تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
کد خبر: ۷۵۱۸۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نارسایی کلیه سالانه هشت درصد افزایش می یابد
اگر بیماری های کلیوی یا عوامل زمینه ساز آن مانند دیابت و فشار خون به خوبی کنترل و سبک زندگی سالم رعایت شود، تا 50 درصد می توان از بیماری های مزمن کلیوی پیشگیری کرد
رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه سالانه، شیوع نارسایی کلیه در کشور هشت درصد افزایش می یابد.

دکتر کتایون نجفی زاده افزود: اکنون در کشور حدود 27 هزار بیمار دیالیزی وجود دارد و از سال 1346 تاکنون 30 هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است.

وی ادامه داد: فشار خون و دیابت از مهمترین عوامل بروز نارسایی کلیوی در کشور به شمار می رود.

رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت از افرادی که تاکنون کلیه های خود را چکاپ نکرده اند، خواست تا بررسی های اولیه را در این زمینه انجام دهند زیرا بسیاری از بیماران از بیماری خود خبر ندارند.

وی با بیان اینکه کلیه های سنگ ساز نیز یکی از عوامل بروز نارسایی های کلیوی است، خاطرنشان کرد: اگر بیماری های کلیوی یا عوامل زمینه ساز آن مانند دیابت و فشار خون به خوبی کنترل و سبک زندگی سالم رعایت شود، تا 50 درصد می توان از بیماری های مزمن کلیوی پیشگیری کرد.

رییس اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت گفت: باید از بروز بیماری های کلیوی پیشگیری کرد اما اگر بیماری اتفاق افتاد، افراد باید فورا تحت نظر متخصصان قرار گیرند تا نیاز به دیالیز ایجاد نشود و درصورت نیاز به دیالیز، مراقبت های درمانی لازم باید دریافت شود.

نجفی زاده یادآور شد: علاوه بر دیابت و فشار خون، سنگ کلیه نیز ممکن است موجب انسداد مجاری ادراری شده و این مساله نیز موجب بروز نارسایی کلیه خواهد شد، بنابراین به مبتلایان سنگ کلیه توصیه می شود که مایعات به اندازه کافی بنوشند.

وی گفت: بیماران نیازمند پیوند کلیه بهتر است در درجه اول از اعضای خانواده و خویشاوندان خود کلیه بگیرند و اگر موفق به این کار نشدند از افراد دچار مرگ مغزی و در غیراینصورت از افراد غریبه اما از مسیرهای قانونی کلیه را دریافت کنند.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار