگار انجام دهند و به فکر تبلیغات نباشند. باید ورودی بخش‌ها، روستاها و شهرها درست شود و شکل شهرها تغییر کند و نماد اررزشی از خود باقی بگذارند.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار