تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۸۳۳۳۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در حاشیه جشنواره فیلم اروند

اصغر فرهادی: فکر می‌کردم فیلمسازان بزرگ همه چیز می‌دانند/ امروز به ترس‎های جوانی خود می‎خندم

کارگردان برجسته سینمای ایران گفت: در جوانی وقتی تجربیات فیلم‎سازان بزرگ را می‎خواندم یا می‎شنیدم، به نظرم می‎رسید که آنها همه چیز می‎دانند و در هر رشته‎ای از فیلم‎سازی گرفته تا فلسفه سررشته دارند
کارگردان برجسته سینمای ایران گفت: در جوانی وقتی تجربیات فیلم‎سازان بزرگ را می‎خواندم یا می‎شنیدم، به نظرم می‎رسید که آنها همه چیز می‎دانند و در هر رشته‎ای از فیلم‎سازی گرفته تا فلسفه سررشته دارند.

اصغر فرهادی در حاشیه جشنواره فیلم اروند، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فیلم‎سازی را با ساختن فیلم کوتاه آغاز کردم و نخستین فیلم کوتاه خود را در سیزده سالگی ساختم.

وی افزود: در سال‎هایی که در زمینه فیلم‎سازی فعالیت کردم تجربیات متفاوتی را به دست آوردم که ارائه این تجربیات شخصی برای شاگردان خودم و دیگر هنرآموزان، ممکن است نتایج مشابهی را در برنداشته باشد.

این کارگردان برجسته سینمای ایران با اشاره به برخی موانع بر سر راه فیلم‎سازان جوان تصریح کرد: می‎خواهیم امروز در خصوص برخی ترس‎ها و دغدغه‎های علاقه‎مندان به فیلم‎سازی صحبت کنیم که مانع کارکردن آنها می‎شوند.

فرهادی ادامه داد: در این نشست به برخی راهکارهای مهم برای برطرف کردن این ترس‎ها و چگونگی غلبه بر آنها خواهیم پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که من فیلم کوتاه می‎ساختم از چیزهایی می‎ترسیدم که اکنون به آنها می‎خندم چون امروز دیگر فکر نمی‎کنم که این مسائل ترسناک باشند.

این فیلم‎ساز کشورمان گفت: یکی از ترس‎های من در آن زمان این بود که وقتی تجربیات فیلم‎سازان بزرگ را می‎خواندم یا می‎شنیدم، به نظرم می‎رسید که آنها همه چیز می‎دانند و در هر رشته‎ای از فیلم‎سازی گرفته تا فلسفه سررشته دارند.

فرهادی افزود: در آن زمان این اطلاعات برای من دست‎نیافتنی می‎کرد و گمان می‎کردم نمی‎توانم روزی به چنین جایگاهی برسم در حالی که بعدها فهمیدم اینگونه نیست و یک فیلم‎ساز واقعا به همه چیز اشراف ندارد و در مورد همه چیز نمی‎داند.

وی در ادامه، تکنیک‎های فیلم‎سازی را دلیل دیگری برای دلهره و ترس فیلم‎سازان جوان برشمرد و گفت: بخش زیادی از کاری که یک فیلم‎ساز انجام می‎دهد شهودی است و حتی خود فیلم‎ساز هم ابتدا نمی‎داند که چگونه می‎خواهد به یک پرده یا یک بازی برسد و این از ناخودآگاه آنها سرچشمه می‎گیرد.

فرهادی اضافه کرد: ما برای ساختن فیلم نیاز به یک سرمایه احساسی عاطفی داریم که اگر از آن بهره‎ای نبرده باشیم، فیلم‎ساز نمی‎شویم.

وی در پایان گفت: در ادامه کار باید از تکنیک‎های فیلم‎سازی استفاده کنیم تا بتوانیم این سرمایه را به‌کار بگیریم.

اصغر فرهادی سه سال پیش برای ساخت فیلم «جدایی نادر از سیمین» به عنوان نخستین کارگردان ایرانی موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی شد. این فیلم پیش از آن نیز جوایز گلدن‌گلوب بهترین فیلم غیر انگلیسی و همچنین خرس طلایی جشنواره فیلم برلین را برده بود.

فرهادی همچنین با آخرین فیلم خود «گذشته» توانست نامزد دریافت نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن و برنده جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی گلدن‌گلوب شود.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار