مديركل آمار و برنامهريزي استانداري خوزستان گفت: تصميمگيري و برنامهريزيهاي كلان بدون آمار و اطلاعات صحيح، سبب اتلاف منابع مالي دولت ميشود.
سيدلطفالله هاشمي عنوانكرد: آمار و اطلاعات بههنگام مانند چراغي است كه امكان شناسايي قابليتها، امكانات، تنگناها، نقاط ضعف و هدفگذاري صحيح را براي بهبود وضعيت موجود فراهم میکند. همچنين ارزيابي عملكرد دستگاههاي اجرايي از طريق آمار و اطلاعات صحيح امكانپذير است.
وي افزود: هدف از برنامهريزي با آمار و اطلاعات صحيح این است که آيندهای بهتر از وضعيت موجود داشته باشيم. از طرفي اگر اين آمار صحيح نباشد نميتوانيم نقاط ضعف، قابليتها و تواناييها را شناسايي كنيم.
مديركل آمار و برنامهريزي استانداري خوزستان تصريحكرد: در صورت نبود آمار صحيح، دولت نميتواند بازار را تنظیم کند ونياز جامعه را تشخيص و ميزان عرضه را تعيين كند. وقتي دولت اطلاعاتي از عرضه و تقاضا نداشته باشد، برنامهريزي براي واردات و صادرات نیز دشوار است.
هاشمي بيانكرد: مركز آمار ايران و دفتر آمار و اطلاعات استانداريها وظيفه تامين نيازهاي اطلاعاتي برنامهريزي را بر عهده دارند. اين اطلاعات از روشهاي آمارگيري ميداني و ثبتی به دست ميآيند.
وي ادامهداد: توليد آمار به روش ميداني از طريق تمامشماري جامعه آماري مانند سرشماري عمومي، نفوس و مسكن و سرشماري كشاورزي يا به شكل نمونهگيري براساس تكنيكهاي علمي صورت میگیرد كه در آن تعداد نيروي كار، قيمت مسكن ودرآمدخانوار در قالب آمار تهیه میشود. همچنين توليد آمار به روش ثبتي حاصل ثبت اطلاعات دستگاههاي اجرايي مانند آمار تعداد دانشآموزان، دانشجويان، تعداد تختهاي بيمارستان و مشتركين آب و برق است.
مديركل آمار و برنامهريزي استانداري خوزستان با بيان اينكه آمارهايي كه در مركز آمار ايران توليد ميشود از حداكثر اطمينان برخوردارند، خاطرنشانكرد:تفاوت آماردفاتر آمار با دستگاههاي اجرايي اين است كه دستگاهها مايلند به خاطر اينكه عملكرد خود را موفق نشان دهند، آمارهاي مثبتی ارائه میدهند و برخی اشكالات را كتمان میكند اما مركز آمار ايران و دفاتر آن با توجه به اينكه در توليد آمار بيطرفانه عمل ميكنند، آمار را همانطور كه هست ثبت ميكنند.
هاشمي اظهاركرد: مراحلي براي استانداردهاي آماري وجود دارد كه شامل طراحي پرسشنامه، اجراي آزمايشی سرشماري، آموزش آمارگيران و نظارت و بازبيني است. نكته مهم ديگر نيز محرمانه بودن اطلاعات است كه براساس ماده 7 قانون مركز آمار ايران، اطلاعاتي كه از افراد و موسسات گرفته ميشود محرمانه خواهد ماند و فقط براي برنامهريزيهاي توسعه كشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به همين منظور لازم است پاسخگويان پاسخهاي درستی به آمارگيران ارائه دهند و نگراني از اين بابت نداشته باشند.
وي تصريحكرد: براساس تصميم هيات وزيران تمام دستگاههاي اجرايي موظفند در اجراي آمارگيري از تعاريف، مفاهيم، طبقهبنديها و ضوابط مركز آمار استفاده كنند و نتايج آن در آمارگيريهايي كه به تایيد مركز آمار ايران برسد، قابل استفاده است.
مديركل آمار و برنامهريزي استانداري خوزستان خاطرنشانكرد: براساس ماده 54 قانون برنامه پنجم توسعه به منظور ساماندهي كشور، مركز آمار ايران مرجع تهيه و انتشار آمارهاي رسمي كشور است.