تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۲۲۱۲۶۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
هر آنچه که باید درباره قوانین آپارتمان نشینی بدانید

خسته و کوفته از سر کار آمده‌اید و بعد از خوردن ناهار می‌خواهید کمی استراحت کنید که صدای مشاجره مدیر ساختمان و یکی از ساکنان به دلیل پرداختن نکردن به موقع شارژ، شما را به سقف می‌چسباند. با خستگی مفرط شب به رختخواب می‌روید تا صبح زود بتوانید در محل کارتان حاضر شوید، فارغ از اینکه همسایه دیوار به دیوارتان در حال تماشای فوتبال با گزارش سرهنگ علیفر است و برنامه‌ای هم برای کم‌کردن صدای تلویزیون ندارد. ریشه تمام این مشکلات در فرهنگ آپارتمان نشینی است.

خیلی‌ها در سال‌های گذشته در خانه شخصی و ویلایی پدری زندگی کرده‌اند که همه اختیار چهاردیواری دست خودشان بوده است. اما با افزایش شهرنشینی، بیشتر شدن جمعیت، افزایش قیمت‌ها و رشد آپارتمان‌سازی، حالا بیشتر جمعیت کشور در آپارتمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی چندین و چند واحدی ساکن هستند و باید رعایت حال تعدادی زیادی از همسایگان را بکنند.

اما مشکل اصلی اینجاست که به دلیل رعایت نشدن قوانین آپارتمان نشینی، شاهد مشکلات زیادی در بین همسایگان هستیم که گاهی پیامدهای بسیار ناخوشایندی دارد. بی‌شک اختیار واحدی که در آن زندگی می‌کنید برای شماست، اما وقتی کنار دیگران زندگی می‌کنید هم باید رعایت حالشان را بکنید و هم حق و حقوقی بین همه وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

به همین دلیل باید همه با اساسنامه آپارتمان نشینی آشنا باشند و خودشان را ملزم به رعایت آن کنند. اما متاسفانه مشکلات از ناآگاهی و آشنا نبودن با این قوانین سرچشمه می‌گیرد. به همین دلیل امروز می‌خواهیم بیشتر درباره چند قانون آپارتمان نشینی که خیلی هم مهم هستند صحبت کنیم.

انتخاب مدیر ساختمان

شاید به زعم خیلی‌ها، انتخاب مدیر ساختمان کار سختی نیست و بیشتر از اینکه قانون باشد، یک امر بدیهی به نظر می‌رسد. ولی همین انتخاب به راحتی‌ای که ما فکر نمی‌کنیم نیست؛ چراکه خیلی‌ها حاضر به پذیرفتن مسئولیت نیستند. از طرف دیگر برای الزامی‌شدن اجرای قوانین، پیگیری‌های لازم، نظارت بر اجرای صحیح، ایجاد نظم و... نشان می‌دهد که انتخاب یک یا چند مدیر خوب برای ساختمان ضروری است. البته که باید با او همکاری کامل را داشته باشیم.

شناخت حریم خصوصی و مشاعات ساختمان

یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که متاسفانه برخی آن را به سادگی نادیده می‌گیرند، رعایت حریم خصوصی دیگران و شناخت درست مشاعات ساختمان است. بدون شک واحدی که در آن زندگی می‌کنید، در اختیار کامل شما قرار دارد، ولی راهروها، پارکینگ، آسانسور، نمای داخلی و بیرونی، محوطه و حیاط ساختمان و... جزو مشاعات است که باید همه قوانین مربوط به آن را رعایت کرده و حقوق یکدیگر را در نظر بگیرند. بنابراین هیچ‌ کس با سلیقه شخصی و بدون هماهنگی و نظر مثبت دیگر همسایه‌ها نمی‌تواند هرکاری دلش خواست درمورد مشاعات انجام دهد.

رعایت نظم و انضباط عمومی

در آپارتمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی، واحدها، انباری‌ها، پارکینگ‌ها، حریم راهرو، انشعابات و کنتورها و... کاملا مشخص شده است. بنابراین وظیفه همه ساکنان است که نظم و انضباط عمومی را رعایت کنند. هیچ کس حق توجه به حریم دیگری را ندارد، نمی‌تواند بدون اجازه در پارکینگ همسایه پارک کند، وسایلش نباید مزاحم دیگران باشد، نباید ایجاد بی‌نظمی کند و در نهایت اینکه باید نظافت و بهداشت در تمام ساختمان رعایت شود.

