با استعفای سید جواد ادریس عضو شورای شهر خرمشهر، کلاف سردرگم انتخاب شهردار این شهر، پیچیده تر شد.
محمد حویزاوی 26 فروردین ماه سال جاری پس از ۱۸ ماه کار در شهرداری خرمشهر، از سمت خود استعفا داد و این استعفا مورد موافقت اعضا قرار گرفت، از آن زمان تاکنون این شهرداری با سرپرست به فعالیت خود ادامه می دهد.
قدمت تاریخی شهر خرمشهر به دو هزار و 173 سال پیش یعنی به سال 163 قبل از میلاد برمی گردد.
خرمشهر؛ نخستین و برزگترین بندر ایران و خاورمیانه پیش از وقوع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بود و هم اکنون نیز با 13 اسکله حمل و تخلیه بار، دومین بندر حمل کانتینری پس از بندر شهید رجائی می باشد.
این شهر به دلیل داشتن رونق اقتصادی عظیم 250 هزار نفر جمعیت داشت، ولی جمعیت آن با احتساب بخش ها و دهستان های تابعه به 163 هزار نفر کاهش یافته است.
اهمیت اقتصادی و موقعیت استراتژیکی این شهر و وجود ذخائر عظیم نفتی و داشتن دو رودخانه آب شیرین و دسترسی به خلیج فارس از طریق اروندرود باعث شده است که همیشه این عروس جنوبی ایران مورد چشم داشت و حسادت دشمنان و استعمارگران قرار گیرد.
قبل از وقوع جنگ مذکور خرمشهر بزرگترین صادر کننده انواع خرما به جهان نیز بوده است.
ولی آنچه این روزها گریبانگیر این شهر شده است، سردرگمی برای انتخاب شهردار آن است.
انتخاب شهردار خرمشهر به معادله چند مجهولی تبدیل شده است که این موضوع، از نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی گرفته تا اعضای شورای شهر، فرماندار و مردم را درگیر خود کرده است.
رییس شورای شهر خرمشهر پس از استعفای محمد حویزاوی شهردار پیشین این شهر، مدعی شده بود که وی به دلیل فرار از استیضاح، استعفا داد.
علی بندری افزوده بود:عملکرد شهردار خرمشهر در خصوص طرح های عمرانی شهری نامطلوب بوده و اعضای شورای شهر قصد داشتند وی را به دلیل واقعه خودسوزی یک شهروند خرمشهری که منجر به مرگ وی شد، استیضاح کنند.
بندری، ضعیف بودن عملکرد حویزاوی را در این مسوولیت از عوامل اصلی استیضاح شهردار خرمشهر عنوان کرده بود.
البته برخی دیگر از اعضای شورای شهر نیز در آن زمان، ادامه تحصیل در مقطع دکترا را دلیل اصلی استعفای حویزاوی شهردار خرمشهر بیان کردند.
از زمان استعفای حویزاوی تاکنون، عزیز ساعدی معاون مالی اداری شهرداری به عناون سرپرست، مسئولیت تصدی این پست را بر عهده دارد.
از آن زمان تاکنون، شش نشست اعضای شورای شهر خرمشهر برای انتخاب شهردار به دلیل غیبت چهار عضو شورای شهر به حدنصاب نرسیده و لغو شد و به گفته علی بندری رئیس شورای شهر خرمشهر، اعضا نتوانستند، شهردار را انتخاب کنند.
به عنوان مثال، سومین نشست شورای اسلامی شهر خرمشهر برای انتخاب شهردار به دلیل حواشی عدیده بدون نتیجه تمام شد.
اعضای شورای شهر خرمشهر به دلیل آنچه اختلاف بین اعضا بیان می شود، نتوانستند به نتیجه رسیده و حواشی همچنان صحن شورای شهر خرمشهر را دنبال می کند.
این اختلافات باعث شد تا فرماندار خرمشهر وارد عرصه شده و نسبت به افزایش این اختلافات و آسیب دیدن شهر از بابت اختلافات هشدار داده و برای انتخاب شهردار جدید ضرب العجل تعیین کند.
ولی الله حیاتی نیز یازدهم خردادماه در فرمانداری خرمشهر در نشست هم اندیشی با اعضای شورای شهر گفت:اعضای شورا، یک هفته آینده فرصت دارند تا شهردار جدید را انتخاب کنند، در غیر این صورت برابر قانون، گزارش های مربوط به شورای شهر به شورای حل اختلاف ارائه می شود.
وی بر حفظ همدلی و وحدت اعضا برای تداوم خدمت به شهروندان تاکید کرد و افزود:اعضا نیز موظفند برای انتخاب شهردار قوی با کفایت و درایت که بتواند مشکلات و چالش های شهر را رفع کند، تلاش کنند.
فرماندار خرمشهر در این نشست گفت:شورای شهر، بخشی از بدنه حاکمیت است ولی برخی از اعضا در برخی امور شهر که نقش اصلی در اقتصاد و معیشت مردم دارد، غافل شده اند.
حیاتی اظهار داشت:بعد از ولایت فقیه که عمود خیمه انقلاب است، مردم پایه و اساس انقلاب هستند و رکن اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب می شوند.
حیاتی با تاکید بر لزوم انتخاب متخصص امور شهری برای تصدی مسئولیت شهرداری خرمشهر، گفت:گزینه ای که مطرح می شود باید توان اداره مطلوب شهر را داشته باشد.
فرماندرا خرمشهر در این نشست با حضور اعضای شورای شهر، افزود:نباید فراموش کنیم که این صندلی هایی که به امانت به ما سپرده شده است، مرهون خون جوانان این مرز و بوم است و القاب و عناوین ما اعتباری است.
حیاتی افزود:اینجانب به عنوان عالی ترین مقام دولت در خرمشهر، دخل و تصرفی در انتخاب شهردار ندارم و این قانون به دست شوراها سپرده شده است.
از یازدهم خردادماه تاکنون، بیش از دو هفته می گذرد ولی هنوز شهردار این شهر، انتخاب نشده است.
موضوع انتخاب شهردار خرمشهر با استعفای یکی از اعضای شورای شهر، وارد فاز جدیدی شد.
سیدجواد ادریس در آخرین نشست فوق العاده شورای شهر برای انتخاب شهردار، استعفای خود را تقدیم اعضای شورای شهر کرد.
وی در خصوص استعفای خود از شورای شهر خرمشهر اظهار کرد:با توجه به محرومیت های این شهرستان، تصمیم گرفتم در عرصه خدمت مجلس شورای اسلامی است به مردم خدمت کنم.
وی با بیان مظلومیت مردم خرمشهر، گفته بود:سعی دارم با تمامی توان برای به حداقل رساندن این محرومیت ها وارد عرصه انتخابات شوم.
این استعفا در سومین نشست فوق العاده شورای شهر، با 10 رای موافق به تصویب رسید.
در خصوص انتخاب شهردار نیز، نام گزینه های مختلفی شنیده می شود.
حال پرسش اصلی مردم خرمشهر این است که مردم تا چه زمانی باید منتظر بمانند تا فرد شایسته تصدی این مسئولیت از سوی اعضا انتخاب شده و امور شهری از سردرگمی بیرون آید.