مديرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خوزستان با اشاره به اجراي طرح دولت الكترونيك در كشور گفت: دولت جهت كوچك و چابكسازي، افزايش شفافيت، پاسخگويي به مراجعين و افزايش كارآمدي و اثربخشي بر اجراي اين طرح تاكيد بسیار دارد.
علیرضا ملكي جهان در سمينار تخصصي دولت الكترونيك كه امروز، 24 خردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار كرد: راه اندازی مرکز انتقال دادهها توسط بخش خصوصي اقدام بسيار خوبي است كه اخيرا انجام و به عنوان پيشنهاد برگزيده در سازمان فناوري اطلاعات از آن استقبال شده است.
وی افزود: در حال حاضر برای اجراي بسته ارتباطي و زيرساخت دولت الكترونيك به عنوان پايلوت كشوري در دستگاههاي اجرايي استان آمادگی داريم. بارها گفته شده كه زيرساختهاي ما قابليت توسعه دولت الكترونيك را ندارند اما برخلاف اين حرفها، خوشبختانه در حال حاضر با همكاري سازمان مركزي مراكز IT، ICT و CT در استان فعال شده است.
ملکی جهان تصریح كرد: انتقال دادههاي ما با پهناي باند خيلي بالايي انجام ميشود به طوري كه اكنون پهناي باند شركت ارتباطات و زيرساخت استان 16 گيگ است كه 3 گيگ آن خالي است و با توجه به اقدامات انجام گرفته درصدد هستيم تا فيبر را به درب منازل ببريم.
وی عنوان کرد: در شبکههای همراه اول، نياز به كابلهاي فيبري کمتر و اقدامات خوبي در اين بخش انجام شده است اما در شبکه ايرانسل و رايتل با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم. اگر چه در اين بخش مشتركان زیادی داریم اما میزان پوشش جادهاي و ريلي ما از این شبکهها در حد پایین است.
مديركل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان افزود: تا پايان برنامه پنجم توسعه اپراتورهاي نسل سوم و چهارم تلفن همراه در سراسر استان محقق ميشود تا بتوانیم از فضاي مجازي نهايت استفاده را ببريم.
ملکی جهان گفت: يكي از كارهاي مهم و مورد توجه دولت الكترونيك، رساندن اينترنت به روستاها است كه متاسفانه خوزستان در اين بخش خيلي عقب است. در حال حاضر 68 درصد مردم روستاهاي ما تلفن ثابت دارند اما از اينترنت بهرهمند نيستند.
وی اظهار کرد: بنابراین تمام روستاها به اينترنت مجهز خواهند شد و تجهيزات مورد نياز اين كار تامين شده است که از مردادماه استارت كار زده و تا پايان امسال 90 درصد روستاهاي استان از تلفن و اينترنت بهرهمند ميشوند.
مديركل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با اشاره به عملكرد استان در بخش ICI در سال گذشته ادامه داد: خوشبختانه رتبه خوزستان در این بخش ارتقا یافت و از جایگاه 22 كشوري به 16 رسيدیم. با توجه به اطلاعات احصاء شده خوزستان امسال به جایگاه 10 خواهد رسيد و ارتقاي رتبه استان نشان دهنده فعاليت بسيار خوب در بخش ICI است.
ملکی جهان عنوان كرد: از آنجايي كه دولت با الكترونيكي شدن به دنبال يكپارچهسازي است، بايد اينترنت به دورترين نقطه شهرها و روستاها برسد. حذف مراجعات چهره به چهره از اهداف دولت الكترونيك است. به طور نمونه اتوماسيون اداري يكي از مزاحماتهاي دولت الكترونيك است كه بايد برداشته شود و سيستم يكپارچهاي جايگزين آن شود تا به جاي سازمان محوري شاهد خدمت محوري باشیم.
وی بيان كرد: متاسفانه برخي از دستگاههاي اجرايي در برابر دولت الكترونيك مقاومت ميكنند و حاضر به تغيير سيستم كار خود نيستند در حالي كه بايد همه اين دستگاهها تابع اجرا و استقرار دولت الكترونيك باشند و در يك چارچوب استاندارد، مشترك و بدون موازي كاری پيش بروند.
ملکی جهان خاطرنشان کرد: 3 ماه از تشكيل كارگروه دولت الكترونيك ميگذرد اما دستگاههاي دولتي تاكنون اقدامي جهت احصاء اطلاعات خود به كارگروه نكردهاند. 1400 خدمت در 14 خوشه در اقدامات اوليه دولت الكترونيك ديده شده است كه تمام اطلاعات، مراحل مختلف زندگي و كليه فرآيندها از بدو تولد تا مرگ در آن ثبت خواهد شد.