معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با اشاره به روند اجرايي برنامه گردشگري سلامت در خوزستان، گفت: با هدف رونق گردشگري سلامت؛ بيماران عراقی كه براي درمان به خوزستان سفر ميكنند، در سيستم جديد ساماندهي ميشوند و انتقال بيمار از طريق شركتهاي معتبر و داراي مجوز صورت ميگيرد.
دكتر ايرج نظري اظهار كرد: اين شركتهاي ثبت شده كه رابط انتقال بيمار از عراق به ايران هستند، به صورت مشخض و در چارچوب قانون و مقررات و بدون واسطه و دلال روند انتقال بيمار را انجام ميدهند.
وی افزود: بيمارستانها و مراكز درمانی نيز موظف هستند طبق موارد قانوني موجود در اين زمينه، بيماران را ثبت كنند چرا كه ثبت بيماران خارجي از در ارزشيابي مراكز تاثيرگذار است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز افزود: اجراي اين طرح در يك روز و دو روز امكانپذير نبود. چون شركتهايي كه بايد فرايند انتقال بيماران را انجام دهند،بايد به طور كامل تأييد شده و مجوز لازم را دريافت كنند. همچنين لازم بود اين شركتها در دو كشور دفتر داشته باشند. در اين ميان آنچه كه اهميت داشت اين بود كه به اين شركتها تاكيد شد در كشور عراق، خود مستقيما كار كنند نه اينكه شركت ديگري را در عراق واسطه قرار دهند. به همين منظور لازم بود شركتها به طور مستقيم دفتر خود را در عراق اداره كنند.
نظري گفت: 5 تا 6 شركت اقدامات لازم را براي دريافت مجوزها انجام دادهاند و تاكنون از اين تعداد 2 شركت دفتر خود را در عراق راهاندازي كردهاند.
وي اظهار كرد: شركتهاي مذكور براي فعاليت در اين زمينه ضرورت داشت كه از حوزه درمان دانشگاه، سازمان گردشگري و نماينده امور خارجه در استانداري خوزستان تاييديههاي لازم دريافت كنند. با اجراي اين طرح از عواقبي كه ورود و خروج نابسامان اتباع خارجي براي نظام و سيستم بهداشتي درماني كشور خواهد داشت، جلوگيري ميشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز عنوان كرد: بيشترين فعاليت و انتقال بيمار و استفاده از خدمات درماني بر اساس اين سيستم توسط كشور عراق انجام ميشود. بنابراين با توجه به گسترش تدريجي اين طرح ورود بيمارستانهاي بخش خصوصي در اين برنامه بسيار حايز اهميت است.