تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۲۰۰۱۰۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بازیکنان آکادمی فولاد همه جا، جز فولاد!
یک کارشناس فوتبال گفت: امروزه مشاهده می‌شود که فولاد همچون آبی راکد شده و بازیکنان پرورش یافته‌اش از تمام تیم‌های کشور سر در می‌آورند به جز تیم بزرگسالان‌ خود این باشگاه و همچنین تیم بزرگسالان فولاد از همه جای کشور بازیکن جذب می‌کند به جز آکادمی‌ای که این همه برای آن هزینه شده است.
بازیکنان آکادمی فولاد همه جا، جز فولاد!


محسن بابادی درباره درست به سرانجام نرسیدن مرحله استعدادیابی در آکادمی بزرگ باشگاه فولاد خوزستان، اظهارکرد: کار مجموعه مربیان و زحمت‌کشان آکادمی فولاد بسیار ارزشمند و دلسوزانه است. اما اکنون که چهار رده سنی از باشگاه فولاد و در حقیقت چهار نسل متفاوت فوتبالی که اختلاف سنی نهایتا ۶ ساله دارند، قهرمان یا صدرنشین لیگ‌های مختلف کشور هستند؛ با توجه به امکانات حرفه‌ای فولاد در تمامی زمینه‌ها به عنوان شاخص در بخش مدیریت، زیرساخت و ... در استان، قرار است در آینده چه تدابیری اتخاذ شود تا این بازیکنان آکادمی که دست‌رنج مربیان محلات، مدارس فوتبال و سپس پرورش یافته توسط مربیان پایه فولاد با مدیریت آقای مهدی‌پور هستند، به تیم اصلی بزرگسالان فولاد تزریق شوند تا این تیم هم با استفاده از این چند نسل متفاوت، در بالاترین سطح فوتبال یعنی لیگ برتر حرف اول را بزند؟

وی افزود: آیا تعامل آن چنانی بین تیم بزرگسالان، مدیریت و آکادمی باشگاه برقرار شده که این سرمایه‌ها را پس از رده امید، خیلی راحت و به صورت رایگان از دست ندهند؟ به اعتقاد من اگر تیم بزرگسالان فولاد موظف به استفاده از این بازیکنان شود که البته با بسته شدن ۲ پنجره نقل و انتقالات این باشگاه نیز تا حدودی این امکان وجود دارد، مابقی و سرریز آن بازیکنان می‌توانند در تیم‌های نفت آبادان، استقلال خوزستان، نفت مسجدسلیمان و سایر باشگاه‌ها در لیگ‌های پایین‌تر، با دیگر استعدادهای کشف شده استان تلفیق شده و فوتبال استان طی سال‌های آتی شکوفا شود. واقعا جای سوال است که چرا رده‌های پایه فولاد از بزرگسالان منفک بوده و این روند استعدادیابی و بازیکن‌سازی درست و حسابی به سرانجام نرسیده و فوتبال استان که این همه وقت و هزینه بابت این کار متحمل شده است، ثمره این تلاش‌ها را نمی‌بیند.

این مربی فوتبال در بخش پایه افزود: از زحمات تمام مربیان رده‌های پایه استان، خصوصا محلات و آکادمی موفق و مجموعه عوامل باشگاه فولاد تشکر ویژه دارم اما ای کاش در خصوص مسائل یاد شده جلسات هدفمند و راهبردی بیشتری بین سرمربی تیم بزرگسالان، مسئول آکادمی و مدیرعامل باشگاه برگزار می‌شد تا سال آینده در تیم بزرگسالان از همین تیم امید فولاد و چند بازیکن باتجربه و بزرگسال اما بومی استان استفاده شود.

وی بیان کرد: نتیجه‌گیری در لیگ اصلا مهم نیست و با استفاده بیشتر از محصولات آکادمی، موضوع مهم دیگر که همان پشتوانه‌سازی در سطح کلان است، هدف‌گذاری می‌شود و در حقیقت این تیم فولاد عصای دست سایر تیم‌های استان برای سال‌های بعدی خواهد شد و همین روند تزریق، رفته رفته ادامه خواهد داشت.

