رئیس سازمان محیط زیست گفت: شرایط منطقه و ناامنیهای عراق و دیگر کشورهای منطقه در مرز عراق ـ سوریه و عربستان سعودی که کانونهای گرد و غبار بوده نیز وضعیت را مشکل دار کرده است.
معصومه ابتکار صبح امروز پس از ورود به اهواز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بازدید امروز از تالاب هورالعظیم بر روند آبگیری بخشهایی از این تالاب متمرکز بود که در گذشته به دلایل مختلف از ورود آب به آن ممانعت شده اما خوشبختانه سال گذشته آبگیری اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه طبق مطالعاتی که سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده هر هکتار تالاب هورالعظیم حدود 14 هزار دلار ارزش دارد، افزود: اکنون ادامه ورود آب به تالاب و سرسبز شدن بخشهایی از آن را شاهدیم و آبزیان و پرندگان خوبی به تالاب بازگشتند.
رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اگر این تالاب مدیریت شود بیشتر از بخشهای کشاورزی، شیلات، آبزی پروری و در مسائلی مانند صید پرندگان و از جمله مهمتر بحث گردشگری میتواند، موثر واقع شود.
*اتخاذ برنامههای جدید دولت برای مقابله با گرد و غبارابتکار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئله گرد و غبار در این استان گفت: دولت بر اساس مطالعات تدوین شده در بهمن ماه سال گذشته برنامههای بسیار خوبی برای مهار و شناسایی کانونهای گرد و غبار و مقابله صحیح با این پدیده در شهرهای مختلف آسیب دیده از این پدیده پیش بینی و مصوب کرد که آمادگی مواجهه با طوفانهای گرد و غبار بخشی از این برنامهها بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین برای شهرداریها نیز تسهیلاتی پیشبینی شده تا بتوانند خودروهای حمل و نقل عمومی خود را در زمان وقوع گرد و غبار و طوفان برای کمک به مردم مورد استفاده قرار دهند و نیز در اورژانسها و مراکز درمانی آموزشهای لازم در خصوص گرد و غبار به مردم ارائه شود.
به گفته رئیس سازمان محیط زیست، بخشی از این مصوبات نیز در خصوص مقابله با کانونهای گرد و غبار است که این کانونها باید شناسایی و به شکل صحیح با آن مقابله کنیم.
ابتکار تاکید کرد: همچنین با کاشت گونههای مقاوم میتوان جلوی افزایش و گسترش گرد و غبار را گرفت که در این زمینه نیز در تلاش هستیم.
*تامین حقآبه تالاب هورالعظیموی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مصوبات مهم دولت، مسئله تامین حقآبه تالاب هورالعظیم است زیرا این تالاب با این وضعیت میتواند تبعات زیادی به دنبال داشته باشد.
ابتکار در ادامه عنوان کرد: شرایط منطقه و ناامنیهای عراق و دیگر کشورهای منطقه در مرز عراق ـ سوریه و عربستان سعودی که کانونهای گرد و غبار بوده و بیشتر از این نقاط گرد و غبار وارد کشور میشود نیز وضعیت را مشکل دار کرده که البته برای این موضوع تلاشهای دو جانبهای انجام شده است.
معاون رئیس جمهور در پایان افزود: امید است شرایط امنیت برقرار شود تا بتوان با همکاریهای کشورهای منطقه به این مسائل رسیدگی کرد.