تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۸
کد خبر: ۸۷۶۹۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

پای صحبت یک بازرگان خوزستانی در مرز چذابه

یک بازرگان خوزستانی در غرفه 80 مرز چذابه گفت: بی نظمی در مرز چذابه، تخلیه نشدن به موقع بار و عودت دادن کامیون ها در این مرز موجب می شود تا برخی تجار کالاهای خود را برای صادرات به مرزهای دیگر منتقل کنند.

علی چلداوی روز دوشنبه در خصوص تخلیه و بارگیری کالا در مرز چذابه اظهار کرد: در این مرز هیچ گونه نظم و ترتیبی برای جداسازی کامیون ها و کالاها وجود ندارد، به طوری که تره بار و ماهی و سایر مواد غذایی در میان سیمان و دیگر مصالح ساختمانی تخلیه و بارگیری می شود و در بسیاری موارد این بی نظمی باعث ایجاد ترافیک شدید و مانع در ورود و خروج کامیون های ایرانی و عراقی می شود.

وی افزود: با وجود افزایش روز به روز صادرات، بارانداز دوم و محوطه انبار چذابه تاکنون به صورت خاکی باقی مانده و ذرات سیمان و گرد و غبار روی کف بارانداز می نشیند.

چلداوی ادامه داد: خروج کامیون ها از توقفگاه در این مرز، همیشه با تاخیر صورت می گیرد و با طی مسافت 25 کیلومتری با ایجاد ترافیک شدید در باسکول ها بارانداز انجام می شود.

وی گفت: این مساله در گرمای شدید تابستان با از دست رفتن ساعات اولیه روز، بسیار مشکل و طاقت فرسا می شود به طوری که تخلیه و بارگیری در اوج گرما توسط کارگران انجام می شود ودر هنگام ازدیاد کامیون ها نیز بسیاری از کامیون ها بدون تخلیه به توقفگاه عودت داده می شوند.

*درب خروجی و ترافیک بین بارانداز ایرانی و درب ورود گمرک عراقی و مشکل تخلیه نشدن بار کامیون ها

این بازرگان خوزستانی بیان کرد: با توجه به اینکه خروج کامیون های تخلیه شده ایرانی و ورود و خروج کامیون های عراقی از این درب صورت می گیرد، هنگام ازدیاد کامیون ها به بیش از 600 کامیون، ترافیک شدیدی در محل درب خروجی ایجاد می شود که مشکلات بسیاری از قبیل وارد نشدن به موقع کامیون های عراقی به بارانداز و به دنبال آن تخلیه نشدن بار و بازگشت کامیون های ایرانی به توقفگاه می شود.

وی ادامه داد: فاصله بین محل درب خروج بارانداز ایرانی و درب ورود گمرک عراق که حدود یک کیلومتر است به دلیل باریک بودن جاده و قرار گرفتن بازرسی هنگ مرزی در نقطه بسیار باریک و پیچ دار جاده، موجب ایجاد ترافیک شدید و حرکت بسیار کند کامیون های رفت و برگشت عراقی شده و با توجه به بستن مرز در ساعت پنج بعدازظهر بیشتر کامیون های ایرانی بدون تخلیه به توقفگاه عودت داده می شوند که روز بعد نیز همین مشکل باز تکرار می شود.

حمل بار هندوانه و مشکلات ترافیکی و بازگشت های مکرر

چلداوی در خصوص مشکلات حمل بار هندوانه که از بیشترین صادرات مواد غذایی از این مرز به عراق است، اظهار کرد: با توجه به اینکه صادرات هندوانه در بیشتر مرزها از قبیل شلمچه به دلیل مشکلات ترافیکی آن محدود و یا ممنوع شده، در مرز چذابه با افزایش روبه رو بوده ، و ترافیک شدید و معطلی کامیون ها در این مرز،باعث بازگشت مکرر این کالاها بدون تخلیه بار به توقفگاه شده و بازرگانان را دچار ضرر و زیان و مشکل جدی کرده است.

*تخلیه و بارگیری کالاها توسط دستگاه لیفتراک و اتلاف و شکستن کالاها

وی درباره وضعیت تخلیه و بارگیری کالاها توسط دستگاه لیفتراک بیان کرد: پیمانکار لیفتراک در خصوص اتلاف و شکستن کالاها توسط دستگاه لیفتراک هیچ گونه مسوولیتی را تقبل نمی کند و آن را به عهده رانندگان ایرانی و عراقی می داند.

چلداوی ادامه داد: با توجه به سرقت مکرر کالاها در انبار، متصدی انبار نیز هیچ گونه مسوولتی در قبال این سرقت ها را متقبل نمی شود که تمام بازرگانان از این وضعیت نابسامان ناراضی هستند و برخی کالای خود را به مرزهای دیگر منتقل کرده اند.

*نبود تلفن ثابت و اینترنت و طی مسافت 25 کیلومتری برای دریافت نمابر

این بازرگان گفت: با توجه به نیاز مبرم وجود تلفن ثابت و اینترنت و دریافت و ارسال فکس در بارانداز، متاسفانه با وجود اعتراض و مراجعه مکرر بازرگانان و نمایندگان به مخابرات شهرستان دشت آزادگان، بیش از یک سال است تلفن های ثابت بارانداز قطع است و بازرگانان برای دریافت نمابر خود مسیر 25 کیلومتری تا مرکز شهرستان را طی می کنند.

وی در ادامه گفت:متاسفانه در دو سال گذشته، هیچگونه جلسه ای بین مسوولان طرف عراقی و ایرانی برای پیگیری و رفع مشکلات صادرات،

تشکیل نشده و یکی از نتایج این نبود هماهنگی مشکلات پیش آمده در خصوص اجرای بدون هماهنگی قانون افزایش تعرفه های گمرکی عراق و نگه داشتن کامیون ها در گمرک عراق است.

چلداوی اظهار کرد: همچنین به تازگی هنگ مرزی مستقر در نقطه صفر مرزی از ساعت 14 به بعد از ورود کامیون های خالی به بارانداز ایرانی جلوگیری می کند و کامیون های ایرانی بدون تخلیه به توقفگاه عودت داده می شوند.

مدیر پایانه مرزی چذابه نیز در این خصوص اظهار کرد: در بحث توقفگاه کامیون ها و مشکل ترافیک آنها، به دلیل اینکه توقفگاه شهرداری به صورت مکانیزه نیست مشکل ایجاد می شود و کار از ابتدا اشتباه است و باعث ایجاد ترافیک شدید در این مرز می شود.

جلیل احمدی افزود: محل بارانداز این مرز نیز هنوز به طور کامل ساخته نشده و به ویژه در زمانی که کامیون ها برای تخلیه می آیند موجب ایجاد گرد و غبار در محل می شود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه دستگاه های لیفتراک در این مرز بیمه نیست پیمانکار آن تعهدی در قبال اجناس و خسارت احتمالی کالا قبول نمی کند و باید این دستگاه ها بیمه شوند، اما چون بیمه نکردن آن به نفع پیمانکار است از بیمه کردن خودداری می کنند.

مدیر پایانه مرزی چذابه ادامه داد: اگر نظارتی بر این امور از سوی اتاق بازرگانی و فرمانداری صورت گیرد این مشکلات نیز پیش نمی آید اما متاسفانه تنها مجوز داده می شود و نظارت انجام نمی شود.

فرماندار دشت آزادگان نیز در این خصوص اظهار کرد: پایانه چذابه از نظر فضا محدودیت بسیاری دارد و گنجایش محوطه کم است که موجب ایجاد ترافیک در این پایانه می شود.

عبدالرحیم ناطقی افزود: روزانه حدود 700 تا 800 کامیون ایرانی حامل بار در این پایانه تردد می کنند که به همین میزان نیز کامیون عراقی برای تخلیه بار تردد می کنند، که به دلیل کاهش فضا در این مرز، تردد با ترافیک سنگین روبه رو می شود.

وی بیان کرد: با وجود اینکه بارهای این پایانه تفکیک شده و تره بار و مصالح ساختمانی از هم جدا شده اند، هنوز فضای موجود جوابگوی این میزان بار نیست.

وی ادامه داد: از مواد صادراتی از مرز چذابه حدود 78 درصد از خوزستان و بقیه از سایر نقاط کشور است که این رقم در گذشته برعکس بود.

مرز چذابه در شهرستان دشت آزادگان در غرب خوزستان از سال 1382 گشایش یافت و سالیانه انواع کالا از جمله میوه، تره بار، سیمان، مصالح ساختمانی و مصنوعات فلزی و فولادی ، به ارزش بیش از 262 میلیون دلار از طریق این مرز به عراق صادر می شود.
مرجع / ایرنا
برچسب ها: چذابه
:
:
:
آخرین اخبار