در پی هشدارهای کارشناسان مبنی بر نامساعد بودن شرایط در زیستگاه صدهکتاری دیمه برای 40 رأس آهو، مدیرکل محیط زیست خوزستان از مناسب بودن شرایط برای نگهداری 80 رأس آهو خبرداد.
تورج همتی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه برخی کارشناسان بدون مطالعه نظرات غیر کارشناسی مبنی بر نا مساعد بودن شرایط برای آهوان زیستگاه دیمه می دهند گفت: در حال حاضر وضعیت این زیستگاه خیلی هم مناسب است و گنجایش دو برابر تعداد فعلی آهو را دارد.
به گفته همتی، در منطقه شکار ممنوع دیمه رامهرمز فضایی به مساحت 100 هکتار برای احیاء آهوی ایرانی ایجاد و در این منطقه امکاناتی نظیر ایستگاه قرنطینه، آبشخور و پاسگاه محیطبانی احداث شده است.
همتی با اشاره به زیستگاه میش داغ که از دیرباز زیستگاه طبیعی آهو بوده افزود: همزمان با هفته محیط زیست سایت تکثیر واحیاءآهوی ایرانی در منطقه شکار ممنوع میش داغ دردشت آزادگان استان خوزستان افتتاح شد. این سایت در مجموعه 54 هزار هکتاری منطقه شکار ممنوع میش داغ در فضایی به مساحت 143هکتار وبه طول 4.5کیلومترفنس کشی شده است .از نظر تاسیسات وزیر ساختها در حال حاضرمرکز محیطبانی میش داغ با سطح زیر بنای150متر مربع احداث وآب مورد نیاز وحوش نیز باایجاد بند ذخیره نزولات آسمانی تامین شده است.
به گفته وی، آهوانی که قرار است در این منطقه نگهداری شوند از طبیعت خوزستان که از قدیم محل زندگی آهوان ایرانی بوده زنده گیری می شوند و از مناطق مند و خارک استان بوشهر مانند آنچه در زیستگاه دیمه انجام می شود به این سایت منتقل نمی شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان منطقه میش داغ را یکی از مهمترین زیستگاههای طبیعی آهوی ایرانی نام برد و گفت:" با توجه به مطالعات انجام شده و برسیهای کارشناسی به عمل آمده اجرای طرح در این منطقه برای حفاظت از آهوی ایرانی ضروری است. ضمن اینکه هدف ما در اجرای این طرح احیاء وتکثیر آهوی ایرانی است.
به اعتقاد وی، بین زیستگاه های آهو در استان خوزستان که تا سه دهه قبل جمعیت قابل توجهی آهو را در خود جای می دادند ( از جمله دشت شعیبیه شوشتر، دشت الباجی اهواز، پشمینه زار اندیمشک، دیمه رامهرمز، آهودشت و چغازنبیل و ....) این منطقه تنها جایی است که جمعیت اندکی از آهو همچنان در آن زیست می کنند.
همتی در خصوص افزایش مساحت زیستگاه دیمه اظهار داشت: در صورتی که اعتبار 500 میلیون تومانی که برای این امر و احیا زیستگاههای کرخه و دز پیش بینی شده بود تأمین شود تا سال آینده 50 هکتار به مساحت این منطقه افزوده می شود.
وی با اشاره به تعداد کم آهوان در استان خوزستان گفت: در حال حاضر به جز آهوانی که در شرایط نیمه اسارت زندگی می کنند حدود 50 رأس آهو در استان وجود دارد که بسیار کم است اما محیط زیست ظرف پنج سال آینده برنامه هایی برای رساندن این تعداد حداقل به 500 رأس در نظر دارد.