رييس كميسيون حقوقي و املاك شوراي شهر گفت: بیش از 300 پرونده ساخت و سازهاي غيرمجاز در كميسيون در حال بررسي و پيگيري هستند.
هوشنگ شيرمردي اظهار كرد: برخي پروندههاي تصرفات و ساخت و سازهاي غيرمجاز در مجموعه شهرداري مناطق بررسي میشود و به شورا و كميسيون مربوطه نميرسد و آنچه كه در كميسيون مورد بررسي قرار ميگيرد عمدتا از اطلاعات مردمي است كه به آگاهي شوراي شهر رسيده است.
وي با بیان این که بيشتر ساخت و سازهاي غيرمجاز كاربري مسكوني دارند، ادامه داد: بيشتر ساخت و سازهاي غيرمجاز به اين صورت است كه فرد ابتدا ديواري به صورت غيرمجاز ميكشد و در اين محدوده تاسيساتي مستقر ميكند، سپس در مرحله بعد براي دريافت سند مراجعه ميكند؛ اينگونه موارد بسيار زياد است و چند هفته طول ميكشد تا نوبت پيگيري به پرونده فرا برسد.
رييس كميسيون حقوقي و املاك شوراي شهر اهواز گفت: دو علت عمده در گسترش تصرفات و ساخت و سازهاي غيرمجاز، شناسنامهدار نبودن املاك و زمينها و تعيين نشدن محدوده و حريم شهر اهواز است؛ در اين زمينه پيگيريهايي در حال انجام است اما يكشبه نميتوان به نتيجه رسيد.
شيرمردي افزود: البته با توجه به اينكه بيش از 50 تا 60 درصد درآمدهاي شهرداري، از محل املاك است، لازم است اقدامات سريعتري براي جلوگيري از گسترش اين پديده انجام شود.
وي اظهار كرد: هدف، بيشتر اصلاح كردن امور و نه برخورداري قهري با متصرفان و عوامل اين موضوع است. متاسفانه هنوز هم بقاياي بيبرنامگي مديريتهايي كه از قبل حاكم بودهاند، باقي است و این شرایط موجب گسترش ساخت و سازهای غیرمجاز شده است وگرنه دليلي ندارد شهرداري كلانشهر اهواز با اين عظمت املاك خود را تاكنون شناسنامهدار نکند تا از تصر غيرمجاز آنها جلوگيري شود.
رييس كميسيون حقوقي و املاك شوراي شهر اهواز گفت: شهرداري علاوه بر ساماندهي املاك خود، ميتواند بر اساس بند 10 و 20 ماده 55 قانون شهرداريها، براي املاك و زمينهاي ديگر هم برنامهريزي كند و با انجام ديواركشي، هم به زيباتر شدن چهره شهر كمك كند و از تجمع زباله در اين زمينها جلوگيري كرده باشد.