تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۷
کد خبر: ۱۷۶۳۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
پاپی زاده بالنگان:
تولیدکنندگان محصولات زراعی و باغی باید دارای بارکد مشخص شوند
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، گفت: متولی خاصی در زمینه رصد و پایش باقی مانده سموم و مواد شیمیایی در محصولات کشاورزی وجود ندارد.

عباس پاپی زاده بالنگان عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص نظارت بر تولید محصولات زراعی و کشاورزی سالم، گفت: متولی خاصی در زمینه رصد و پایش باقی مانده سموم و مواد شیمیایی در محصولات کشاورزی وجود ندارد، در حال حاضر سازمان غذا و دارو نمونه برداری‌هایی در سطح میادین میوه و تره‌بار انجام می‌دهد اما به دلیل اینکه بحث جرم انگاری وجود دارد و باید به صورت قانونی برخورد شود اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد.

نمونه‌برداری و آزمایش باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی و باغی تنها جهت اطلاع رسانی انجام می‌شود

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمونه‌برداری و آزمایش باقی مانده سموم و مواد شیمیایی در محصولات کشاورزی و باغی تنها جهت اطلاع رسانی انجام می‌شود، ادامه داد: میوه و محصول کشاورزی ناسالم پیگیری نمی‌شود تا به منشاء آن دست پیدا کنند.

برخوردی با محصول کشاورزی ناسالم نمی‌شود

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عملا برخوردی با تولیدکننده محصول زراعی و باغی ناسالم که بیش از حد استاندارد در آنها باقی مانده سموم و مواد شیمیایی وجود دارد نمی‌شود، اضافه کرد: آزمایش‌های صورت گرفته هیچ تاثیری در سالم سازی مواد غذایی کشور ندارد زیرا تولیدکنندگان حوزه کشاورزی در سطح کشور بسیار زیاد هستند و در محل مصرف  میوه و تره بار امکان تشخیص اینکه محصول آلوده متعلق به کدام تولید کننده است وجود ندارد. 

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، گفت: تمامی تولیدکنندگان محصولات زراعی و باغی باید دارای بارکد مشخص باشد و بر روی محصول تولید خود آن را نصب کند تا در هر مرحله‌ای پس از تولید که نمونه برداری انجام می‌شود امکان شناسایی و برخورد با تولیدکننده متخلف وجود داشته باشد.

سالم سازی محصولات غذایی و کشاورزی نیازمند متولی واحد است

پاپی زاده بالنگان با اشاره به اینکه در زمینه سالم سازی محصولات غذایی و کشاورزی نیازمند یک متولی واحد هستیم، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان میادین میوه و تره بار و سازمان غذا و دارو به صورت مجزا در مسیر سلامت غذایی جامعه عمل و نمونه برداری می‌کنند اما به هم پیوستگی ندارند.

دستگاهی واحد برای پایش و رصد غذای سالم ایجاد شود

وی اضافه کرد: یک واحد مشخص را بین دستگاه‌های مختلف مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید مشخص کنیم تا از مرحله تولید محصولات غذایی که از مزرعه شروع می‌شود تا سفره را رصد و پایش کند و با تولیدکنندگان غذای ناسالم برخورد قانونی صورت بگیرد و تولیدکنندگان غذای سالم تشویق شوند.

یارانه کشاورزی ابزاری برای تشویق تولیدکنندگان غذای سالم

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: یارانه تولید کشاورزی که در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد ابزارهای خوبی است که می‌توانیم با استفاده از آن تولیدکنندگان غذای سالم را تشویق کنیم.
:
:
:
آخرین اخبار