تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۳
کد خبر: ۹۹۰۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

رونمایی ستاد انتخاباتی حامیان احمدی‌نژاد در دانشگاه‌ها

سومین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در حالی آخر هفته گذشته در تهران برگزار شد، که این تشکل سیاسی- دانشگاهی برنامه‌های سیاسی- انتخاباتی خود را نیز رونمایی کرده و همزمان برای تشکیل «جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی» فراخوان داده است. 

تشکیل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی، دومین حرکت موازی دولتی‌ها با جبهه متحد اصول گرایان و سازوکار ۷+۸ است که تا کنون تشکیل شده است. پیش از این جبهه پایداری انقلاب اسلامی هم اعلام موجودیت کرده است و در این میان به نظر می‌رسد جبهه دانشگاهیان، شاخه دانشگاهی‌‌ همان جبهه پایداری -متشکل از حامیان دولت- است که طی یکی دو ماه گذشته خبر ساز بوده‌اند. 

تشکل حامی دولت در دانشگاه‌ها

کانون دانشگاهیان ایران اسلامی از جمله تشکل‌های سیاسی- دانشگاهی است که در اواخر دولت اصلاحات تشکیل شده و بعد از آغاز به کار دولت نهم از جمله بازوان سیاسی حامی دولت در دانشگاه‌ها بوده است. 

بر اساس اساسنامه کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، اعضای هیات موسسه کانون به عنوان هیئت امنا، عضو ثابت شورای مرکزی کانون بوده و با برگزاری انتخابات، ۶ نفر اعضای دیگر این کانون انتخاب می‌شوند. 

 سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، محمدرضا مجیدی سفیر ایران در یونسکو، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ابراهیم کلانتری رئیس دانشگاه معارف قم، محسن شاطرزاده معاون سابق وزیر بازرگانی اعضای هیئت موسس و شورای مرکزی ثابت کانون بشمار می‌روند. 

در انتخابات کنگره اخیر هم ۶ نفر به عنوان اعضای دیگر شورای مرکزی انتخاب شده‌اند: ‌ هاشم داداش​پور مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ارشاد، ‌علی اکبر متکان معاون توسعه منابع و مدیریت نیروی انسانی وزارت علوم، ‌سیدجواد ساداتی​نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، ‌ محمد رضا پورابراهیمی، سرپرست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران وزارت علوم، عباس مقتدایی عضو شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشادو حجت​الاسلام عسگر دیرباز رئیس دانشکده الهیات قم، افرادی هستند که در انتخابات اخیر به عنوان اعضای شورای مرکزی انتخاب شده‌اند. 

اعلام فعالیت‌های انتخاباتی این تشکل دانشگاهی به صورت رسمی و اعلام تشکیل جبهه دانشگاهیان در حالی است که چند روز پیش و در نشست خبری کنگره مذکور محمدرضا مرندی از اعضای هیات موسسین و شورای مرکزی نیز خبر از تشکیل جبهه دانشگاهیان داده بود. 

 او در ۲۴ مهر ماه با بیان اینکه کانون دانشگاهیان منشور اصولگرایی جامعتین را پذیرفته و با جریان فتنه و موسوم به انحرافی مرزبندی شفافی برای انتخابات مجلس نهم دارد، گفت: به دنبال تشکیل جبهه دانشگاهیان هستیم. 

حال در بخشی از بیانیه پایانی سومین کنگره این کانون که روزهای پنج شنبه و جمعه برگزار شد، آمده است؛ توقع جامعه از دانشگاهیان است که در عرصه‌های مختلف پیشرو و پیشگام باشند. ایفای این نقش در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضرورت تشکیل «جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی» را اجتناب ناپذیر ساخته. کانون دانشگاهیان با اعلام موجودیت این جبهه تمام دانشگاهیان و نیرو‌ها و تشکل‌های دانشگاهی را جهت تحقق حضور حداکثری دانشگاهیان در صحنه فرامی خواند. 

 گفتنی است در کنگره یاد شده شخصیت‌هایی همچون حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر کل کانون دانشگاهیان، کامران دانشجو وزیر علوم، شهاب الدین صدر نایب رئیس مجلس و غلامحسین الهام سخنگوی دولت نهم سخنرانی کرده‌اند. 

مواضع جبهه پایداری، مورد اقبال کانون دانشگاهیان

نگاهی به مواضع و چهره‌های موثر این کانون به خوبی بیانگر این نکته است که این تشکل دانشگاهی هم ادامه دهنده‌‌ همان مشی سیاسی اعضای جبهه پایداری و طرفداران دولت است. 
 در تاریخ ۹ مرداد برخی از اعضای شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران در یک نشست خبری سخنانی را بیان کردند که مشخص کننده مواضع سیاسی آن‌ها و نشان دهنده تشابه و چه بسا این همانی با مواضع اعضای جبهه پایداری است. 

هاشم داداش‌پور عضو شورای مرکزی و مسئول کمیته انتخابات کانون دانشگاهیان در نشست مذکور درباره کمیته ۸+۷ گفته بود: «ما کمیته موسوم به ۸+۷ را قبول داریم اما معتقدیم این کمیته قادر به تعمیم به کل جریان اصولگرایی نیست. برخی از جریانات اصولگرایی که در حال حاضر سهمی در کمیته ۸+۷ دارند، دارای وزن لازم تعداد نمایندگان خود در این کمیته نیستند. 

 وی که ترکیب ۷+۸ را ناعادلانه خوانده، در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا تشکیل و اعلام موجودیت جبهه پایداری انقلاب اسلامی را نیز در اعتراض به ناعادلانه بودن ترکیب ۸+۷ می‌دانید، گفت: ما از شکل‌گیری و اعلام موجودیت جبهه پایداری انقلاب اسلامی استقبال می‌کنیم و مواضع این تشکل مورد اقبال کانون دانشگاهیان ایران اسلامی است. ما حتی ممکن است با اعضای این جبهه رایزنی کنیم تا در بدنه جریان اصولگرایی نقش و جایگاهی برای کانون دانشگاهیان کنار این جبهه تعریف کنیم.

محمدرضا‌پور ابراهیمی دیگر عضو شورای مرکزی این تشکل دانشگاهی نیز در نشست خبری یادشده درباره همین موضوع گفته است: «راهکار ما این است که باید این افراد که نماینده یک فرد خاص در کمیته هستند حذف شوند؛ این افراد فاقد جایگاه وشان برای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی هستند. ترکیب ۸+۷ در بردارنده مجموع جریان اصولگرایی نیست لذا تشکیل جبهه پایداری انقلاب اسلامی که متشکل از افراد تاثیر گذار هستند نشانگر همین موضوع است که همه جریانات اصولگرایی نتوانسته‌اند در کمیته ۸+۷ حضور داشته باشند.» 

 محمدرضا مرندی هم در همین زمینه تاکید کرده بود: «ما وحدت اصولگرایان در قالب این کمیته را قبول داریم، ولی معتقدیم این ترکیب ۸+۷ باید اصلاح شود. یکی اینکه افراد حقیقی به صورت جداگانه نباید در آن نقشه داشته باشند یکی اینکه تشکل‌ها نیز باید به اندازه وزنشان در آن سهم داشته باشند.» 

این مواضع و اظهار نظر‌ها مو به مو‌‌ همان اظهارات و مواضعی است که اعضای جبهه پایداری در نشست‌ها و کنفرانس‌ها و مصاحبه‌های مختلف آن‌ها را به زبان آورده‌اند. جبهه پایداری با اتخاذ همین مواضع و قایل شدن حق و سهم بیشتر برای خود با واکنش جریان‌ها، شخصیت‌ها و بزرگان اصول گرا مواجه شده‌اند. 

تاکید وزیر فرهنگ بر شناسایی کاندیداهای هماهنگ با دولت

از سوی دیگر آنچه همسویی این تشکل دانشگاهی با جبهه پایداری و اهداف انتخاباتی دولت را تقویت می‌کند، سخنان حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیزدهمین نشست دبیران استانی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در تاریخ ۲۰/ ۹ /۸۹ است که همزمان نشان می‌دهد دولتی‌ها از سال گذشته به فکر انتخابات بوده و فعالیت‌ها و رایزنی‌های خود را نیز آغاز کرده‌اند. 

 حسینی که دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی است، در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت هماهنگی مجلس با دولت برای پیشبرد کار‌ها و امور تصریح کرد: مجلس جایگاه مهمی دارد، گاهی با یک رای ممکن است لایحه‌ای مورد تصویب قرار بگیرد، بنابراین هماهنگی بین دولت و مجلس بسیار مهم است.

 دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی یکی از وظایف دبیران استانی این کانون را شناسایی افراد شایسته و برجسته در استان‌ها برای پیشبرد امور دانست و یادآور شد: افراد صالحی که مصالح کشور و نظام برایشان اصل باشد، باید اواد مجلس شوند. 

حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرده که باید به دنبال شناسایی افراد صالحی که ظرفیت نمایندگی مجلس را دارند، باشیم. 

با این وصف آنچه مشخص است اینکه به نظر می‌رسد کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که از تشکل‌های حامی دولت است، فاز جدیدی از برنامه‌های انتخاباتی حامیان دولت است که به صورت رسمی رونمایی شده است. 

 در حقیقت جبهه دانشگاهیان روی دیگر جبهه پایداری یا بازوی دانشگاهی این جبهه است که قرار است به اتفاق، برنامه‌های انتخاباتی در جهت موازی با جبهه متحد اصول گرایان را پیش ببرند. برنامه‌هایی که از مدت‌ها پیش تدوین شده و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت - بر خلاف تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز مقامات مسئول از ورود به انتخابات- در آذر ماه سال گذشته از ضرورت شناسایی کاندیداهای هماهنگ با دولت برای ورود به مجلس سخن گفته است!

به نظر می‌رسد بعد از انتقادات گسترده از مواضع اعضای جبهه پایداری، تیم انتخاباتی حامیان دولت، برای پیشبرد برنامه‌های خود، اقدام به تحرکات و تشکیل جبهه‌های جدید کرده است.

منبع: عصر ایران
:
:
:
آخرین اخبار