آلودگی صوتی ممنوع

یکی از بزرگترین مشکلاتی که به دلیل ناآگاهی نسبت به قوانین و پایبند نبودن به اساسنامه آپارتمان نشینی پیش می‌آید و سرمنشا بسیاری از مشکلات بعدی است، ایجاد آلودگی صوتی برای دیگران است. ساکنان ساختمان حق ندارند با صدای بلند به طوری که موجب آزار دیگران شود در واحد خودشان و به ویژه مشاعات صحبت کنند. سروصدای زیاد تا پاسی از شب یا زمان استراحت دیگران، برگزاری مهمانی‌های پرسروصدا با آلودگی صوتی، زیادی کردن صدای تلویزیون، فیلم و موسیقی و به طور کلی هرگونه آلودگی صوتی ممنوع است.

البته صدای بچه‌ها هم باید کنترل شود، ولی می‌توان به در نظر گرفتن اینکه کودکان حق بازی کردن دارند، تا حدودی با این قضیه کنار آمد، به شرط اینکه در زمان استراحت همسایگان یا بیش از اندازه مزاحم نباشد.


پرداخت حق شارژ

امورات ساختمان و آپارتمان بدون حق شارژ نمی‌گذرد؛ جایی که بسیاری از مدیران دلشان خون است و همچنان یک یا چند ماه از شارژ را از ساکنان طلبکارند. هزینه نظافت عمومی ساختمان، تعمیرات، پرداخت قبوض عمومی، تعمیر و نگهداری آسانسور، خرید لوازم و تجهیزات جدید برای مشاعات، بهبود وضعیت محوطه و... از شارژهای پرداختی ساکنان تامین می‌شود. به همین دلیل یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی پرداخت به موقع شارژ و دیگر هزینه‌های مشخص شده از سوی مدیر یا هئیت مدیره است.

مراقبت از آسانسور

درِ آسانسور بد بسته می‌شود، به ناگهان بین طبقه 2 و 3 گیر می‌کنید یا آسانسور همیشه خراب است و باید کوهی از پله‌ها را بپیمایید تا به طبقات بالاتر برسید، همه این موارد می‌تواند از خود ما باشد. کوبیدن در آسانسور، حمل اثاثیه و اسباب‌کشی با آن، سوار شدن بیش از نفرات مجاز، تعمیر و نگه‌داری غیراصولی، بازی کردن بچه‌ها با آسانسور و... از جمله مواردی است که باعث می‌شود نتوانید از این وسیله کاربردی استفاده کنید.

حیوان خانگی، فقط در خانه خودتان

در روزهایی که خیلی‌ها برای خودشان حیوان خانگی دارند حواستان باشد که این حیوانات خانگی هستند و گرداندن آنها در مشاعات ساختمان با اساسنامه آپارتمان نشینی، نظرات، عقاید و مطلوبیت‌ها دیگر ساکنان در تضاد است. بنابراین روی این موضوع حساس باشد که مشکل خاصی بین شما و همسایگان‌تان پیش نیاید.

حرف آخر

آپارتمان نشینی قوانین ریز و درشت زیادی دارد که در بسیاری از مواقع رعایت نکردن آنها و نبود مدیریت صحیح باعث بروز مشکلات جدی می‌شود. اما بیشترین موضوع که باید به آن توجه کنیم، تقویت فرهنگ آپارتمان نشینی در کنار رعایت قوانین است؛ چراکه این دو مورد مکمل یکدیگر هستند.

مهمترین قوانین آپارتمان نشینی مربوط به رعایت حقوق دیگران، شناخت حریم‌ها، رعایت نظم و انضباط، پرهیز از آلودگی صوتی، رعایت بهداشت، پرداخت به موقع شارژ و مسئول بودن همه در قبال یکدیگر است. باید خودمان را ملزم به این موارد کنیم تا بتوانیم در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیز و خوبی داشته باشیم.

منبع : بلاگ دیوار


:
:
:
آخرین اخبار