مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان معتقد است: شناسایی و تقدیر و تجلیل از نخبگان و مفاخر فرهنگی و هنری و کسانی که به نوعی در فرهنگ و هنر تاثیرگذار بوده اند بسیار ضروری است.
همایون قنواتی در شورای اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همچنین گفت: باید این مفاخر در شهرستانها شناسایی و از آنها تقدیر شود و برآیند این تجلیلها به استان برگردد و در همایش استانی از مفاخر سراسر استان تقدیر شود.
وی افزود: با شناسایی و معرفی این بزرگان میتوان از تجربیات آنها در حوزههای مختلف استفاده کرد و مردم نیز میتوانند از حضور آنها بهرهمند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خاطرنشان کرد: فرهنگ مجموعهای از آداب، سنتها، ارتباطات و... است و باید با اهالی و فعالان فرهنگی استان تعاملات بیشتری برقرار شود زیرا رایزنی و همفکری با این عزیزان به ما کمک میکند تا در رفع دغدغهها و مشکلات بهتر عمل کنیم.
قنواتی افزود: باید با ادارات، سازمانها و ارگانهای دیگر ارتباط برقرار و برای اجرای فعالیتهای فرهنگی و هنری از همکاری و همراهی آنها استفاده کنید.
وی اظهار داشت: فضا برای همه فعالان فرهنگی و هنری براساس سیاستهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی فراهم است و خط قرمزها نیز در سراسر کشور مشخص شده است. ما از هر فعالیت فرهنگی و هنری متناسب با خط مشی و سیاستهای دولت و نظام استقبال میکنیم.
قنواتی در ادامه به برنامههای ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: نظر مسؤولان استان بر این است که امسال با توجه و هماهنگی بهتر و بیشتری ماه رمضان را برگزار کنیم و فضای معنویای به وجود بیاوریم که بتوانیم از تمامی برکات این ماه استفاده کنیم.
او افزود: نظر بر این است که در همه شهرها با برگزاری مراسم جشن «بوسه بر پیشانی ماه خدا» در یک فضای عمومی و با حضور مسؤولان شهرستان و مردم به استقبال ماه مبارک رمضان برویم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همچنین در نشست مسؤولان انجمنهای نمایش استان گفت: هنرمند جایگاه، اسلوب، شخصیت و روش کار مشخص و طرفدان مختص به خود را دارد و نمیتوان کسی را از جامعه هنری حذف کرد و یا آن را بالا برد. این خصلت هنر است. بنابراین باید دست هم را بگیریم و به هم کمک کنیم زیرا مردم نگاهشان به هنر این گونه است.
قنواتی اضافه کرد: با توجه به تمام سختیهایی که به دلیل کمبود اعتبار داشتیم اما خوشبختانه توانستیم فعالیتهای فرهنگی و جشنوارههای هنری که در دورههای قبل برگزار میشد را اجرا کنیم و تا حدودی از لحاظ کیفی بهتر از گذشته نیز اجرا شدهاند.
وی افزود: سعی کردیم در سال گذشته برگزاری فعالیتهای هنری را به خود هنرمندان واگذار کنیم و این یکی از برجستهترین اتفاقاتی بود که انجام دادیم. همچنین توانستیم دبیرخانه جشنواره فتح خرمشهر را که هر سال بین تهران و اهواز سرگردان بود را در خرمشهر مستقر کنیم.
قنواتی گفت: این اتفاقات براساس سیاستهای دولت است و هنرمندان در استان هم به لحاظ تجربه و تحصیلات دارای این قابلیت هستند که مدیریت جشنوارهها و فعالیتها را برعهده بگیرند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: یکی از ایراداتی که در حوزه تئاتر با آن موجه هستیم این است که در بخش مخاطبان سیر نزولی داشتهایم. فاصلهای که بین زندگی مردم با تولید آثار هنری است موجب فاصله گرفتن مخاطبان از آثار شده است. لازم است که هنرمندان در این خصوص اندیشه کنند و برای از بین بردن فاصله بین مخاطبان با آثار هنری تلاش شود.
وی افزود: تصمیم گرفتیم که مدیریت برخی از سالنها را به بخش خصوصی و انجمنها واگذار کنیم و اولین قدم را با تالار آفتاب آغاز کردیم که آن را به انجمن نمایش استان واگذار کردیم. مطمئن هستیم که بخش خصوصی و انجمنها بهتر از بخش دولتی میتوانند از تالارها استفاده کنند. امیدوارم بتوانیم نسبت به واگذاری مابقی سالنها نیز اقدام کنیم.