تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۸۳۲۰۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون وزیر ارشاد:
تعلیم و تعلم قرآن باید در مسجد انجام شود
معاون قرآنی وزیر ارشاد جایگاه اصلی قرآن را در مساجد دانست و گفت: مساجد بنا شده‌اند و واقفان آنها را وقف کرده‌اند تا محل تعلیم قرآن کریم باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی در آیین اختتامیه نهمین دوره مسابقات سراسری قرآنی «مدهامتان» که امروز (سوم اسفند) در اهواز برگزار شد، با اشاره به آیات سوره الرحمن آن را از زیباترین آیات قرآن کریم دانست و اظهار کرد: به همین دلیل این سوره عروس قرآن نام گرفته است ولی متأسفانه از این سوره خوب استفاده نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه بر اساس آیات نخست سوره الرحمن خداوند پس از خلقت بیان را به انسان آموخت، افزود: در این آیات صحبت از وجود نظم در نظام هستی بدون هیچ‌گونه اختلاف و تناقض، سجده موجودات دیگر غیر از انسان و میزان سخن آمده است. میزان خداوند نیز عدالت است و بر اساس این آیه انسان نباید در عدالت طغیان کند.

حشمتی با اشاره به اینکه از زمان آغاز ترتیل‌خوانی در مساجد تعداد اندکی مرتل وجود داشته است، گفت: به برکت خون شهدا و راهنمایی‌های بزرگان و علما اکنون در مساجد مرتلان بسیاری فعال هستند که به درستی قرآن تلاوت می‌کنند و وظیفه «یَتلو عَلَیهِم آیاتِهِ وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ؛ آیه 164 سوره آل عمران» را انجام می‌دهند و این امر از سنگر مساجد شروع شد و ادامه خواهد یافت.

معاون قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه جایگاه اصلی قرآن در مساجد است، گفت: تعلیم و تعلم باید در مسجد صورت گیرد. شاید پس از نماز که بخش عمده‌ای از آن نیز قرآن کریم است، واجب‌تر از تعلیم، تلاوت و تفسیر قرآن کریم نباشد. اما متأسفانه در بسیاری از مساجد استان‌های کشور نه تنها تعلیم قرآن کریم اندک بوده است بلکه جوانانی که می‌خواهند برنامه‌های قرآنی نیز داشته باشند با موانع مواجه می‌شوند.

وی با تصریح بر اینکه مساجد بنا شده‌اند و واقفان آنها را وقف کرده‌اند تا محل تعلیم قرآن کریم باشند، گفت: از حدود 60 هزار مسجد کشور که باید محفل قرآنی داشته باشند متأسفانه برخی از آنها حتی کلاس‌های آموزشی قرآن نیز ندارند سخن می‌گویم. برخی از این مساجد اقامه نماز جماعت نیز ندارند.

معاون قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری در مساجد کشور شده است اما به جز در وقت نماز بهره‌برداری از آن نمی‌کنیم؛ «لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ؛ در همان روز است که از نعمت [روى زمین] پرسیده خواهید شد؛ آیه هشت سوره تکاثر». در روز قیامت علاوه بر نعمات شخصی از نعمات اجتماعی نیز سؤال می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه استان خوزستان یادآور شهدای گرانقدری است، گفت: جای جای اهواز و دیگر شهرهای این استان خاطرات روزهای سخت هشت سال دفاع مقدس را برای ما تازه می‌کند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار