
از سوي رهبر معظم انقلاب، سال گذشته، سال همت مضاعف و كار مضاعف و امسال نيز سال جهاد اقتصادي نامگذاري شد.
بي شك در راه رسيدن به امور مهم خودكفايي و شكوفايي اقتصادي از جمله در زمينه هاي ساخت مسكن، ايجاد اشتغال براي جوانان جوياي كار، فراهم كردن فضاي كسب و كار و افزايش روحيه ي نشاط و سلامتي جامعه، تلاش مضاعفي صورت گرفت، اما هنوز تا رسيدن به بلنداي اين امور، راه درازي در پيش داريم. راهي كه اين بار نيز، علاوه برهمت مضاعف و كار مضاعف، به تلاشي جهادگونه و جهادي ايثارگرانه و بي نظير نياز دارد تا بتوان هم در سطح كشور و نزد مردم وفادارمان رو سفيد شد و هم نزد جهان و جهانيان سرافراز و سر بلند بود.
البته در اين راه پر مشقت، همراهي و همگامي همه ي آحاد مردم از مسوولان گرفته تا قشرهاي مختلف مردم، احساس مي شود.
مردمي كه خالصانه و وفادارانه دست به دست هم دهند و فارغ از رنگ و نژاد، قوم و قبيله و گرايش هاي سياسي و حزبي، يكديگر را ياري و مساعدت كنند. مردمي كه خدمت به يكديگر سر لوحه كارشان قرار داشته باشد و منافع جامعه، كشور و نظام جمهوري اسلامي براي شان مهم تر از منافع خود باشد، تا نهال باغ فرهنگي و اقتصادي كشورمان به درخت تنومندي تبديل شود كه هم از آسيب هاي احتمالي در امان باشد و هم عطر، طعم و ميوه هاي آن نيز سراسر كشور را فرا گيرد و از سوي ديگر، پله هاي خود كفايي طي و راه هاي صدور محصول ها و توليدهاي با كيفيت- كه با استاندارد جهاني مطابقت دارد- به كشورهاي خارجي هموارتر و جذاب تر شود.
نگارنده معتقد است: جهاد اقتصادي، نيازمند شناخت از فرهنگ اقتصادي و نيز اقتصاد فرهنگي دارد. بايد براي ايجاد فرهنگ اقتصادی تلاش شود و قناعت نيز حاکم بر آن باشد و از سوي ديگر، برای رسیدن به سود اقتصادی، دنبال توليد هر کالایی نباشيم و مصرف گرایی بی رویه را هم فریاد نزنیم!
ما هنوز به اصلاح الگوي مصرف نياز داريم. اصلاحي كه در سال 88 مي بايست به مرحله ي اجرا گذاشته مي شد، اما متاسفانه فرهنگ اين امر مهم آن گونه كه لازم بود و انتظار مي رفت پياده و فراگير نشد. هر چند كه دلال ها و واسطه هايي را كه در راه امور اقتصادي و بازار كسب و كار، قد علم كرده اند و ضمن افزايش قيمت كالا و نارضايتي مصرف كنندگان، نمي گذارند آفتاب اقتصاد كشور به درستي بر جامعه بتابد، را نبايد از ياد برد!
دلالاني كه كم و بيش نقش واسط تعدادي از شركت ها و كارخانه ها را بر عهده دارند تا كالا را تحويل بنكدار يا اتحاديه ها دهند و آن گاه كالا پس از زدن يك دور قمري، به دست شهروندان برسد!
كم و بيش مي دانيم كه سه درصد ارزش افزوده يي كه به يك كالا تعلق مي گيرد، تا به دست مصرف كننده برسد، در حقيقت به 9 درصد مي رسد! مضافن، درصد سودهايي كه توليد كنندگان و دلالان و بنكداران بابت همين كالا براي خود تعيين مي كنند و بعد در اختيار مصرف كننده مي گذارند؛ باعث افزايش بي رويه قيمت كالا مي شود! بگذريم از اين كه گفته مي شود: سه درصد ارزش افزوده امسال ارزش پيدا كرده و به چهار درصد افزايش مي يابد!
به هر روي، امروزه نه تنها نياز به جهاد اقتصادي داريم، كه نيازمند تلاش و همت مضاعف همه ي مردم براي اصلاح الگوي مصرف و نيز همت و تلاش مضاعف مسوولان براي ريشه كن كردن دستان سبز واسطه ها و دلالان داريم.
امروزه، ضرورت تفاهم، وحدت كلمه و انسجام همه ي مسوولاني كه در طول 32 سال گذشته خالصانه دلشان براي نظام اسلامي و كشور و مردم سوخته و مي سوزد، احساس مي شود.
مي توان بدون اين كه دست در دست هم نهاد، ميهن خويش را آباد كرد. كافي است الگوي مصرف خويش را اگر اصلاح نكرده ايم، اصلاح كنيم، در ميدان جهاد اقتصادي، با همت و كار مضاعف و استفاده از ابزارهاي فرهنگي و احترام به حقوق انسان ها و مشاركت همه قشرهاي جامعه از جمله نخبگان، گام بگذاريم تا نهال عشق به نظام و كشور و مردم- كه سال هاي سال است در دل هاي مردم كشورمان سبز شده است- دل آسمان را نيز منور كند.
بياييم از پاييز رنگ ها و انگ ها، بحث ها و جدل هاي حزبي و جناحي و اختلاف افكنانه خارج شويم و عاشقانه و ايثارگرانه، به سوي بهار وحدت و همبستگي و دوستي هاي پاك و بي غش برويم.
ما كه اعتقاد داريم: براي ورود به ميدان اقتصادي نيازمند ابزار فرهنگي هستيم؛ پس بياييم براي سرافرازي، سلامتي و نشاط مردم كشورعزيزمان، تعاون و همكاري و عاشقانه، ايثار كنيم...