دکتر مهزاد احمدی اظهار داشت: میل به خوردن یخ، خاک و یا سایر مواد غیرخوراکی از جمله موادی است که برخی مادران باردار به آن میل دارند.
وی افزود: این کار نشانه پاسخ فیزیولوژیک غیرمعمول به کمبود آهن هست که در رژیمهای گیاهخواری که کمبود پروتئین وجود دارد یا میزان پروتئین دریافتی بدن کم شود با افزایش تخم مرغ و پنیر به رژیم غذایی برطرف میشود.
احمدی ادامه داد: این مشکل مادران باردار، عوارضی مانند وزن کم زمان تولد، کوچک بودن دورسر نوزاد را میتواند به دنبال داشته باشد.
این متخصص زنان و زایمان گفت: زنانی که تغذیه نامناسب و کمبود آهن دارند جنین مقدارآهن مورد نیاز را از خون مادر میگیرد و زن باردار دچارکم خونی و عوارض ناشی از آن میشوند.
وی اظهار داشت: افزایش نیاز به اسید فولیک در زمان بارداری با استفراغهای طولانی و کم خونی همولیتیک و چند قلویی افزایش مییابد و استفاده کافی خطر نقایص لوله عصبی را کاهش میدهد.
کم خونی همولیتیک نوعی کمخونی ناشی از همولیز (تخریب گلبول قرمز) است.
احمدی توضیح داد: حتما باید روزی ۲۷ میلی گرم آهن باید مصرف شود و در مناطق با کمبود ید مکملهای ید نیز تجویز میشود.
این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: در زنانی که مشکل خاصی ندارند قبل از بارداری و در سه ماه اول باید روزانه ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک خوراکی دریافت شود.
وی بیان کرد: ید مورد نیاز بدن در دوران بارداری ۲۲۰ میکروگرم در دسی لیتر است که استفاده از نمک و نان ید دار برای جبران افزایش نیاز جنین و اتلاف ید توسط کلیههای مادر توصیه میشود.
احمدی در مورد کلسیم مورد نیاز بدن مادرباردار نیز گفت: حدود ۳۰۰ گرم کلسیم در دوران بارداری تجمع پیدا میکند که در اواخر بارداری قسمت عمده آن در جنین جمع شده و این مقدار ۲.۵ درصد از کل کلسیم مادر را شامل میشود.
این متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: چاقی نیز با عوارض متعدد همراه است و ممکن است مسمومیت بارداری با افزایش فشار خون، دیابت و اختلالات زایمانی، افزایش نیاز به سزارین و جراحی را سبب شود.
وی تاکید کرد: در یک مطالعه معتبرنشان داده شده وزن هنگام تولد تحت تاثیر گرسنگی مفرط در اواخر بارداری است.