نماینده دشتآزادگان گفت: تالاب هورالعظيم يكي از ارزشمندترين ثروتهای كشور به حساب ميآيد كه به دليل سياستهاي غيرمنطقي تعدادي از دستگاههاي دولتي اين ثروت با ارزش، رو به نابودي است.
ناصر صالحينسب اظهار كرد: از سه شاخه آب تاميني تالاب، دو شاخه آن خشك شده است و يك شاخه در حدود 2 تا 3 متر آب تامين ميكند.
وی با اشاره به اظهارات رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با تامين بودن حقآبه این تالاب عنوان كرد: مردم هويزه و دشتآزادگان شاهد هستند كه حقآبه تالاب هورالعظیم تامين نميشود و عدم تامين حقآبه به تخريب گسترده اين تالاب منجر شده است.
صالحينسب افزود: كشاورزان منطقه با هزينه شخصي، یک كانال برگشتي ايجاد كردهاند كه 6 متر مكعب آب را از تالاب خارج و به زراعتها و كشتگاهها منتقل ميكند که در نتيجه آن، تالاب تخليه و خشك ميشود.
نماينده دشتآزادگان عنوان كرد: مساحت تالاب هويزه در خاك ايران 150 هزار هكتار است كه در حال حاضر به 28 هزار هكتار كاهش پيدا كرده است.
صالحينسب با اشاره به وضعيت نابسامان اقتصادي و اجتماعي مردم ساکن در منطقه تالاب هورالعظیم، گفت: با خشك شدن تالاب، صدها حرفه كاري در زمينه گاوميشداری، صيد ماهي، شكار پرنده و حصيربافي از بين رفته و اين خسارت اقتصادي و اجتماعي، زندگي مردم اين منطقه را دچار مشکل كرده است.
وي با بيان اينكه بخش زیادی از منبع و منشاء ريزگردها خارجي است، افزود: كانونهايي نیز در استان خوزستان موجود است. اگر به دليل وزش باد از سمت جنوب شرقي، ريزگرد ايجاد شود، منشاء داخلي كانون اين ريزگرد در حدفاصل ماهشهر و هنديجان است. دو كانون داخلي ديگر عبارت از حد فاصل هويزه و مرز ایران و عراق در محدوده تالاب و حواشي آن و همچنین در حد فاصل فكه و چذابه است که اين ريزگردها بيشتر به صورت طوفانهاي ماسهاي نمايان ميشوند.
نماینده دشتآزادگان گفت: از ديگر عوامل خشك كردن تالاب فعاليت شركتهاي نفتي در منطقه هور است. با خشك شدن هور خاك تالاب بسيار سبك ميشود و به مجرد وزش نسيم از زمين فاصله ميگيرد و در جهت باد حركت ميكند و ريزگردها را ايجاد ميكند.