خوزنیوز: سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: با توجه به گرماي هوا و افزایش مصرف بستني و آبميوه، توصيه ميشود مردم برای حفظ سلامت خود از فروشندگان دورهگرد و دكههاي موجود در سطح شهر و مسيرهاي بينراهي كه سلامت فروشنده و محصولات آن مشخص نبوده و در معرض مستقيم آلايندههاي محيطي قرار دارند، به هيچ عنوان خريد نكنند.
به گزارش خوزنیوز؛ مهران معلم اظهار كرد: با افزایش گرماي هوا و افزايش فسادپذيري مواد غذايي، لزوم توجه به نكات بهداشتي نیز اهميت زيادی مییابد؛ با گرم شدن هوا، مشتريان بستنيفروشيها هم بيشتر ميشوند و در نتيجه رعايت نكات بهداشتي در اين اماكن بسيار مهم است.
وي افزود: اگر فروشندگان بستني نسبت به نكات بهداشتي بيتوجه باشند، بيماريهاي مختلفي از جمله بيماريهاي رودهاي به سرعت شايع ميشوند و به همين دليل و به استناد قانون نظارت بر مواد خوراكي و آشاميدني، از بستنيفروشيها و آبميوهفروشيها توسط كارشناسان بهداشتي بازدید به عمل میآید كه این سرکشیها در فصل تابستان تشديد ميشود.
معلم با اشاره به اهميت رعايت بهداشت فردي كاركنان بستنيفروشيها گفت: افرادي كه در بستنيفروشيها كار ميكنند بايد از لباس مخصوص استفاده كنند و محيط کار نیز بايد بهداشتي و مناسب باشد. كاركنان مراكز تولید و عرض بستنی بايد داراي كارت تندرستي صادره از مراکز بهداشت باشند زيرا اگر یکی از این کارکنان دچار بيماريهاي عفوني باشد، به راحتي ميتواند بیماری را از طريق بستني به مصرفکنندگان انتقال دهد.
وي عنوان كرد: هنگام نظارت مركز بهداشت از بستنيفروشيها، فرايند تهيه بستني و آبميوه مورد توجه قرار ميگيرد. شير استفاده شده در این فرآیند حتما بايد از مراكز مجاز تهیه شود، کار این مراکز نیز باید زير نظر سازمان دامپزشكي بوده و سلامت آن مشخص باشد. همچنين نظافت و شستوشوي مرتب دستگاههاي بستنيساز در فرايند تهيه بستني سالم بسيار مهم است زیرا حتي اگر شير هم سالم باشد، آلودگي میتواند از طريق دستگاه منتقل و سلامت مردم را به خطر اندازد.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان اظهار كرد: ظروف استفاده شده در بستنيفروشيها بايد بهداشتي بوده و نحوه چيدمان آنها در يخچال مورد توجه قرار گيرد، آب مورد استفاده در تهيه آبميوه نیز باید حتما بهداشتی و مورد تاييد باشد.