بابایی گفت: به شخصه معتقدم با همین جوانان بااستعداد و تقویت آن‌ها با کار در کنار بازیکنان با تجربه، خواهیم توانست در فصل‌های آینده لیگ برتر به کسب سهمیه و حتی قهرمانی نیز امیدوار شویم. همانطوری که دو دهه قبل با مبعلی، کعبی، بداوی، علوی، کاملی‌مفرد و چند بازیکن با تجربه دیگر، فولاد بر بام کشور آقایی کرد.

وی افزود: امیدوارم آقای آذری نیز این فرصت تاریخی در باشگاه فولاد را قدر دانسته و از این پتانسیل عظیم بازیکنان بومی و زحمات مربیان استان طی سالیان اخیر و حتی آتی استفاده کند. اگر چنین شود، انگیزه آحاد مربیان استان نیز جهت بازیکن‌سازی بالاتر می‌رود. ما خوزستانی‌ها نمی‌خواهیم مصرف‌کننده باشیم زیرا ما خود تولیدکننده‌ایم؛ کسی که خود قالی می‌بافد، چرا باید روی حصیر بنشیند؟ ما می‌توانیم با تکیه بر بازیکنان و مربیان بومی، تیم‌های ملی در تمامی رده‌های سنی را تغذیه کنیم.

این کارشناس فوتبال گفت: حال که آکادمی با تمامی نقایص و کاستی‌ها کارش را به خوبی انجام می‌دهد، نمی‌دانم چرا پس از رده امید، بازیکنان فولاد به حال خود رها شده و از جاهای دیگر بازیکنانی به تیم بزرگسالان سرازیر می‌شوند؟ اگر روند تزریق بازیکنان آکادمی به تیم اصلی و حتی فولاد نوین به خوبی انجام شود، همین فولاد به تنهایی خواهد توانست تمامی تیم‌های لیگ یک، دو و سه استان را در کنار استعدادهای ناب خوزستانی خارج از مجموعه فولاد، یعنی از اهواز و دیگر شهرستان‌ها تامین کند.

وی بیان کرد: اما امروزه مشاهده می‌شود که فولاد همچون آبی راکد شده است و بازیکنان پرورش یافته‌اش از تمام تیم‌های کشور سر در می‌آورند، به جز تیم بزرگسالان‌. در سمت مقابل نیز تیم بزرگسالانش از همه جای کشور بازیکن جذب می‌کند به جز آکادمی که این همه برای آن هزینه شده است. همه این‌ها نشانگر این است که جایی از کار ایراد اساسی دارد. اگر همیشه و به صورت دائم بازیکنان آکادمی، همچون رودخانه‌ای خروشان به تیم اول فولاد و دریای فوتبال کشور تزریق شوند، قول می‌دهم تا پنج سال آتی، ۴۰ درصد بازیکنان تاپ و تاثیرگذار تیم‌های مختلف کشور نیز خوزستانی خواهند بود. از طرفی استعدادی به هدر نرفته است و این گونه فوتبال کشور با بازیکنان خوزستانی شکوفا خواهد شد.

بابایی افزود: تیم‌ملی با بازیکنان چند نسل پیش فولاد همچون میرزاپور، بداوی، کعبی، مبعلی، علوی، کاملی‌مفرد و ... با مربیگری برانکو ایوانکویچ تا رده پانزدهم رنکینگ جهان در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی صعود کرد و سومی آسیا و صعود به جام جهانی را به ارمغان آورد. اما نمی‌دانم چرا هنوز در فولاد این تعامل بین مدیریت و تیم اصلی با آکادمی و در حقیقت با فوتبال استان برقرار نشده است.

وی گفت: پس باید بستری فراهم شود که در فصل آینده لیگ برتر، سرمربی تیم بزرگسالان از بازیکنان آکادمی و نهایتا چند بازیکن دیگر خوب استان استفاده کند. فولاد در لیگ هجدهم با آن هزینه میلیاردی که صورت گرفت، هفتم، هشتم شد و اگر برای فصل آینده از جوانان بومی استفاده شود، اگر خیلی بدبینانه بنگریم، همان نتایج حاصل خواهد شد. اما در نظر بگیرید با جوانگرایی و بومی‌گرایی چه کارهای بزرگی صورت خواهد پذیرفت. ای کاش هر چه سریع‌تر و طی جلساتی، آقای آذری اهداف فصل آتی فولاد را تهیه و تدوین کند و آکادمی باشگاه که نماد کوچکی از فوتبال استان است، پایه و اساس کار شود.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار