معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه لایحه مدیریت شهری که جایگزین قانون شهرداریها است برای تصویب تقدیم دولت شد، گفت: با تصویب این لایحه شورا و شهردار تقویت میشوند.
علی نوذرپور پیش از ظهر امروز در همایش دو روزه مدیران امور شهری و استانداریهای کشور با بیان اینکه لایحه مدیریت شهری که جایگزین قانون شهرداریها است برای تصویب تقدیم دولت شد، اظهار کرد: این لایحه مباحث بسیاری دارد و فرصت بررسی در آن وجود دارد.
وی افزود: هنوز ابعاد مهم این پیشنویس باز نشده و تنها یک بند از 297 ماده آن که به موضوع انتخاب شهردار برمیگردد، مورد توجه قرار گرفته است.
نوذرپور ادامه داد: در خصوص این بند از لایحه بحثهایی شده در حالی که در این لایحه به یکی از دغدغههای جدی مدیران شهری پاسخ داده میشود.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه چرا تا الان یک وظیفه از دولت به مدیران شهری واگذار نشده و این موضوع نشان میدهد یک گرایش عمومی در دولتمردان وجود دارد، تصریح کرد: دولت و وزارت این تصمیم را گرفتند و این لایحه نقطه آمال همه کسانی است که در مدیریت شهری فکر میکنند و تخصص دارند.
وی بیان کرد: ضرورت دارد این لایحه در جلسات و گروههای مختلف مورد بررسی قرار گیرد و مدیران کل امور شهری و استانداریها به مفاد این لایحه آگاهی کامل داشته باشند.
نوذرپور یادآور شد: در تهیه این لایحه از مشارکت همه مدیران شهری استفاده شده و اگر برخی اعضای شوراها اعلام کنند که در تهیه و نهایی شدن پیشنویس لایحه نقشی نداشتند، اشکال در مدیریت شهرهای آنها بوده است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: اگر این لایحه تصویب شود مدیریت یکپارچه امور شهری محقق میشود و شوراهای شهر تنها شورای شهر و نه شورای شهرداری خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: این لایحه تضعیف شورای شهر را به دنبال ندارد بلکه برخلاف اظهارات برخی شورائیان موجب تقویت شوراها میشود.
نوذرپور تصریح کرد: برای وجود شهردار قوی در شهرهای بزرگ، کلانشهرها و مراکز استانها، انتخاب این شهردار توسط مردم انجام میشود، در 44 کشور دنیا این موضوع به این شیوه انجام میشود و این روند و گرایش قالب به سمت انتخابی شدن شهرداران است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه مشروعیت انتخاب توسط مردم اقتداری به شهردار میدهد که مدیریت صحیحی انجام دهد، گفت: مگر میشود شهردار با مدیریت یک و دو ساله بتواند درست کار کند؟
وی افزود: مدیریت حداقل چهار تا پنج ساله عمر معتدل برای برنامهریزی و کار است و به همین دلیل دولتها اغلب چهار و پنج ساله هستند.
نوذرپور عنوان کرد: شهردار در مدت کوتاه نمیتواند از فرصت کافی برای انجام وظایف برخوردار باشد و از اقتدار کافی برخوردار نیست؛ ضمن اینکه شورا نیز با این لایحه دارای اقتدار میشود و اقتدار و قدرت شورا و شهردار در کنار هم، قدرت چانهزنی با مدیران دولتی بیشتر میشود.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بیان کرد: این بند در شهرهای بزرگ اجرا میشود که از یک هزار و 243 شهر کشور تنها 50 شهر شهردار انتخابی خواهند داشت و حدود یک هزار و 200 شهر دیگر به همان وضعیت سابق ادامه میدهند.
وی ادامه داد: دیوان محاسبات نیز در این لایحه دیده شده که نظارت بر شورا و شهرداری را انجام میدهد.
نوذرپور تصریح کرد: همچنین در این لایحه خزانه شهر پیشبینی شده و همه ورودی و خروجی شهر در خزانه متمرکز میشود و این خزانه بودجه شهر خواهد بود.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در پایان یادآور شد: همچنین در این لایحه اجرائیات شهرداری که در بسیاری از مسائل دچار مشکل بود، از حمایتهای لازم برخوردار میشود و پلیس شهر پیشبینی میشود که از اختیارات نیروی انتظامی برخوردار است و ضابط اجتماعی خواهد بود.