معاون عمرانی استاندار خوزستان از ایجاد قرارگاه فرماندهی برای تسهیل تردد زوار اربعین حسینی در این استان خبر داد.
احمد سیاحی عصر امروز در جلسه هماهنگی بهمنظور تسهیل سفر زائرین اربعین حسینی، اظهار کرد: در کنار همه قابلیتها در استان خوزستان چندین شاخص دیگر در این استان وجود دارد که شاید بالاتر از دیگر شاخصها باشد.
وی افزود: این استان از قدیمالایام مزین به 13 یادمان دفاع مقدس و 36 نقطه خاص دیگر است که سالانه شاهد حضور گسترده زائران راهیان نور در این استان هستیم.
معاون عمرانی استاندار خوزستان اضافه کرد: در این زمینه نیز هر ساله تمهیداتی فراهم و جلسات متعددی برگزار میشود که در پایان سال گذشته و آغاز سال 93 استان خوزستان رتبه دوم را در زمینه میزان حضور مهمانان نوروزی کسب کرد.
سیاحی گفت: این استان در کنار مسائل عمرانی، کشاورزی، نفت، بنادر و سدها، دو پایانه اساسی چذابه و شلمچه را دارد که در زمینه صادرات و واردات و به ویژه تردد زائران عتبات عالیات نقش بسزایی را در استان ایفا میکنند.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه برخی تکالیف سازمانی هستند و باید اجرا شوند و برخی تکالیف نیز مربوط به مقطع خاصی هستند که میطلبد جلساتی برای آنها برگزار کرد، گفت: این جلسه با همه جلسات تفاوت دارد و آن اینکه جلسهای است که باید فارغ از تمام مسائل کاری و وظیفه محوله به آن اهتمام داد چراکه دارای پاداش اخروی است.
وی یادآور شد: شاید بسیاری از افراد حاضر در این جلسه نتوانند جزء زوار اربعین حسینی باشند اما به دلیل اینکه برای تسهیل امر تردد زوار عمل میکنید، یقینا اجر این کار کمتر از زیارت نخواهد بود.
سیاحی بیان کرد: در این موضوع محدودیت شدید زمانی وجود دارد و به دلایل متعددی مسائل راه در این استان به خوبی رسیدگی نشده است که موجب میشود، در چنین مقاطعی جلسات اینچنینی برگزار شود.
این مسئول ادامه داد: به دلایل مسائلی که در کشور عراق وجود دارد و از جمله ناامنی در این کشور، باید اهتمام ویژهای در این کار داشت و یقینا بسیاری از مشکلات را میتوان حل کرد.
وی با اشاره به اینکه مردم از استانهای مختلف از پایانههای شلمچه و چذابه برای زیارت اربعین حسینی تردد میکنند، تصریح کرد: ضرورتی به تامین اعتبار استانی برای ساماندهی مسیر سوسنگرد تا چذابه وجود ندارد چراکه یک مسیر شریانی است و اعتبارات ملی را میطلبد اما به دلیل اهمیت موضوع از اعتبارات استانی برای ساماندهی این مسیر استفاده شد.
سیاحی تاکید کرد: یک قرارگاه فرماندهی باید برای این کار داشته باشیم که موضوعات را احصا کند که دبیری این قرارگاه بر عهده اداره کل حج و زیارت استان است. مصاحبه و اطلاعرسانی در خصوص همه کارهای زوار اربعین حسینی نیز بر عهده دبیر قرارگاه خواهد بود.
* منطقه آزاد اروند پیگیر حذف عوارض زائران اربعین باشدمدیرکل حج و زیارت خوزستان گفت: منطقه آزاد اروند پیگیر حذف عوارض زائران اربعین باشد.
ناصر حویزاوی عصر امروز در جلسه هماهنگی بهمنظور تسهیل تردد زائران اربعین حسینی اظهار کرد: در استان خوزستان مجوز برای تردد زائران از دو پایانه چذابه و شلمچه صادر شد که امیدواریم در پایانه چذابه با بهسازی زیرساختها و راهاندازی سایت اسکان زائران برای زواری که از استانهای دیگر به این پایانه میآیند، امر تردد تسهیل شود.
وی افزود: در پایانه چذابه به دلیل اینکه عملیات در این پایانه به صورت طولی است و در طول جاده انجام میشود و زمینهای این محدوده آغشته به مین است، لذا ضروری است که علائم هشداری در این پایانه نصب شود.
