تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۸۹۲۱۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

مقایسه مسجد سنتی ایران و مسجد مدرن قطر /تصاویر

در این گزارش با آوردن تصاویر بسیار زیبا از دو مسجد قدیمی و مدرن که یکی در شیراز است و دیگری ‌دانشگاه اسلامی در قطر؛ مقایسه‌ای شده بین سبک این دو معماری و اینکه چه احساسی می‌تواند در ورای اینها باشد
در این گزارش با آوردن تصاویر بسیار زیبا از دو مسجد قدیمی و مدرن که یکی در شیراز است و دیگری ‌دانشگاه اسلامی در قطر؛ مقایسه‌ای شده بین سبک این دو معماری و اینکه چه احساسی می‌تواند در ورای اینها باشد.

مسجد «نصیرالملک»، از مساجد قدیمی شیراز، به دستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک از بزرگان سلسله قاجار ساخته شد. معماری آن کار محمد حسن معمار بوده و ‌ساخت آن حدود ۱۲ سال (از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی) به طول انجامید.
 
این مسجد از نظر کاشی‌کاری و مقرنس کاری از زیباترین مساجد ایران بوده و دارای دو شبستان شرقی و غربی و صحن وسیعی در سمت شمالی است.




و اما مسجد دانشگاه اسلامی قطر

در نگاه اول، گویی این مسجد ‌در سیاره‌ای دیگر است، حال آنکه به حقیقت در شهر دانشگاهی قطر قرار دارد. این مسجد از بیرون ‌به سفینه‌ای فضایی می‌ماند که تازه فرود آمده است. مناره‌های آن در آسمان بالا رفته‌ و به طرف مکه متمایل‌اند. حیاط خلوت وسط مسجد با خوش‌نویسی و اشکال هندسی تزیین شده است.

همچنین این مسجد دارای پنج ستون، نماینده پنج ستون اسلام است و در اطراف هر یک، چهار ‌جوی آب در جریان است؛ این چهار جوی، نماینده چهار جوی در بهشت هستند؛ شراب و شیر و عسل و آب.
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی:
انتشار یافته: ۲
دانشجوی دانشگاه تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
0
6
مسجد نصیرالملک شیراز زیباتر است. این مسجد بعد از گذشت بیش از یک قرن از احداث آن، هنوز زیبایی خود را حفظ کرده است.
خوزستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
0
0
به نظره من اسلام با زمان پیش میره هردوش زیباست، هر کدوم به جای خود، زیبایی خاصی داره
اما برای جذب به دین بزرگی چون اسلام، خوبه که به معماری این مکان مقدس پرداخته شود و بهترین شکل ممکن ساخته شود و هر زمان به شکلی و معماری خاصی پرداخته شود
و اینکه خوبه که به دیگر ادیان نشان دهیم که اسلام به زمان خاصی تعلق نداره پیوسته در حال تغییر و تحول می باشد و تحجری در این دین بزرگ در هر چیزی وجود ندارد اینکه باید معماری همیشه به شکل قدیم باشد یه جورایی، انگار زمان ایستاده .
به هر حال همانطور که مصالح ساختمانی مدرن شده قاعدتا معماری ... مدرن خواهد شد، مثلا شیر آلات دستشویی ها برای گرفتنه وضو، خوبه که در صرفه جویی در آب از مدرن ترین شیر آلات استفاده شود
پنجره های مسجد دوجداره شود هم زیبایی خاصی دارد هم انرژی کمتری استفاده میشود و انرژی هدر نمیرود در خیلی از مسجدها 5 تا کولر گازی در یک فضای 300 متری هم خنکی احساس نمیشود به دلیل ازدحامی که در اعیاد و وفات است
با این تفاسیر مسجدهای قدیم هم خیلی خاص و زیبا هستن اما نیمشود که همیشه مثل قدیم معماری کرد و لذت علم و تکنولوژی به روز و آسایش را نبریم
captcha
آخرین اخبار