تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۶
کد خبر: ۷۴۲۲۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
جزئیات ابطال ۶ میلیون کارت سوخت
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت، جزئیات طرح صرفه جویی در مصرف بنزین روزانه را تشریح کرد.

مهندس حسین هاشمی در تشریح جزئیات این خبر به حذف ۶ میلیون کارت هوشمند سوخت در راستای ساماندهی مصرف بنزین در کشور پرداخت و گفت: با حذف ۶ میلیون کارت سوخت از مجموع ۲۴ میلیون کارت هوشمند صادره در کشور مصرف بنزین یارانه‌ای در ۵ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار لیترکاهش داشته است.

او با تشریح جزئیات ابطال این تعداد کارت سوخت گفت: این کار که رویکرد غیرقیمتی داشت، از زمستان پارسال آغاز شد و در قالب آن، کارت بنزین ۶ میلیون دستگاه خودرو و موتورسیکلت ابطال یا سهمیه ویژه آنها به سهمیه معمولی تبدیل شد و در نتیجه میزان مصرف بنزین در کشور به شکل قابل توجهی کاهش یافت.

هاشمی با اشاره به اینکه از سال ۹۱ مصرف بنزین روند افزایشی داشت و در آذرماه سال ۹۲ هم شاهد افزایش ذرات معلق در هوا بودیم که مجبور به اجرای این طرح شدیم، گفت: پس از بررسی شبکه تخصیص بنزین یارانه‌ای، به کارت‌های سوختی برخورد کردیم که متعلق به موتورسیکلت‌های سرقت شده، اسقاطی یا توقیف شده بود که تمامی این کارتها تعیین تکلیف شدند.

او گفت: همچنین برای ابطال حدود ۴۰۰تا ۵۰۰هزار کارت سوخت موتورسیکلت‌هایی با سن کارکرد ۱۵تا ۲۵سال، مهلت تعیین شد و به مرور زمان سهمیه سوخت آنها ابطال شد و به موازات آن تکلیف ۵ میلیون و ۳۱۴هزار موتورسیکلت فرسوده یا فاقد پلاک ملی که هنوز با پلاک قدیمی تردد می کنند، مشخص شد.

معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت در خصوص تعیین وضع کارت سوخت موتورسیکلت هایی که فاقد پلاک ملی هستند، گفت: اگر موتورسیکلتی عمری زیر ۱۰سال دارد و به دلیل نداشتن پلاک ملی، کارت سوخت اش باطل شده، می تواند با مراجعه به مراکز شماره گذاری مراجعه کرده و اقدام به دریافت پلاک ملی کند و دارنده موتورسیکلت در صورتی که زمانی بیش از ۲ماه تا رسیدن به عمر ۱۰ساله موتورسیکلت وجود دارد، می تواند با مراجعه به پلیس +۱۰درخواست صدور کارت سوخت مجدد کند.

به گفته وی همین کار در مورد سهمیه بنزین ۲۶ هزار دستگاه خودرو درآموزشگاه های رانندگی انجام گرفت. یعنی آموزشگاه‌های رانندگی که فقط یک خدمت ارائه و در قبال آن هزینه دریافت می کنند، از این به بعد سهمیه ویژه ای نمی گیرند، درصورتی که آنها قبلاً همانند آژانس ها سهمیه سوخت ویژه دریافت می کردند.

معاون ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت گفت: از ابتدای سال هم طی جلسات متعدد که در ستاد حمل و نقل سوخت با متولیان حمل و نقل درون شهری و برون شهری برگزار شد، ضمن پالایش اطلاعات، ۱۰۰هزار کارت سوخت مربوط به موسسات اتومبیل کرایه در آژانس‌ها از سهمیه ماهانه ۳۰۰ لیتر به ۶۰ لیتر تقلیل و به سهمیه خودرو شخصی تبدیل شدند. براساس گزارش نهادهای نظارتی، بخشی از کارت های سوخت صادر شده برای آژانس های کرایه اتومبیل در اختیار افرادی قرار گرفته است که هیچ نقشی در جابجایی مسافر ندارند. یعنی افرادی که پیش از این در آژانس های مسافربری فعالیت داشتند، پس از خروج از این مراکز هنوز از سهمیه بنزین یارانه ای آژانس استفاده می کردند.

او گفت: همین برنامه را در آینده برای وانت بارها خواهیم داشت. زیرا بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار کارت سوخت با سهمیه ویژه برای وانت بار در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها در شبکه حمل و نقل عمومی فعال نیستند. بنابر این ضرورتی ندارد که سهمیه ویژه سوخت دریافت کنند.

اواز توقف رانت در تخصیص سهمیه بنزین و سوءاستفاده از کارت های هوشمند سوخت به عنوان یکی از دستاوردهای اجتماعی نام برد و گفت: با اجرای بزرگترین طرح مدیریت سوخت در کشور، بدون انجام سرمایه‌گذاری جدید مصرف بنزین کشور کاهش یافت.
مرجع / ایسنا
برچسب ها: کارت سوخت
:
:
:
آخرین اخبار