یک متخصص پوست و مو گفت: علت اصلي سفيدي زودرس مو، وراثت و زمينههاي ژنتيكي در فرد است. كمبود ويتامينهاي گروه دي، آهن، اسيد فوليك و همچنین وجود برخی سندرم ها مانند آب مروارید از ديگر عوامل موثر در تسريع رشد سفيدي زودرس مو هستند.
دكتر سيما رسايي اظهار كرد: در پايينترين لايه پوست و در محل پايه و تكيه تار مو، سلولهايي به نام ملانوسيت وجود دارند كه دائما تركيبي با نام ملانين توليد ميكنند و همين ملانين است كه رنگ موها را ايجاد ميكند.
وي افزود: زماني كه ملانوسيتها كاملا فاقد رنگدانه شوند، مو سفيد ميشود و اگر تعداد ملانين يك تار مو كمتر از حالت عادي شود، آن مو تغيير رنگ داده و خاكستري و نقرهاي ميشود.
رسایی با اشاره به بیاثر بودن محصولاتي كه براي رفع سفيدي مو تبليغ ميشوند، گفت: زماني كه مو سفيد ميشود، ملانوسيتهاي مو از بين رفتهاند بنابراين شامپوها و ساير داروهايي كه براي رفع سفيدي مو تبليغ ميشوند، همگي كذب محض هستند زیرا ديگر ملانوسيتي وجود ندارد تا رنگ مو را برگرداند. در واقع مانند این است که دیگر كارخانهاي وجود ندارد تا رنگدانه مو يا ملانين را بسازد. شامپوهایی که به عنوان بازگرداننده رنگ موی طبیعی تبلیغ میشوند، تنها يك نوع رنگ هستند كه روي مو رسوب كرده و باقي ميمانند و این رنگ نیز پس از دو يا سه بار شستن از بين ميرود.
این متخصص پوست و مو اظهار کرد: توصيه ميشود كساني كه سفيدي زودرس مو دارند از داروهاي خوراكي مكمل حاوي پروتئينهاي مختلف و آهن استفاده كنند؛ این مواد فرايند سفيدي مو را آهستهتر میكنند.
وی با اشاره به وجود برخي باورهاي غلط در میان مردم در زمينه سفيدي زودرس مو گفت: یک باور عامیانه درباره سفید شدن موها میگوید که كندن يك موي سفيد موجب افزايش تعداد موهاي سفيد خواهد شد. این مساله درست نيست زیرا تعداد پياز مو در هر انسان از زمان بدو تولد ثابت است و بر تعداد آن افزوده نخواهد شد؛ مويي كه سفيد شده، ملانوسيت خود را از دست داده و از دست دادن ملانوسیت واگيردار نيست كه با كندن يك تار موي سفيد بيشتر شود.
رسایی گفت: به كساني كه سفيدي زودرس مو دارند توصيه ميشود تغذيه خوبي داشته باشند، سبزيها و ميوههای تازه و همچنين مواد پروتئيني كافي مصرف كنند و گول تبليغات كذب شامپوها و مواد آرایشی و بهداشتی را نخورند.