مدیر خطوط شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: عملیات اجرایی تعویض هادی بخشی از خطوط 132 کیلوولت رینگ اهواز با هادی پرظرفیت بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
محمدعلی شاهزاده اظهار کرد: توسعه شهرها و رشد صنعتی و اقتصادی کشورها در سالهای اخیر منجر به تقاضاهای روز افزون مصرف انرژی الکتریکی شده، لذا به منظور رشد تقاضای مصرف کنندگان ضروری است، ظرفیت شبکههای انتقال برق افزایش یابد.
وی اضافه کرد: از طرفی خطوط برق 132 کیلوولت قدیمی رینگ اهواز با عمر ساخت بیش از 40 سال واقع در مرکز و محدوده شهر اهواز وجود دارد که با فرسودگی سیمهای موجود امکان افزایش توان انتقالی را غیرممکن میسازد.
مدیر خطوط شرکت برق منطقهای خوزستان تصریح کرد: همچنین با توجه به تراکم ساختمانها و عدم وجود مسیر و گذرگاه مورد نیاز برای احداث خطوط جدید، در عمل تقویت ایستگاههای موجود با مشکل مواجه بودند.
شاهزاده بیان کرد: یکی از راهکارهای بسیار موثر برای افزایش توان انتقالی خطوط برق، استفاده از خطوط موجود با اعمال کمترین تغییرات در ساختار آنها است که دراین راهکار بدون نیاز به تقویت برجها و فونداسیونها و فقط با تعویض سیمهای موجود با هادی پرظرفیت که دارای همان مشخصات فیزیکی مشابه (قطر، وزن و...) هستند، که میتواند باعث افزایش ظرفیت خطوط برق قدیم به میزان 1.8 برابر شود.
وی اضافه کرد: این نوع هادی به نام Acss/ Drake وسط یکی از شرکتهای معتبر داخلی و با تکنولوژی بالا ساخته و توسط همان شرکت برای نخستینبار در کشور در رینگ 132 کیلوولت اهواز با رعایت استانداردها، قوانین و مقررات کامل ایمنی در دست اجرا است.
مدیر خطوط شرکت برق منطقهای خوزستان خاطرنشان کرد: این پروژه بسیار مهم از اسفندماه سال 93 شروع شده که برای اجرای آن سیمهای موجود خطوط 132 کیلوولت ارتباطی اهواز 1ـ آتش نشانی، اهواز 1ـ اسکو(شهرک نفت)، اهواز 3ـ آزاد شهر و اهواز 4ـ وحدت با هادی پرظرفیت جایگزین شده که تا این مرحله، کل پروژه 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
شاهزاده تصریح کرد: در ادامه این پروژه، تعویض سیمهای خط برق 132 کیلوولت اهواز جنوبی ـ گلستان به طول 10 کیلومتر که به زودی آغاز خواهد شد.
وی افزود: مجموع مدار خطوط برق اجرا شده و در دست اجرا حدود 25 کیلومتر است و تاکنون کل پروژه بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به دلیل گذر این خطوط عمدتاً از مناطق شلوغ و پر تردد شهری اهواز، قبل از آغاز عملیات اجرایی ضروری بود، پس از برنامه ریزی، تعیین و تنظیم جدول زمانبندی اجرایی دقیق و حساب شده و هماهنگی کامل با ارگانهای شهری مانند راهنمایی و رانندگی، شهرداری، شرکت توزیع نیروی برق اهواز، نیروی انتظامی و در کنار آن بخشهای مختلف فنی و تدارکاتی شرکت برق منطقهای خوزستان صورت گیرد به طوری که ضمن افزایش ایمنی، پیچیدگی و سختی کار را به حداقل ممکن برساند و جای آن دارد همین جا از تمام این نیروها تقدیر و تشکر به عمل آید.
وی در پایان، با اشاره به هزینه فاز نخست این پروژه بزرگ، گفت: هزینههای پیش بینی شده برای خرید هادی پر ظرفیت و یراق آلات مربوطه، امور مهندسی و نظارت و اجرای کار و دیگر هزینههای متفرقه بالغ بر 19 میلیارد ریال بوده که از محل اعتبارات شرکت برق منطقهای خوزستان تامین و پرداخت میشود.