دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر با تاکید بر لزوم ساماندهی صادرات ماهی به کشور عراق از مرز شلمچه گفت: عرضه ماهی در مرز شلمچه بیش از تقاضای طرف عراقی است.
احمد شریفات روز پنجشنبه صادرات بی رویه ماهی به کشور عراق را دلیل اصلی ضرر و زیان تولید کنندگان دانست و افزود: صادرات بی رویه علاوه بر ضرر و زیان تولیدکنندگان در ارزآوری تاثیر منفی خواهد داشت.
وی برگزاری نشست مشترک با اعضای اتحادیه آبزیان خوزستان، نمایندگان تولیدکنندگان و صادرکنندگان و تنی چند از مسوولان ذیربط در خصوص ساماندهی وضعیت صادرات ماهی در مرز شلمچه را یادآور شد و گفت: کارگروهی در این نشست برای ساماندهی مرز شملچه تشکیل شد.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خرمشهر افزود: از هفته آینده روند صادرات بر اساس تقاضای بازار عراق صورت می گیرد.
وی ظرفیت بازار ماهی عراق را روزانه 150 تن عنوان کرد و گفت: به دلیل نبود هماهنگی در صید ماهی در حوضچه های استان خوزستان، برخی مواقع بیش از 150 تن توسط کامیون ها در مرز حضور می یابند که علاوه بر فاسد شدن محصول موجب کاهش ارزش ماهی و ضرر و زیان صادرکنندگان می شود.
شریفات با اشاره به صادرات 30 هزار تن ماهی پرورشی به ارزش 150 میلیون دلار در سال گذشته افزود: سهم صادرات ماهی از خرمشهر بیش از شش هزار تن ماهی پرورشی بوده است و پیش بینی می شود امسال نیز به همین میزان، ماهی از خوزستان به کشور عراق صادر شود.
وی اظهار کرد: برای توسعه صادرات پایدار باید چالش های صادراتی را برطرف و همه جوانب تولیدی، عرضه و تقاضای بازار عراق را بررسی کنیم.
برداشت ماهی از مزارع پرورش ماهی گرمابی بویژه مجتمع پرورشی شهید احمدیان خرمشهر از آبان تا اسفندماه هر سال ادامه دارد.