قائم مقام دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: رونق گرفتن اقتصاد خوزستان يكي از مزاياي توسعه صنعت توريسمدرماني در استان است.
دكتر علي خداداي در جلسه هماهنگي برگزاري اولين همايش ملي گردشگري سلامت در استان خوزستان و كنگره منطقهاي جنوب غرب كشور با محوريت توريسمدرماني كه امروز برگزار شد، اظهار كرد: بحث توريسمدرماني، دغدغهای جهاني است كه تبديل به يك ميدان رقابت شده و بیشتر كشورهاي در حال توسعه و پيشرفته در صدد جذب بخش مهمي از گردش مالي در اين حوزه هستند.
وي ادامه داد: يكي از مهمترين گردشهاي مالي جهان، گردش مالي مربوط به امور پزشكي است كه از تجهيزات پزشكي و بخشهاي درماني و بهداشتي گرفته تا مسايل جانبي را به خود اختصاص داده است. تمامي كشورها درصدد جذب بخشي از بودجههاي سرگرداني هستند كه در جايگاههاي مختلف دنيا وجود دارد و اگر زمينه مناسبي براي جذب آنها فراهم شود، قطعا ميتواند به توسعه و پيشرفت هر كشور كمك كند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز افزود: در كشور ما شرايط و پتانسيلهاي مهمي موجود است؛ يكي از مهمترين پتانسيلها، وجود بخشهاي تخصصي و فوقتخصصي پزشکی در استان خوزستان به خصوص شهر اهواز است. بيمارستانهاي ما داراي بخش هاي پيشرفته هستند و اين ميتواند زمينه جذب بيماران خارجي را فراهم كند.
خداداي اظهار كرد: مرز مشترك جغرافيايي ما با كشورهاي عربي همجوار به خصوص عراق و كويت و حاشيه خليج فارس يكي ديگر از فاكتورهاي مهم براي استان خوزستان است. همچنين از مهمترين شاخصههاي استان خوزستان كه ديگر استانهاي كشور ندارند، قرابت فرهنگي بين استان خوزستان و استانهاي همجوار در كشور عراق است.
وي ادامه داد: بهرهمندي خوزستان از اين شاخصه، زمينه لازم را در عرصه رقابت براي استان ما با دیگر استانهاي كشور ايجاد میكند ولی براي اين كه بتوانيم در توسعه گردشگری سلامت پيشرفت داشته باشيم، به بسترسازي مناسب در اين عرصه نياز است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: مساله مهم در توسعه عرصه توريسمدرماني، ايجاد اعتماد و شناساندن پتانسيلهاي موجود در استان خوزستان براي افراد متقاضي آن سوي مرزها است. در این امر، قطعا وزارت خارجه و ساير نهادها مانند ميراث فرهنگي، صدا و سيما و رسانههای جمعي ميتوانند كمك شاياني كنند.
خدادادي اظهار كرد: به موجب قراردادي میان وزارت خارجه هند و وزارت خارجه عراق؛ به صورت هفتگي حدود 70 بيمار برای طی مراحل درمان، از بصره به دهلي انتقال مییابند که تنها هزينه انتقال هر بیمار یک هزار دلار است. با توجه به بعد مسافت بين عراق و هندوستان، پيگيري مراحل درمان مشكلات زيادي براي بيماران ايجاد ميكند؛ در چنین شرایطی و با توجه به نزديكي شهرهاي مرزي عراق با خوزستان، اگر زمينه مناسب براي درمان بيماران کشورهای همسایه فراهم شود، زمينه مناسبي براي كاهش هزينههاي درماني مراجعان ایجاد و توریسمدرمانی در خوزستان و ایران رونق خواهد یافت.
وي با تاکید بر اهمیت توجه به تسهيلات ورود و برنامهريزي لازم براي هدايت بيماران به كشور در مقوله توريسمدرماني، افزود: هم اكنون از زيرساختهاي استان خوزستان براي هدايت بيماران به استانهاي ديگر استفاده ميشود. برای ساماندهی توریسمدرمانی در خوزستان و ورود به بخش بينالملل، نيازمند اعتمادسازي در بيماران آن سوي مرزها است؛ اين امر ميتواند كمك كند تا خوزستان در رقابت با استانهاي ديگر، موفق بيرون آيد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: ايجاد زيرساخت مناسب در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور براي كسب اين موفقيت بسيار حايز اهميت است و در صورت ايجاد اين زيرساختها، زمينه براي برداشتن گامهاي موثر در حوزه توريسمدرماني فراهم خواهد شد.
خدادادي اظهار كرد: استفاده از تجربههای كشورهايي مانند مالزي و هندوستان در حوزه توريسمدرماني در اين عرصه بسيار اهميت دارد كه راهكار آن برگزاري همايش در توريسم درماني است. به این منظور، همايش ملي گردشگري سلامت در استان خوزستان برگزار خواهد شد تا با حضور صاحبنظران و چهرههاي بينالمللي در اين زمينه، راهكارهاي مناسب براي تقويت و توسعه گردشگري سلامت در خوزستان ارايه شود.