حویزاوی گفت: سازمان حج و زیارت بیمه تمام زائران را پذیرفت و تنها منطقه آزاد اروند باقی ماند که پیگیر لغو اخذ عوارض از زائران باشد که مشکلات کمتری متوجه زائران باشد و تمام گرهها برای روانسازی حرکت برداشته شود.
مدیرکل حج و زیارت استان خوزستان با بیان اینکه در بحث تامین اتوبوس نیز با توجه به اینکه در پایانه چذابه شاهد ترافیک سنگین هستیم، تصریح کرد: در سال گذشته در بحث برگشت زائران با مشکلات جدی مواجه بودهایم که تامین وسائل نقلیه مشکل عمده در این زمینه بود.
وی ادامه داد: در بحث ارائه خدمات توسط خیرین و هیئتها نیز نیاز به دستورالعمل وجود دارد که این خدمات به صورت ساماندهی شده ارائه شود.
حویزاوی در پایان یادآور شد: اعزام زائران از یکم آذرماه سال جاری انجام میشود و در روز اربعین نیز شاهد بازگشت حداکثری زوار خواهیم بود که با حذف عوارض خروج از زوار امیدواریم شاهد توقف کمتری در گذرگاهها باشیم.
* لزوم آمادگی نیروهای پشتیبانی و امداد و نجات خوزستان در زیارت اربعینفرمانده نیروی انتظامی خوزستان، خواستار آمادگی کافی نیروهای پشتیبانی و امداد و نجات این استان در زیارت اربعین حسینی شد.
سردار احمدرضا اسحاقی عصر امروز در جلسه هماهنگی بهمنظور تردد زائران اربعین حسینی، اظهار کرد: در پایانههای مرزی استان و به ویژه پایانه چذابه کمبود شدید مکان برای استقرار زوار وجود دارد که این موضوع مشکلات بسیاری را به وجود میآورد.
وی، خواستار برنامهریزی منظم و دقیقی برای تردد زائران در اربعین حسینی شد و گفت: فاصله گیت خروجی در چذابه تا مرز دروازه عراق از مشکلات اساسی است که باید در این مسیر تعدادی اتوبوس لحاظ شود.
اسحاقی افزود: همچنین در پایانه چذابه مشکل پارکینگ وجود دارد و گیتهای کنترل نیز در این پایانه ناکافی است.
فرمانده نیروی انتظامی خوزستان بیان کرد: در دستگاههای بازرسی نیز نقص فنی وجود دارد و باید راکتهای دستی در اختیار ماموران مرزی قرار داده شود.
وی یادآور شد: ساماندهی دستگاههایی که به موجب قانون مجاز شدهاند وجهی را از مترددین دریافت کنند که شهرداری یا هر ارگان دیگری که متولی این امر است، باید این موضوع را ساماندهی دهد.
اسحاقی ادامه داد: در بانکها نیز بحث حضور شعب به صورت شبانهروزی مطرح است که این نقصان در تردد زائران ایجاد مشکل میکند و حتی در درآمدهای دولت نیز اختلال ایجاد میکند.
فرمانده نیروی انتظامی خوزستان با اشاره به اینکه آمار زوار در سال گذشته 70 درصد از درون استان و 30 درصد خارج از استان بودهاند، تصریح کرد: در سال جاری پیشبینی میشود این رقم به 50 درصد و 50 درصد برسد؛ همچنین تعداد زائران نیز افزایش خواهد یافت و رجوع به پایانههای چذابه و شلمچه بیشتر میشود.
وی ادامه داد: باید پیشبینی شود که اگر قرار است در آن سوی مرز اتفاقی افتد و بنا شد همه زوار مراجعت کنند یا حادثهای دهد که نیاز به پشتیبانی و امداد و نجات باشد، باید آمادگی کافی برای این کار وجود داشته باشد و نقش هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی باید در این زمینه به صورت ویژه دیده شود.
اسحاقی در پایان متذکر شد: حرکت تکفیریها نکتهای است که احتمالا مردم اراده کنند در مواجهه با تهدیدات آنها حضور چشمگیری داشته باشند، لذا تشکیل قرارگاهی به عنوان تسهیل کننده سفر زائران اربعین حسینی میتواند کارگشا باشد.