تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲
کد خبر: ۲۰۴۴۱۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
جهاددانشگاهی نقطه اتصال بین مجامع علمی و میدان‌های عمل است
 استاد حوزه علمیه خوزستان با بیان اینکه جهاددانشگاهی به معنای بهره‌برداری از دانشگاه و ذخایر علمی آن است، گفت: عملکرد این نهاد تلاش در میدان عمل و جهاد عملی است که کشور به آن نیاز دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابوالحسن حسن‌زاده  با بیان اینکه جهاددانشگاهی یکی از نهادهای برخاسته از انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: این نهاد نقطه اتصالی بین مجامع علمی و آکادمیک و میدان‌های عمل در بخش‌های مختلف پزشکی، صنعتی، کشاورزی و ... است که به پشتوانه‌های علمی نیاز دارند.

وی با پرداختن به اینکه بخش زیادی از علوم و دانش‌هایی که در دانشگاه‌ها و مراکز رسمی آموزشی تعلیم داده می‌شوند، در میدان عمل کاربرد ندارند و از طرف دیگر ما در میدان‌های اجرایی و عملی نیاز به پشتوانه علمی داریم، خاطر نشان کرد: مباحث پزشکی، بهداشتی، صنعتی، کشاورزی و ... عرصه‌های مختلفی هستند که جهاددانشگاهی به عنوان نقطه اتصال بین دانشگاه و این میدان‌های عمل، کارنامه بسیار درخشانی دارد.

حسن‌زاده با بیان اینکه جهاددانشگاهی به معنای بهره‌برداری از دانشگاه و ذخایر علمی آن است، گفت: عملکرد این نهاد همان تلاش در میدان عمل و جهاد عملی است که ما به آن نیاز داریم. عزیزان در جهاددانشگاهی با این پشتوانه علمی و با در نظر گرفتن نیازهای عملی، تاکنون قدم‌های بسیار خوب و استواری را برداشته‌اند و کارنامه درخشان آن‌ها مملو از این موفقیت‌ها است. بنابراین توصیه می‌شود این خدمات را به سمع و نظر مردم و به خصوص به دانشگاهیان برسانند که بدانند ما در عمل به چه چیزهایی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه استفاده از ذخایر علمی در میدان عمل یکی‌ از خلأهای موجود بوده که مقدار زیادی از آن را جهاددانشگاهی به خوبی پر کرده است و باقی این خلأ را باید بتوانیم با پشتوانه این عنوان مقدس پر کنیم، افزود: در شرایط کنونی که بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها علیه کشور وضع شده، با حفظ استانداردهای علمی باید به داشته‌های خود اتکا کنیم و به همت جهاددانشگاهی قدم‌های خوبی برداریم.

حسن‌زاده با اشاره به نیازهای کنونی کشور بیان کرد: برای مثال در بخش حفاری و صنعت نفت، همانطور که می‌دانید این صنعت از ابتدای پیدایش، بومی نبود و بحث کشف و استخراج آن با حضور تکنسین‌ها و کارشناسان خارجی همراه بود و تا امروز ما از این مساله رنج می‌بریم. در خوزستان، بحث دکل‌های حفاری، استخراج نفت و پالایش آن و نیازهای دیگر، یک حیطه وسیعی است که در شرایط تحریم به آن نیاز داریم. به خصوص با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب که نفت را نباید خام‌فروشی کرد و باید به سراغ فرآورده و صنایع دیگر آن رفت، خلأها در این زمینه بسیار است.

این استاد حوزه گفت: در بحث کشاورزی، یکی از مسائل ما، مشکل کمبود منابع آب است. به طوری که نزاع‌های بین استانی و درون استانی داریم. در بحث صنعت، سدها، پتروشیمی و صدها مورد دیگر، خلأهایی وجود دارد که در شرایط تحریم، دیگران نمی‌توانند کمک زیادی به ما داشته باشند. در تمام این موارد باید بتوانیم سرمایه‌های علمی خود را در میدان عمل به کمک بیاوریم تا بتوانیم با تحریم مقابله کنیم و فرمایشات اخیر رهبر انقلاب در عید قربان هم تأکید بر اتکا به داشته‌های خودمان است.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار