نخستین جلسه هم اندیشی اعضاء اتاق فکر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه، دکتر ابراهیم حیدری مسئول اتاق فکر دانشگاه و اکثریت اعضاء این اتاق که قریب به اتفاق از اعضاء هیئت علمی دانشگاه می باشند، سه شنبه 16 دی ماه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این جلسه ضمن تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد باسعادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و همچنین گرامیداشت 16 دی ماه روز شهدای دانشجو که مصادف با سالروز شهادت شهدای هویزه و نیز خاکسپاری 5 شهید گمنام آرمیده در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است، با اشاره به تاریخچه تشکیل اتاق فکر در جهان گفت: در حقیقت اتاق فکر در درجه اول برای تجمیع دانش است، هر یک از ما در حیطه خاصی ممکن است نظراتی داشته باشیم، منتها به خاطر اینکه همه ما بشر هستیم با خطای ذهن در تحلیل پدیده مواجه می باشیم و هر انسانی ممکن است دچار خطا شود.
وی افزود: اولین گام برای اینکه خطاهای ذهن را جمع بندی کنیم و از بروز خطا جلوگیری کنیم و در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها خطا ها را حذف کنیم، این است که از خرد جمعی در اندیشیدن استفاده کنیم و بعد، از این دانش مشترک برای ایجاد یک نگرش در سیستم استفاده و در وهله بعد، اولویت های اساسی که در آن سیستم وجود دارد را شناسایی کنیم که سرانجام منجر به تغییر رفتار شود.
ایدنی گفت: در کل سه فرآیند در ساز و کار اتاق فکر وجود دارد که شامل تجمیع و اشتراک دانش و پژوهش، ایجاد نگرش و در نهایت خروجی آن که به تصمیم سازی می انجامد.
رئیس دانشگاه بیان نمود: اتاق فکر قرار نیست به عنوان حیاط خلوت مدیرانی باشد که هر وقت از روزمرگی ها خسته می شوند به آن پناه بیاورند، بلکه اتاق فکر مرکزی است برای تصمیم سازی و کمک به فرآیند تصمیم گیری، یعنی باید اولویت هایی که سازمان در آن مداخله کند و موضوعاتی که در حال حاضر با آن مواجه است یا پیش بینی می شود که در آینده آن معضلات فراروی سازمان مطرح باشد را شناسایی نموده و در نهایت با یک پژوهش، بهترین فرآیندی که باید در آن مداخله شود و راهکارها را فراهم کرده و در اختیار مدیران اجرایی بگذارد.
وی گفت: در پروسه اتاق فکر یا هر کار فکری دیگر، یک خروجی به عنوان هدف غایی داریم اما یک سری دستاوردهایی در طی کار بدست می آوریم و آن این است که ما در این پروسه ها رشد می کنیم و توانمندی های جدیدی برایمان ایجاد می شود.
وی تصریح نمود: بسیاری از حوزه هایی که در آن وارد می شویم، معرفت و دانشمان را افزایش می دهد و به نوعی در داوری و قضاوت های ما در حوزه های دیگر مفید است. در هر حوزه ای که انسان دانشش افزایش پیدا کند باعث می گردد تصمیم سازی های آن در دیگر حوزه ها نیز توسعه و گسترش پیدا کند.
ایدنی اظهار داشت: افراد فعال در اتاق فکر، برآمده از افکار عمومی کارشناسان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه هستند و طبعا" منبع بسیار خوبی برای کمک به شناسایی اولویت ها در دانشگاه می باشند.
قائم مقام وزیر در استان در پایان گفت: بحث های کارشناسی که به ما ارائه می شود تا آنجا که می توانیم اجراء می کنیم، البته انتظاری که ما از اتاق فکر داریم این است که دقیقا" بر اساس شرایط عینی موجود تحلیل کند، تصمیم بگیرد و حرکت و مسیرش در خلاء و مبتنی بر آرزوها نباشد.