سوانح و حوادث، بيماريهاي قلبي - عروقي ، ديابت، فشار خون بالا، سكته هاي مغزي و سرطان ها از مهمترین بیماریهای غیرواگیر میباشند
خوزنیوز: نشست فصلی بررسی وضعیت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با حضور دکتر ناصر ضیغمی معاون فنی مرکز بهداشت استان خوزستان، دکتر نعمانی سرپرست گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها در سالن اجتماعات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار گردید.
به گزارش خوزنیوز؛ دکتر ضیغمی در این نشست بر اهمیت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر اشاره نمود و تصریح کرد: تا چند سال پيش بيماريهاي واگير و عفونی بعنوان بزرگترين معضل بهداشتي كشور بشمار مي رفت، بطوري كه تمام توان بهداشتي كشور صرف كنترل و پيشگيري از همه گيري اين نوع از بيماريها مي شد ولی با تلاشهای صورت گرفته در زمینه ارتقا آموزش سلامت، انجام واکسیناسیون و بهبود زندگی مردم؛ پیشرفت چشمگیری در زمینه مهار بیماریهای واگیر صورت گرفته است و در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در کشور میباشند.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: سوانح و حوادث، بيماريهاي قلبي - عروقي ، ديابت، فشار خون بالا، سكته هاي مغزي و سرطان ها را از مهمترین بیماریهای غیرواگیر عنوان کرده و افزود: تغيير شيوه زندگي، مصرف دخانيات، عدم فعاليت بدني مناسب، عادات غذایی غلط و مصرف ناكافي ميوه و سبزيجات و شير و لبنيات، گرایش به فست فودها موجب افزایش بیماریهای غیرواگیر در جامعه شده است.
دکتر ضیغمی در ادامه به برنامه های کشوری کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر شامل دو بخش رفتارهای فردی و عوامل خطر بیولوژیک است. عوامل خطر رفتاری مرتبط با رفتارهای هر فرد بوده که شامل مصرف سیگار، غذای ناسالم، کم تحرکی و مصرف الکل است و عوامل بیولوژیک و ژنتیک شامل استعداد به ابتلا به سرطان ها، قند خون و فشار خون است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان ادامه داد: مطابق اهداف سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، باید 25 درصد مرگ نابهنگام افراد 30 تا 70 سال، ظرف 10 سال آینده کاهش یابد و این امر فقط با همکاری کامل تمامی دستگاه های اجرایی از جمله آموزش و پرورش، صدا و سیما، صنعت و معدن و تجارت و... محقق خواهد شد.