رييس هيات مديره تعاوني دامداران بهبهان بر لزوم حل مشكلات و دغدغههاي صنعت شير و دامداريهاي این شهرستان تاكيد كرد و گفت: از فروردينماه امسال تاكنون هيچ يارانهاي به توليدكنندگان شير اختصاص نيافته و مشخص نيست كه دولت يارانه ميدهد يا نميدهد.
غلامحسين رنجبرها اظهاركرد: اگرچه از 2 ماه گذشته نرخ جديد هر كيلو شير درب كارخانه 1440 تومان اعلام شد اما هنوز اين مساله عملي نشده است. در حال حاضر كارخانه شير پگاه خوزستان هر كيلو شيرخام را نهايتا با قيمت 1200 خريداري ميكند.
وی با تاکید بر اینکه نبايد سياستها بر اصول آزمون و خطا باشند، تصريحكرد: سياستهايی که در بخشصنعت شير و دام در كشور اجرا و ابلاغ ميشود كه ثبات ندارد. برای مثال تخصيص يارانه که سالگذشته انجام شد، اقدام خوبي بود كه به ازاي تحويل شيرخام به قيمت 1110 تومان، 190 تومان يارانه يعني نهاده دامي تخصيص مييافت اما این سیاست امسال هنوز اجرا نشده است.
رنجبرها خاطرنشانکرد: بيثباتي در تصميمگيريها، جامعه كشاورزان را متضرر ميكند. در حال حاضر امنيت شغلي در دامداري و كشاورزي پايين و تضمين خريد محصول نيز ضعيف است؛ اگر چه همواره از حمایت از توليد دم زده ميشود اما در اجرا و عمل توليدكننده سركوب ميشود.
وی گفت: در 6 ماهه سال جاري اعطاي تسهيلات بانكي در كشور به بخش خدمات و صنعتي افزايش داشته اما اعطاي تسهيلات بانكي به بخش كشاورزي رشد منفي داشته است؛ در حالي كه در سال جاري مصوب شد كه بايد 25 درصد تسهيلات بانكي به بخش كشاورزي اختصاص يابد.
رييس هيات مديره تعاوني دامداران بهبهان بيانكرد: نرخ فروش گوشت در سال جاري مربوط به سال 91 است؛ كدام مواد غذايي را سراغ داريد كه در طي 2 سال افزايش نرخ نداشته و تورم شامل آن نشده باشد.